De nom: Xatrac àrtic

Com ja tots sabeu, dissabte passat es va inaugurar el Foto-Montseny 2011 i les diferents exposicions i des d'aquí volia transmetre el meu agraïment a tots els que hi vareu assistir, als companys d'exposició i als organitzadors, dons la seva feina s'ha notat i aquesta festa de la fotografia de les nostres comarques ha agafat un resó i una dimensió que pocs podien imaginar.
No cal dir que els actes del dissabte varen estar tot un èxit, des del mini-taller de l'Oriol Alamany, passant per la magnifica masterclass impartida per Ell mateix sobre la fotografia de paisatge i que a tots ens va deixar molt engrescats i realment se'ns va fer molt curta.
I acabant amb les presentacions de cada exposició, amb la presencia de les autoritats i d'algun canal de TV regional i estatal.
Fet aquest incís volia parlar-vos del difícil que ha estat triar unes poques fotografies per representar aquest projecte/viatge...de les mes de 1.300 fotos que vaig portar-me, en tenia unes 400 de seleccionades com a "passables", d'aquestes unes 60 no tenien el tema repetit...per al final quedar-me amb les 18 que conformen l'exposició, vaig decidir descartar fotos macro, algunes de costa que m'agradaven molt i les de fauna, com la d'avui,  que em recorda una molt bona estona que vaig passar retratant xatracs àrtics, primer en una soledat "absoluta i buscada" i desprès amb la companyia d'una nena islandesa molt maca i que no parlava cap mes idioma que l'islandès i ens enteníem amb la mirada...i rèiem junts, va estar un bon moment i fruit d'ell vaig poder obtenir captures com aquesta d'avui...que cada cop que la miro m'agrada mes...i a vosaltres?

Comentaris

  1. Hola Pere, en primer lloc et felicito pel gran treball de l'exposició: "ISLÀNDIA, L'ILLA DEL NORD". Sincerament un esplèndid treball.

    Vaig tenir el plaer d'assistir al masterclass de l'Oriol i posteriorment a la inauguració de l'exposció.

    Em va agradar tant que si tinc una estona hi tornaré a passar.

    He felicitat a en Cesc pel gran treball que ha realitzat a nivell organitzatiu i et felicito a tu també per la maravella de fotografies mostrades i sobretot per compartir-les.

    Sobre la fotografia que ens presentes, senzillament genial!!

    Salut!!!

    ResponElimina
  2. Hola Pere,
    Me hubiera gustado asistir a la inauguración de tu exposición pero las distancias...a ver si por navidades me puedo pasar, si así fuera te pegaria un toque ;)
    Me has sorprendido con esta foto, se sale de todos tus estilos, pero me encanta....soprendenos mas a menudo :)
    Un beso.

    ResponElimina
  3. A mi també m'ha sorprès gratament la foto d'avui. A veure si en penges més sovint de fauna, i de macro també!
    I a veure si puc fer una escapadeta i veure les exposicions!
    Salut!

    ResponElimina
  4. Avui ens mostres una fotografia molt tendre com el moment que sembla que vas viure amb aquesta nena que et vas trobar, de vegades no fan falta paraules per connectar.
    Torno a felicitar-te per la teva exposició, escoltar com expliques les teves vivències davant la teva obra es tot un plaer i un luxe.
    Un petó!

    ResponElimina
  5. A mi també m'ha sorprès aquesta foto,sé que t'agraden els animals però que no tens especial predilecció pels ocells però segur que tenir a prop aquests xatracs et va seduïr. A mi m'agraden i aquesta imatge és molt bonica i tendra, la connexió entre el que inspira i les teves paraules de l'estona passada amb la nena islandesa és total.
    També crec que en la difícil tria que vas haver de fer varen quedar imatges importants i representatives al calaix, una foto de xatracs és imprescindible, és un dels llocs on jo n'he vist més.
    Torno a felicitar-te per l'exposició, va ser un plaer veure-la dissabte després de la masterclass de l'Oriol!
    Un petó.

    ResponElimina
  6. Hola Joan Ramon,
    Cel·lebro que us agrades. Va estar una bona jornada sobre fotografia amb bons amics i companys.
    Fas be de felicitar al Cesc, fan una gran feina i tenen el repte de millorar any rera any.
    Gràcies per la visita.

    ResponElimina
  7. Hola Eva,
    D'això es tractava de sorprendre...si baixes per les festes de Nadal espero que no et perdis la expo ... espero les teves critiques.
    Un petó.

    ResponElimina
  8. Hola Sus,
    Crec que es una bona ocasió per veure en gran i en directe una bona mostra de natura extrema i coneixer alguns paisos com l'Illa de Pasqua de la mà de l'Oriol...un luxe.
    En properes entrades miraré de posar quelcom mes de fauna o macro ;)
    Salut!

    ResponElimina
  9. Hola Esther,
    La mitja hora o mes que vaig passar amb la nena, tots dos sols fotografiant els xatracs va estar una passada, dons a cada rafega em demanava que li mostres les fotos i quan veia una d'algun pollet es posava a riure amb ganes :)
    Vaig passar-me-ho be i sentir-me còmode gràcies a tots vosaltres...
    Un petó!

    ResponElimina
  10. Tens raó Mercè, aquest cop va estar per "acoso"...que vaig acabar fent fotos als xatracs...jejeje... durant la primera part del viatge a la platja de Vik ja vàrem anar a fer-lis fotos, però ni tant sols vaig posar el tele...però aquí a Arnastapi havia tants....tants...i amb els pollets...que va estar contemplar-los una estona i allò em va "activar", tinc unes quantes que m'agraden bastant...la majoria...del moment en que alimenten a les seves cries..
    Jo també vaig xalar a la masterclass, va estar un luxe...que no es dona cada dia i menys sense pagar entrada.
    Un petó!

    ResponElimina
  11. jajaja Reconec que a mi si que m'agrada l'avifauna tot i que no disposo d'una focal prou llarga com per fer-ho comodament i per això no ho practico gaire. Tampoc se si aguantaria dies sencers al sol en aguaits.

    Això si, jo també tinc fotos d'aquests xatrcs, m'hi vaig passar més d'1'5 hores fotografiant-los a Arnastapi, sobretot intentant plasmar la caiguda en picat (Que em va semblar molt gràcil i elegant) de quan es tiraven a l'aigua (i just el moment en que queden como suspesos a l'aire amb el cap cap a baix).

    Considero que vas fer una molt bona selecció i crec que la reproducció de colors va ser molt bona. A quin tamany estaven exposades?

    De ben segur que en tens d'altres de bones però en les exposicions sempre s'han de triar amb criteris de varietat, qualitat i plasticitat i deixant a banda els sentiments i els records ja que la persona que ho veu, si no hi ha estat no té aquests records que complementin la informació visual que rep.

    Salut!

    PD: Si algún macro m'agradaria veure, reocordo que els feies molt bé! A veure si a la primavera vaig al papallonari i em deixen entrar amb el macro i el trípode.

    ResponElimina
  12. Daniel, tot ho vaig fer amb el 70-200 2.8 amb el x1,4... els tenia tant a prop...que de tant en tant s'acostaven per fer-nos fora.. :)

    A mi em va cridar molt l'atenció quan es queden parats al aire i quan donen de menjar a les cries... un espectacle tot plegat.

    Les fotos estaven a 60x40, va costar molt encertar el color, dons el tema perfils...bufff quina llauna...al final n'he quedat bastant content.

    Es una característica que tinc molt dins meu, sempre deixo reposar les fotos...es una manera de deslligar el sentiment de l'imatge en si i poder ser mes imparcial...aquest punt es especialment important quan es tracta de viatges a llocs únics com aquesta illa.

    El tema macro aquest any l'he deixat de banda una mica, primer per els mesos de baixa forçada per el maluc...i desprès per els viatges i els posteriors dies de "saturació" fotogràfica, però tornaran.... :))

    No tindràs cap problema per entrar el trípode i tot l'equip a Castelló...jo hi havia passat hores i hores sense cap problema...be, el problema es que ja no em motiva "pescar en una peixera..." prefereixo quelcom mes comú i lliure que espectacular i en captivitat.

    Salut i Bona Nit!

    ResponElimina
  13. Pere, la presentació va ser un èxit. Crec que has fet una bona tria d'imatges.
    De totes les exposicions que hi havien la teva era l'única, on les imatges eren fetes amb només 15 dies. Crec que aixó li dona un gran valor.
    L'enhorabona, d'aquí uns dies hi tornaré amb la família,
    salut!!

    ResponElimina
  14. Pere, gràcies a tú per mostrar-nos aquelles fotos tan maques del viatge. Haver de fer un esforç de sintesi tan gran indica que, tenint un nivell d'autoexigència com el teu, vares tornar amb una sèrie de fotos espectacular. Les 18 seleccionades crec que varen ser una bona tria i mostren la grandesa d'aquells paratges que alguna vegada espere visitar.
    Sobre la foto d'avui només una pregunta: vas a instalar un "comedero" aprop de casa teva? ;-)

    ResponElimina
  15. Hola Jordi,
    Ja em parlat sovint de les dificultats de treure alguna foto decent en un viatge llunya, on no controles la majoria d'elements, però de Islàndia no en vaig pas tornar descontent fotogràficament.
    Gràcies, ens veiem aviat!!

    ResponElimina
  16. Bon dia Dr., diguem que la tria...ha requerit el seu temps... jejeje..
    Amb lo que li agrada el paisatge a Vd. segur que ho gaudeix com un nen petit... ;)
    Fins aviat!!!

    ResponElimina
  17. hola Pere,
    les imatges que vas escollir per la exposició les vaig trobar esplèndides i ben trobades, potser sí que "calia" alguna amb algun ocell com la que presentes avui
    d'altra banda, tota la jornada va estar molt complerta i encertada, especialment el masterclass de l'Oriol
    s@lut

    ResponElimina
  18. Ei, Sr Pere! Molt bones! :-)
    la veritat és que tota la jornada organitzada per la gent d'Arbúcies va esser magnífica! Una passejada pel bosc en el taller de l'Oriol, un bon dinar, una masterclass de l'Oriol i unes magnífiques exposicions per compartir! Un 10, si senyor! :-)
    A tu ja no et diré més coses maques, que al final t'ho acabaràs creient! :-)
    Bé...anem per la foto d'avui, que no cal dir que la trobo esplèndida...a mi sí que m'agraden els ocells i a més captats en moments com aquest...
    La part emocional de les persones va lligada a la part "infantil" de la que gaudim...aquí si ajunten una mare donant menjar al seu fill...una nena que comparteix amb tu la il.lusió del moment i en Pere fent fotos...cal que et digui res més?;-)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  19. No pares nen! A veure si tinc temps i m'acosto. Ens veiem el finde, jo aniré diumenge. Cuida't.

    ResponElimina
  20. Holal Ric@rd,
    Vaig descartar posar-hi fauna (ocells) perquè no es el tipus de fotografia que em caracteritza mes...
    Coincidim amb la masterclass...un luxe!
    Salut!

    ResponElimina
  21. Bon dia Montse,
    La barreja es còctel explosiu...podia sortir-ne qualsevol cosa...jajaja...
    Si algun dia veus el retrat que li vaig fer a la nena, entendràs mes coses...
    ;)
    Un petó!

    ResponElimina
  22. Bones Gorka,
    Ens veiem el diumenge!
    Salut!

    ResponElimina
  23. Ja m'hagués agradat poder anar a gaudir de l'exposició, em queda una mica lluny, però tinc el consol que puc veure el teu magnífic bloc.
    Enhorabona.

    ResponElimina
  24. Coi, Sr. Pere, hauries de fer més fotogrfies d' aquest tipus.
    El "Moment" captat es genial!

    ResponElimina
  25. Bones Vicenç,
    A la expo la majoria de fotos son inèdites, des del principi em guardava unes quantes per poder fer una expo i sorprendre una mica al personal.
    Tu també tens un bloc de conya.
    Salut!!

    ResponElimina
  26. Bones Esteve, puc entendre que diguis això...però vaig deixar la fauna per saturació...eren altres èpoques i sortia amb altra gent...i no m'havia enganxar encara a les llums extremes..jejeje
    Com et vaig comentar, faig el que em motiva, em fa avançar i sobretot el que em fa sentir a gust amb mi mateix... si fas les coses gaudint-ne ..sempre et sortirant millor que si no hi ha aquesta passió ;)
    Salut i records a la Teia!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab