Viatjar amb una compacta: Noruega

Aquesta és una entrada que tenia moltes ganes de publicar i he aprofitat el meu recent viatge a Noruega a recerca de les llums del nord per poder fer fotos i proves i poder-la completar.
En aquests temps on la gent mira grans objectius lluminosos, càmeres de format complert (grup en el que m'auto-incloc..) motxilles pesades i quantitat d'accessoris, filtres i complements, algú s'ha plantejat fins a on arriba la tecnologia en les petites compacte de butxaca??

Posta de sol - Sultindan - Canon Powershot S100

Doncs les tres fotos que us presento avui estan totes fetes amb la petita Canon Powershot S100, estrenada pocs dies abans de marxar i tinc que dir que estic molt content amb els resultats. La portava sempre a la butxaca del polar i la tenia llesta per prendre l'instantània o per aquell paisatge efímer que la majoria de vegades no hagués fotografiat amb la Mark II, però altres com les tres fotos protagonistes que els resultats competeixen amb els que hagués pogut treure amb la seva germana gran.

Sortida de Sol - Kjølen - Canon Powershot S100

Com a característiques més destacables té que pesa poquissim, ocupa menys que un paquet de tabac, dispara en RAW i es totalment manual amb medició puntual i histograma a la pantalla, un gran angular de 24mm., te un ISO de fins a 6400, però amb resultats acceptables a 1.600, un rang dinàmic més que acceptable gràcies al processador Digic V (que fa possibles aquestes fotos sense tenir que recórrer a hdr's ni filtres), un filtre de densitat neutra incorporat de tres passos i la possibilitat d'assignar funcions a la rosca davantera, el que facilita poder-la utilitzar en condicions extremes i sobretot: amb guants!!

Sortida de sol -Grønnlibruna - Canon Powershot S100

L'altre opció que contemplava era la Powershot G1-X, per tenir més qualitat i més possibilitats d'ampliació, però vist el resultats m'he estalviat la meitat del diners que val la G1-X amb unes imatges sorprenents, evidentment, en condicions de molt poca llum o de nit el resultats són uns altres, però si tinc que utilitzar el trípode ja tinc la Mark II.
Espero haver aclarit algun dubte i ajudat a alguns indecisos. De vegades l'equip NO ho es tot.

Comentaris

  1. M'agrada el resultat. Jo ja saps que fa temps en porto una això si Nikon sempre a sobre i com be dius aquestes de gamma alta et permeten fer cos genials.... fins i tot diria més genials en alguns casos que amb una Full...

    Tots em vist grans fotografies de grans anònims i en mirar els exif's descobrim sorprenents resultats amb càmeres de pocs euros ;-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Jordi,
      Tens molta raó, Jo he quedat ben sorprès dels resultats, ja a la càmera m'agradava molt el que veia, però pensava que era una "interpretació" que en feia ella i que el RAW en diferiria molt, desprès al LR em vaig deixar molt content, no eren fotos-turista, tenien detall, nitidesa, rang dinàmic i a mes donen perfectament per una ampliació mitja de 60x40 a màxima qualitat.
      Canon, Nikon...dona el mateix, crec que la tecnologia ara ja està per sobre d'aquestes disputes.
      :-))

      Elimina
  2. La Gemma te el model anterior la s95 perquè volia alguna cosa peitita i que pogues disparar en RAW i possibilitat de manual ja que assumim que quan tinguem la petita (es fa esperar) no podrem moure'ns amb els 2 equips ja que la nena també portarà els "seus accessoris".

    Encara li haig de trobar el punt amb el flash pero per lo demés, és genial. No sé la S100 a part de tenir 12 Mpx (aquella en té 10 Mpx) com de millor fa els RAW però la s95 es equivalent en sensor a la 7D que fa servir la Gemma.

    Una de les coses que més em sorpresn i m'agrada és la qualitat de construcció que tenen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel, la s95 es pràcticament la mateixa càmera, hi han algunes millores i alguns altres aspectes potser son millors en la s95, però amb les dos es poden aconseguir bons resultats. La diferencia principal, a part dels 2 Mp es el nou processador Digic V i el nou angular a 24mm.
      Per mi va estar una sort tenir-la a Noruega, vaig poder fer fotos que amb la reflex segur que no hagués fet.

      Salut!!

      Elimina
  3. je, je... jo tenia una Casio (sí, una casio) que fotia uns macros "que te cagas". Una d'aquelles coses que sempre he pensat és la possibilitat de comprar alguna d'aquestes que dispara RAWs...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pepet, el macro diu que es pot fer a 3cm...i te f/2.0 serà qüestió de fer alguna prova ara que ve el bon temps ;-)
      Hi ha una bona oferta de petitones que tiren en RAW, aquesta no es la millor ni la pitjor i economicament esta per la banda mitja.
      Salut!!

      Elimina
  4. Bones

    Jo tinc la g11 i la veritat es que normalment la faig servir per fotos familiars pero es sorprenent la qualitat que donen i no descarto (de fet per aixó la varem comprar) en usarla en excursions perla montanya en comptes d anar carregat com un burro.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Esteve,
      La G11 es un molt bona compacta, està ja un graó per sobre la s100 i com han dit abans, en segons quines situacions pots fer fotos d'una qualitat semblant a les germanes grans i l'avantatge del pes i el poc volum es definitiva. Jo la veig mes com un complement que com una alternativa, tinc moltes fotos que segur que no obro la motxilla per fer-les i ara estic content de tenir-les :-)
      Salut!

      Elimina
  5. Jo sóc una mica "masoca" i carrego l'equip fins dalt el Pedraforca... no descarto comprarme una d'aquestes,quan no pugi amb els meus ossos,encara que llavors ja hauran sortit d'aquestes que disparen hologràmes,je,je,je.
    Bona entrada, sempre va be tenir informació.
    Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esther, la majoria de vegades ser "masoca" dona bons resultats, algun preu tenim que pagar... :-)
      Un petó!

      Elimina
  6. La veritat és que el resultat és sorprenent. Jo també tinc una compacta en concret és la Canon PowerShot SX1 IS i va molt bé.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Vicent, es una molt bona opció també, sempre va be tenir una "segona opció", Jo no n'era massa partidari però a partir d'ara puc dir que tinc "una nova companya" ;-)
      Salut!!

      Elimina
  7. Quina petita joia!!
    Uns resultats sorprenents.
    Li he ensenyat a la dona i diu que en vol una.
    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,
      Jo en conec un parell per aquí que comparteixen desig amb la teva dona jajaja.
      Salut!!

      Elimina
  8. De vegades l'equip no ho és tot???? quina ironia!!! :-)
    Especialment si ets a Islàndia...si hi ha paisatges espectaculars....si tens molta tècnica fotogràfica...si tens una sensibilitat especial per observar....doncs sí...segurament l'equip a vegades no ho és tot!!! :-)
    Les tres una passada!
    Una abraçada i molt bon cap de setmana! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Montse, aquesta foto es de Noruega!!! No de Islàndia..jajaja
      Crec que l'equip i la tècnica no ho son tot, be n'estic convençut ;-)
      Una abraçada i molt bona setmana!!

      Elimina
  9. Hola Pere!
    M'havies parlat de la idea d'aquesta entrada i veient-ho fa rumiar. Aquestes imatges son precioses i molt equilibrades, segur que amb la meva càmera no serien millors i el pes d'aquesta és temptador!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè, la diferencia real amb una càmera reflex de fa uns anys es que en la compacta no s'hi pot posar cap degradat ni polaritzador, per altra banda té un processador mes nou i avançat que cobreix un ampli rang dinàmic :-)
      Ahhh i a una dècima part del pes.
      Un petó!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab