divendres, 11 de desembre de 2009

905 segons d'espera...

..... i aquí en teniu el resultat, una nocturna on les estrelles fan un cercle complert, 360º de moviment al voltant de l'Osa menor, la llum càlida de l'horitzó es deu a la contaminació lumínica provocada per una ciutat, no podria assegurar-ho però podria venir de Figueres, i que li dona un toc de llum a la nit, he utilitzat ISO  800 a canvi de perdre una mica de nitidesa per no tenir que prolongar la presa a mes d'una hora i he utilitzat la taula hiperfocal perquè tots els elements quedin minimament nítids, a aquesta li seguiran unes quantes mes del mateix lloc o dels voltants, la sort va estar trobar-nos tantes estrelles i tant poca llum, dons la lluna ja estava a la mínima expressió del quart menguant.

Canon 5D Mark II, Canon 17-40mm a 17mm, 905 seg. a f/5.6 ISO 800
Filtre singh-ray ND Inv Gr 3, processat: Lightroom 2.5
Trípode Manfrotto 055, Aixecament de mirall i cable disparador

1 comentari:

 1. Hola!
  Vaya, buena aproximación al mundillo de las nocturnas...ten cuidado que engancha!!
  Viendo la expocisión, abertura e ISO diría que la luz que iluminaba la escena era escasa o casi nula.
  A nivel general la veo bien, tal vez la temperatura de color muy fría para las ruinas y estas algo subexpuestas...tal vez unos toquecitos de flash...pero eso es otro mundo!!
  En vista de que no tenías elementos en diferentes planos hubiera sacrificado el diafragma por otro más abierto y así haber reducido algo el ISO para que la toma hubiera sido más limpia en cuanto a ruido, que que creo que buscabas maximizar los trazos...
  Un saludo y a seguir así!

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...