Va de Paisatge Astronòmic

Normalment no dedico aquest bloc a fer "propaganda" de ningú, per això l'entrada d'avui es especial, va dedicada a dos mestres de la fotografia astronòmica, el Jordi Busqué i el Manel Soria, que junts formen Celístia, entitat que ahir va organitzar una ponència sobre fotografia de paisatge a Barcelona i es la meva manera de donar les gràcies per haver dut a terme un acte com aquest, amb ponents de qualitat i desinteressadament, és a dir DE FRANC!!! o GRATIS!!! encara que soni malament.
No cal dir que va estar un èxit i una gran aportació a la fotografia de natura, és una llàstima que no hi hagin més sovint actes com aquest, que a més ens serveixen per trobar amics i coneguts que fa temps que no veus i amb qui et sents molt proper.


Així que, la fotografia d'avui, de l'ermita de San Juan de Gaztelugache, nocturna, plena d'estrelles i únicament il·luminada per la lluna i per un parell de cops de llum del far que queda a la dreta de l'illot, una de les moltes fotografies que no hagués fet mai sinó hagués conegut al Manel i al Jordi, dons ells em van iniciar al paisatge astronòmic, puc dir ben alt que em varen posar les "ulleres" per veure la Via Làctia, que encara que sembli impossible per molta gent, està sobre els nostres caps i a mes de veure-la, la podem retratar, cosa que com vàrem poder constatar ahir, increïblement, hi ha gent que no solament no ho sabia, sinó que no es nega a creure-s'ho.
I com no, dir que el proper cap de setmana, el del 22-23 de gener, fan un nou taller de Paisatge Astronòmic, a Vacarisses.

I per últim, compartir una alegria que em va donar fa poc una amiga que va veure una de les meves fotos del viatge a Kenya del 2009, com a "collage" de propaganda del concurs internacional de National Geographic, es el retrat de la noia massai amb el collaret de colors.

Comentaris

  1. Una foto fantástica, Pere. Em tens alucinat amb els estels sense moviment.

    ResponElimina
  2. En primer lloc felicitats per la publicació de la foto en el cartell!
    En segon lloc, la foto de l'Ermita, és preciosa.
    A part dels estels, que tècnicament és el més destacable, a mi m'agrada molt l'enquadrament...
    El lloc és una meravella!

    ResponElimina
  3. Ei company!! quin cel!!! ..
    .. va ser un bon retrobament.
    amb el tema de la Vía Láctea, tranquil, que ahir et vaig veure ,per un moment, ben encés!!
    salut!!!!

    ResponElimina
  4. Ahir et vem veure encès, com diu en Xavi, però avui encertadament ho manifestes, esperen que aquesta gent incrèdula, s'ho pensi o es documenti abans, de manifestar-ho PUBLICAMENT o si més no que aixequi el cap i miri el cel en un lloc ,clar,on no hi hagi C.L.
    Que fàcil es desprestigiar,la feina,d'altres, assegut davant un ordinador o al sofà de casa,sense partir,fred, i altres situacions adverses.
    Un petó.

    ResponElimina
  5. Es fàcil Paco, un cop li tens el "tranquillo", ahir per la tarda t'hagués agradat, parlaven del "teu" tema!!! ;)

    ResponElimina
  6. Gràcies Montse!!
    Evidentment es un lloc de culte, com vaig posar en una entrada fa poquet, era un dels destins principals del meu viatge...

    ResponElimina
  7. Ei Xavi!!!
    I tant que va ser un bon retrobament, amb dinar inclòs, sempre es un plaer!!
    Ja estic apagat! ;) i gràcies per la teva oportuna intervenció dons si que vaig notar que la temperatura pujava... es que aquests "fotògrafs" de llums de sofà... ;)
    Salut!

    ResponElimina
  8. Esther, l'única part negativa, i que ja es va comentar, es que gent com aquest paio, i que defensen tan airadament davant 250 persones una postura totalment errònia, es perquè realment s'ho creu, es el mal que ha fet el Photoshop i tindrem que conviure amb ell...
    Un petó.

    ResponElimina
  9. Quina passada de foto de Sant Juan de Gaztelugatxe! Ja de per si la composició i perspectiva són bones per foto diurna, que només faltava que semblés una foto diurna, amb el cel blau, els núvols i l'ombra del camí, i a més amb estels. Em trec el barret.

    ResponElimina
  10. Ei Santi!
    El cel blau es producte de la lluna gairebé plena que hi havia, també hi ha un far que queda relativament aprop i la seva llum incideix a la part dreta de l'illot, pensa que no necessitàvem ni llanterna ni frontal ;)
    Salut!!

    ResponElimina
  11. Doncs si, va ser una excel·lent jornada i a més gratuita (cosa extranya) però que em va agradar molt perquè permet, com bé has dit, retrobar gent que fa temps que no veus i també gent amb la qual només coincideixes per Internet.

    En quant a tu, va ser tot un plaer coneixe't. Et vaig buscar per la mirada quan et van anomenar un dels ponents però no et vaig saber trobar. Gràcies per cridar-me quan anàvem a entrar amb la Gemma a la tarda.

    De fet quasi de cada ponència se'n podia fer un taller. En alguns comentaris estic molt d'acord, en alguna petita cosa (com en que els filtres Cokin no provoquen dominants magenta) no tant i en el tema de la impressió i la teoria del color (que m'agrada especialment) em va saber a poc.

    En quant al debat em va semblar una mica pobre perquè es van encaparrar en el tema del photoshop i la seva validesa a ultrança d'algun assistent (tot i que no ho comparteixo en absolut) i ho va fer una mica monòton.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Està clar que em vaig perdre una jornada que m'hagues agradat. Ja m'explicaras, Pere, quina controversia és aquesta que hi vas tenir. Imagino per on van els trets en llegir els comentaris.

    Daniel, si t'agrada la gestió de color cap problema amb les dominants dels filtres: es caracteritza la càmera amb el filtre i aplicant, el perfil, desaparegudes.

    Pere, no t'havia felicitat pel cartell de NG, és la part que atrau més del cartell, se t'en van els ulls cap a la mirada de la noia, tant pels colors com per la seva força. No havia vist aquesta foto.

    ResponElimina
  13. Hola Dani, el que tu dius, un plaer, llàstima de no tenir mes temps...

    Els Cokin i els Hitech provoquen dominants i molt fortes, dominants que depèn de la meitat que no està sota els efectes del degradat, NO es poden corregir amb perfils de color, dons, es tindria que fer amb un blending o similar, però llavors, ja no pots presentar la foto a cap concurs, inclús els Lee que jo tinc, tenen dominat, per no tenir-ne has d'anar als Singh-ray o millor als Tiffen, però la pasta es la pasta... ;)
    El tema PS prefereixo no tocar-lo, es el millor i que cadescu faci el que li agradi, sinó es un no acabar mai...
    Una abraçada i gràcies per la visita!

    ResponElimina
  14. Paco, el que a la majoria no els deia res, com podràs veure els comentaris en webs i blocs, a tu t'hagués entusiasmat, era el TEU tema ;)

    Controvèrsia, cap Paco, no va valdre la pena i gràcies a l'oportuna intervenció pública del Xavi Piera no va passar d'allà, pensa que avui en dia, gent sentada a aquella sala, afirmava rotunda i categòricament que NO es pot veure la Via Lactía, res mes... no fa falta ni que ho comenti... el que no va acabar de dir, es que des del sofà de casa NO es veu.. jeje...

    Gràcies, els meus fills quan ho varen veure em varen fer el mateix comentari. Es de fa temps, del setembre del 2009.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  15. És una foto preciosa d'aquest lloc tan especial. Continua sorprenent-me aquesta combinació de imatge nocturna pels estels i diürna per la llum del illot i el cel blau que aconsegueixes captar.
    Felicitats és fantàstica !
    I és un plaer poder-ne gaudir sense haver estat passant fred ni l' esforç per poder arribar al lloc adequat a aquelles hores, gràcies !
    Ei, quina il.lusió el cartell del concurs de National Geographic. Més Felicitats !!!
    un petó

    ResponElimina
  16. Tu hi has estat Mercè, i saps be de que parles, de nit, encara es mes maco que de dia, aquesta es del primer dia a Biscaia, ja vàrem poder veure coses com aquesta, si es que tenen una sort...
    A mi també me'n va fer, sempre agraden aquest tipus de sorpreses ;)
    Un petó!

    ResponElimina
  17. Molt bona Pere, aquest cel tant blau i els estels quiets.

    M'has deixat preocupat amb el teu comentari de que els filtres Hitech provoquen dominants molt fortes, precisament ahir en vaig rebre uns quants d'aquesta marca.
    L'enhorabona per la foto de la noia massai.

    Salut

    ResponElimina
  18. Hola Jordi, les situacions on es nota mes es amb l'invers, i si la part fora del degradat es blava o verda, el contrast amb el cel "magenta" total es molt forta i penso que la foto no es pot aprofitar, es la meva experiencia, suposo que com tot, hi haurà gent a favor (preu) i en contra (dominants), en aquest apartat, no en sé cap de "bueno, bonito y barato" ;)
    Salut company!

    ResponElimina
  19. Un clásico de la costa de Bizkaia que has sabido retratar de una forma muy atractiva en esta nocturna!! Enhorabuena Pere!!

    ResponElimina
  20. Hola Andoni!
    Es uno de los lugares que a priori mas me llamaban, pero por suerte, descubri unos cuantos mas, de dia y de noche ;)
    Saludos.

    ResponElimina
  21. Fa temps que segueixo les teves fotos i he de dir-te que cada vegada m'agraden més. Vull felicitar-te per la teva qualitat.
    Aquesta mateix de Gaztelugatche és genial, conec el lloc, i aquesta perspectiva que has aconseguit li dóna una nova dimensió al que recordo.
    Una salutació des d'Olot i gràcies pel que aportes als que ens iniciem a la fotografia.

    ResponElimina
  22. Gràcies per la visita, comentaris com el teu m'animen a seguir amb aquest projecte.
    Salut!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab