Sol naixent

Diumenge passat havia quedat amb una colla d'amics per fer la sortida de sol a la costa, les temperatures eren molt baixes, al termòmetre de casa marcava -7º!! a les 5:30 del matí, buff quina mandra!!!!
Desprès del cafeto, carrego el cotxe i cap al lloc acordat. Tot i que hi havia molt poca claror, es veien perfectament totes les estrelles, el que presagiava una avorrida i monotonia sortida de sol, el meu cap anava dient: "Valguem Deu, on vaig amb aquest fred i a aquestes hores..." però encara que fos només per saludar als companys (que en tenia moltes ganes), vaig acudir a la cita.
Vàrem tenir temps de fer 3-4 nocturnes amb un cel ben seré, que una onada, em cobris pantalons i botes fins a genoll!!!

I quan semblava que no gaudiríem de cap cel espectacular, taxant.... sense dir res, vàrem parar de parlar i tant jo com el Gorka, i corrents cap a la vora del mar, buscant ràpidament un primer pla o un enquadre interessant... dons el cel havia canviat de cop, deixant de banda els tons monòtons per uns vermells, taronges i roses espectaculars, prova del moment n'és aquesta foto, que m'agrada especialment per simular una mena de "font" dins el mar, amb el decorat intens d'una saturada sortida de sol.
El que ens fa veure el difícil que es dedicar-te a la fotografia de natura, dons totes les previsions eren desfavorables i fins i tot, al arribar a la localització mes d'un hauria donat mitja volta al veure el panorama, i cap, s'hagués esperat gaudir d'aquest colors que vàrem capturar, sempre amb l'ajuda inestimable de la meva caixa de filtres degradats ;)

Espero que us agradi.

Comentaris

  1. Espectacular!!!
    Molt ben,vista,aquesta composició, amb l'aigua lliscant sobre les roques.
    Segur que cada vegada que veus, aquesta foto,encara que et mullessis i passessis fred,penses que va valer la pena.
    Almenys,jo ho pensaria.

    Un petó.

    ResponElimina
  2. Molt ben vista!
    Aquest tons freds de primer pla amb la calidesa del fons amb tres plans ben diferenciats hem donenuna sensació de molta profunditat.

    ResponElimina
  3. Hola Esther, la compo era el que menys m'agradava, la meva idea era fer un salt d'aigua de riu dins el mar, això ho vaig aconseguir, però tants elements...
    Gràcies per el teu suport ;)
    Un petó!

    ResponElimina
  4. Hola Esteve, jo en aquest cas la profunditat la veig "tallada" per la barrera de roques, però amb les que tenia a l'esquerra i volent incloure les algues...no tenia masses opcions.
    Salut!!

    ResponElimina
  5. Una foto buenísima. Enhorabuena!!!

    ResponElimina
  6. Ei Pere! A mi el que m'ha encisat de la imatge ha estat la cascada d'aigua sobre les roques, sembla que brolli de dins!!

    ResponElimina
  7. Avui havia pensat sortir ben matí a fer fotos. La previsió del temps em va fer desistir ahir: pluja. Al despertar-me havia un cel de collons, amb uns nuvols ben guapos...
    Cada vegada tinc més clar que no val la pena mirar-se gaire la previsió...
    Bona foto malgrat les corredises.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Espectacular !! un encuadre con una composicion magistral,las luces controladas con maestria y los colores y detalles buenisimos,te felicito Pere por el excelente trabajo realizado.

    Un abrazo amigo...

    ResponElimina
  9. Molt bona Pere, això de simular una cascada en el mar no s'amagués ocorregut mai, molt ben vista.
    La molsa del primer pla, queda de nassos.
    Fins aviat

    ResponElimina
  10. O sigui, que vaig encertar amb això de l'aigua de riu pentinada, jeje. Deu n'hi do la colla que vau ser, estic saltant de bloc en bloc envejant les vostres fotografies...

    ResponElimina
  11. I a mi Montse, el que passa es que potser estava tant per la "cascada" que he oblidat una mica la composició..
    Un petó.

    ResponElimina
  12. Dons te tota la raó Dr. aquest matí hi ha hagut una sortida de sol espectacular, no l'he pogut captar a ran de mar, però si a la muntanya ;)
    Ens veiem!

    ResponElimina
  13. Cel.lebro que t'agradi Raimon.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  14. Tants caps tants barrets Jordi, la veritat es que va estar un bon matí, tu tampoc et pots queixar, eh? ;)
    Salut!

    ResponElimina
  15. Si Susss i de ple! ;)

    Deu ni do la colla que ens vàrem reunir allà, però cada un va tenir el seu espai i ho vàrem passar d'allò mes be.

    Compte amb els salts :)

    ResponElimina
  16. A mi el que més m'agrada és el contrast de colors des del verd a les roques fins el cel espectacular, l'efecte font de l'aigua que a més valoro perquè a mi em costa molt d'aconseguir. De la composició potser m'agradaria que no haguès quedat tallada la font d'aigua cap a l'esquerra, que hi haguès una mica més de mar, però bé no podem pas moure les roques oi, no sempre podem dissenyar totalment la foto com voldriem.
    Bon cap de setmana Pere, cuida't !

    ResponElimina
  17. Si Mercè, ja ho he comentat, unes roques a l'esquerra limitaven la compo, contra això no s'hi pot fer res, ja que variant el pla, no m'acabava de convèncer.
    Gràcies!! :)
    Un petó!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab