Cova de gel

Quan vaig estar a Islàndia em vaig quedar amb les ganes de veure tot allò en una altra estació que no fos l'estiu i el sol de mitjanit... em vaig quedar amb les ganes de veure la foscor, la via làctia, el cinturó de Venus, els estels i sobretot les coves de gel que es formen a les seves glaceres i que són accessibles a l'hivern.
Aquest cap de setmana les previsions meteorològiques a Catalunya apuntaven a una forta davallada de les temperatures i nevades abundants, la realitat ha estat una altra ben diferent. Segurament els mitjans i els polítics s'han curat en salut, però l'onada de fred siberià ha quedat en no res.
No obstant en alguns llocs del nostre país si que han baixat força les temperatures i en vistes a provar roba i equipament per un futur viatge al Gran Nord, vaig sortir de casa equipat amb unes botes Sorel per baixes temperatures, un anorac de ploma Salewa, una samarreta tèrmica i un gorro 66North, uns guants especials per tenir sensibilitat als dits ens situacions extremes Lowe Alpine i un polar Quechua.
Al deixar el cotxe, una ullada al termòmetre exterior... -5º, bé! però, el fort vent del nord donava una sensació tèrmica d'uns -20º i algunes frases típiques em varen venir al cap, com: "si tinguéssiu que fer-ho per obligació no ho faríeu.." o "sarna amb gust, no pica..."
Encara que sóc dels que pensa que sempre que fas un esforç sols tenir una recompensa i aquest cop no va ser diferent i vàrem trobar aquest racó que em va fer recordar un dels llocs que m'agradaria veure en un proper viatge a Islàndia: una cova de gel.
Vaig escollir una temperatura més freda en el balanç de blancs per incrementar la sensació de baixes temperatures, però sense passar-me i buscant que no quedes tot saturat de blau, el 70-200mm a f22, 13 segons ISO 50, aixecament de mirall i disparador varen fer possible aquesta imatge.

Comentaris

  1. Hola Pere. Sí que vas abrigat !!! Ja diuen que més val prevenir que curar.
    Jo, aquesta setmana, em vaig reservar el Dissabte per tornar al Salt del Roure. Avui hi he anat. No falla, potser no és una cova de gel, però sempre hi ha uns dies d'hivern que apareix glaçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon,
      Deu ni do el Salt del Roure com està, espero que avui es tapi i poder tornar a sortir que amb aquest sol no mola gaire.
      Salut!

      Elimina
  2. molt bona Pere, a mi personalment m'agraden amb menys blau, però la sensasió que tu dius l'as aconseguit a la perfecció, quin fred....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cesc, d'això es tractava, ja he fet alguna amb la temperatura de color "normal" però no transmet tanta fredor com aquesta.
      Salut!

      Elimina
  3. Guau Pere, tu si que vas equipat!
    Per a qué tant de temps d'exposició?

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dani, doncs per poder posar una obertura petita i donar la màxima profunditat de camp, no tots els elements que veus estan en el mateix pla i d'aquesta manera aconsegueixo que es vegin tots relativament enfocats.
      també es cert que en lloc de ISO 50 podia haver posat ISO 100 i reduir el temps a la meitat, però com estava fent llargues exposicions no l'he tocat.
      Salut!

      Elimina
  4. Una localització molt encertada a on es podem captar imatges com la que ens mostres, molt ben composta i amb la llum adequada. Un matí ben aprofitat!
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, t'has oblidat de "i un bon fred" ;)
      A veure que n'has tret Tu.
      Salut!

      Elimina
  5. Em deixes gelat amb aquesta imatge. Per cert que a Boí han arribat als -23ºC aquesta passada nit. O sigui que si vols fred, encara hi ets a temps.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Santi, esperava que avui hagués començat el dia tapat, però no descarto que es tapi i potser...potser ..jajaja
      Salut!!

      Elimina
  6. Fantàstica Pere!
    A mi si que m'agrada el to blau que agafa la imatge i sobretot la composició amb el contrast de línies dels carmells que pengen amb les formes arrodonides del gel de terra.
    No pensava que fos possible trobar una cova de gel a prop. Tot i que aquests dies suposo que encertant el lloc adequat podem trobar imatges originals provocades pel fred.
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè!
      En aquest lloc i en els voltants, tot el paisatge era igual, caramells de gel per tot arreu, segurament en penjaré alguna altra d'aquesta sortida, el lloc era espectacular.
      Un petó!

      Elimina
  7. Si que has captat el fred,si. Vaig a buscar la manteta!
    Ets un mestre, nen.
    Un petó,Pere!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb una manteta no fas prou amb aquestes temperatures Esther ;)
      Un petó.

      Elimina
  8. Transmet molt bé la sensació de fred que has pretès donar. F/22 ... Ostres!.
    Molt bona.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Era l'única manera de poder treure tota la foto enfocada, no acostumo a fer servir obertures tant petites, però l'ocasió ho requeria ;)
      Salut!!

      Elimina
  9. Respostes
    1. Bon dia Pepet, ves ràpid a la vora del foc...no fos cas..

      ;)

      Salut!

      Elimina
  10. la foto, espectacular..què més dir? :-) ara bé...anem a lo que importa...."les botes Sorel per baixes temperatures, un anorac de ploma Salewa, una samarreta tèrmica i un gorro 66North, uns guants especials per tenir sensibilitat als dits ens situacions extremes Lowe Alpine i un polar Quechua"...com han reaccionat? t'han protegit del fred? t'han donat el resultat que tu esperaves?
    es que em sabria greu que al Gran Nord passessis fred!!!!! punyeteroooooooooo i jo no en sabia res!!!!! :-)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,
      Tens raó, tot aquest equipament funciona de conya, l'únic que em te una mica "mosca" son els guants, el dissabte vaig passar fred en una mà, potser el vent era molt intens o ja me'l vaig posar amb la ma freda, però ahir en temperatures similars i sense vent TOT es va comportar correctament.
      Segurament en un futur faré una entrada dedicada als complements de roba tècnica per aguantar temperatures extremes sense gaire pes ;)
      Ei, si que ho sabies!!!
      Una abraçada!

      Elimina
    2. Bonito detalle de estas estalactitas de hielo. Dan mucha sensación de frío. Yo también me compré unas botas sorel este invierno y van de lujo.

      Un abrazo

      Elimina
    3. Hola Daniel,

      Estos dias estan siendo muy productivos a nivel de situaciones de frio intenso, hay que aprovecharlos. ;)
      Las compré siguiendo el consejo de un buen amigo y fotógafo y la verdad es que no defraudan, no.

      Un abrazo!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab