La triple conjunció còsmica

Aquest passat cap de setmana el món occidental va tenir l'oportunitat de gaudir d'un espectacle totalment inusual, La Lluna, Venus i Júpiter es varen alinear en el que han anomenat la triple conjunció còsmica, jo esperava veure'l durant els tres dies en que es va manifestar però la meteorologia em va fer la guitza el divendres i el diumenge. El dissabte sí que vaig poder contemplar aquest fenomen, va ser quan pujava de la costa, de fer la posta de sol i ja a l'alçada de Girona veia nítidament el triangle que formaven les llums d'aquest astres, tenia ganes de parar i fer alguna foto...pensava que no tindria temps, però al final vaig mantenir la calma i em vaig apropar a l'estany de Banyoles, no volia solament la foto del cel, volia també el seu reflex.
Després de donar un parell de voltes buscant el millor angle i d'esperar pacientment a que les llums del camp de futbol s'apaguessin, vaig arribar a aquest punt, ho tenia davant!!!
Mentre m'anava apropant a l'aigua m'adonava de la sort que estava tenint, un fenomen com aquest, que no havia vist mai a la meva vida estava allà davant, impressionant, majestuós, únic...L'aigua completament quieta, com un mirall va ajudar-me a aconseguir el meu propòsit.
Mentre anava fent els diferents enquadraments em va sorgir un dubte: tindrà conseqüències per la Terra aquest fet??? Sempre hem llegit, inclús hem fet broma amb l'alineament dels astres i ara estava passant i no era cap somni.

Si en voleu saber mes i gaudir d'unes visions diferents, però molt bones, no dubteu visitar les darreres entrades dels blocs del Dr. Frikosal y la del José Fernández - Luz estelar

Comentaris

  1. Realment fantàstica. T'han sortit fins i tot les Plèiades, a dalt de tot.

    ResponElimina
  2. Guauuu!!!
    Tremendas las tres, cada una a su manera, no sabria con cual quedarme, gracias por compartir.
    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No tienes que quedarte con una, puedes hacerlo con las tres :-))
      Gracias a ti por tu visita!
      Un beso!

      Elimina
  3. La draga? quina bona idea vas tenir, i quin bon angular tens, una mica més i surts tú també darrera la càmera, jaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Susss,
      La Draga? casi!! jejeje però si, calenta calenta... està feta amb el 14mm en FF, en tens la prova dos entrades mes enrere, amb el 17mm Júpiter tocava els dos extrems :-)

      Elimina
  4. Muy bien trabajado ese reflejo, me gusta. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola José, una lástima no haber podido aprovechar este fenomeno los tres dias, no se si volvera a darse...
      Un saludo.

      Elimina
  5. Entenc que aquesta foto es una improvització en tota regla ja que no era la teva finalitat fins que pel camí et vas adonar de que el temps millorava i et permetria veure-ho.

    No et vas plantejar fer la nocturna desde la localització costanera que estaves fotografiant?.

    Reconec que no tinc gaires localitzacions preparades per a fer nocturnes i per tant m'es molt dificil sortir a "llocs pensats". En qualsevol cas no hauria pensat mai en fer una nocturna en el llac de Banyoles, de fet personalment a banda de les típiques fotografies no hi trobat cap raconet que diguis, "mira aquí hi ha foto!".

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Dani,
      Tens raó, el lloc està totalment improvisat, no la foto, vaig sortir els tres dies i vaig tenir la mala sort de no poder-ho veure en dos.

      A la localització costanera on era (Lloret) tenia aquest espectacle fora del meu angle de visió, de totes maneres, l'idea era fer-la amb un reflexe.

      Doncs et recomano mes visites, no ha hores centrals del dia, veuràs que hi ha molt per descobrir ;-)

      Salut!

      Elimina
  6. Un escenari de luxe, per aquesta fotografia, vares encertar en escollir la localització.
    Un petó!

    ResponElimina
  7. Hi ha dies en que la sort també ajuda en les composicions, però com en tot la sort s'ha de buscar mai ve sola.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi, la sort es el component que diferencia la fotografia de natura, pots tenir-ho tot planificat i perfectament estudiat i no acompanyar la climatologia, es ben fàcil que faci vent, plogui o estigui tapat, llavors aquesta fotografia literalment "no existeix" :-)
      Salut!

      Elimina
  8. Jo crec que aquesta triple conjunció sí que tindrà resó en la Terra. És el mirall de la triple conjunció Merkel-Rajoy-Mas amb una tissora a cada mà...
    Bona foto, bon reflexe i ben aprofitat el lloc tot i la contaminació lumínica circumdant.
    Una abr´çada :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Pepet, si com a la peli Eduardo Manos-tijeras ;-) que s'afanyin que aviat no quedarà res per retallar.
      Si haguessis vist quan hi vaig arribar amb els focus del camp de futbol a plena potència...allà si que era contaminació lumínica i quelcom mes... :-((
      Salut!!

      Elimina
  9. Immenses les imatges, d' aquelles que em fascinen i em quedo muda sense necesitat d' anar més enllà o buscar-li motius perque els té tots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, aquest petits moments son els que et fan sentir viu, la natura ens fa un regal cada dia, només cal saber trobar-lo ;)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab