El Teatre dels Somnis

En el viatge que fa poc vàrem fer a Ses Illes amb l'amic Pepet teníem en ment anar a passar una nit a les Pedreres de S'Hostal prop de Ciutadella, unes pedreres de marès que amb el pas del temps han esdevingut un lloc amb una forta personalitat paisatgística i visual i ho volíem aprofitar per crear escenaris irreals on la llum la poguéssim decidir nosaltres.
 Canon 5D Mark II + Samyang 14mm f/2.8 a 30"
Aquesta primera es la que dona sentit al títol, des del fons i amb el "totem" banyat per la via làctia com si d'un escenari de teatre es tractes, el Teatre dels Somnis, sobrenom per el que també es coneix a Old Trafford, l'estadi on juga el Manchester United.
En un principi vàrem estar a punt de no anar-hi perquè ens feia una mica de por la possible contaminació lumínica provinent de Ciutadella, però un cop allà, de dia i amb la brúixola a la mà ens vàrem adonar que aquella nit seria ideal, la via làctia feia el curs allunyant-se de la temuda contaminació i si no s'ennuvolava tindríem l'ocasió de fer les fotos que volíem.
 Canon 5D Mark II + Samyang 14mm f/2.8 a 30"
Aquesta segona la vaig "veure" el mateix matí, amb l'ajuda del Stellarium es podia preveure que a les 4:00 de la matinada la Via Làctia uniria les dos cantonades a mode de descàrrega elèctrica, només restava esperar a l'hora adequada, vaig provar d'il·luminar artificialment aquestes parets de marès però ni que fos amb poca quantitat el resultat es veia poc natural i al final vaig optar per deixar que fos la llum celístia qui ho il·lumines tot.
Per acabar, volia donar les gràcies a Lithica i en especial a la Lluïsa per la seva col·laboració perquè poguéssim dur a terme el nostre projecte.

Comentaris

  1. Tal com li dic en Pepet:
    M'encanta la via lactea clavada al lloc.Sou uns mestres!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clavar-la al lloc es la part mes fàcil Esther, en aquestes fotos hi han mes complicacions "ocultes" ;-)

      Elimina
  2. Pere, sempre em quedo bocabadada amb les teves fotografies! Quin cel més bonic!!! Algun dia m'agradaria fotografiar alguna cosa que s'hi assemblés!!!!
    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cal poca cosa per fer-ne Alba, la mes important...les ganes :-)
      Gràcies per la visita!

      Elimina
  3. La primera té molt d'encant, quan la vaig veure en el visor ja em va agradar, molt bé aquesta via làctia sobre "l'home de Cromagnon". Al final vàrem fer fotos malgrat els dubtes inicials :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Pepet, el "nostre" Totem ens va fer companyia tota l'estona contemplant en silenci el que feiem..realment va estar molt be.
      :-)

      Elimina
  4. Ara entenc una mica més el que m'explicaves. Aquestes imatges son extraordinàries, quines escenes tan magnífiques. Us devíeu sentir com directors d'una pel-lícula, tot un escenari espectacular captat des d'un espai intim, particular, envoltats de formes que transformàvem la vostra imaginació i les fotografies.
    Tinc ganes de veure'n més!
    un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest era el projecte Mercè, poder combinar aquestes parets tant característiques amb les estrelles, personalment si que em sentia com el director de l'espectacle ;-)
      Un petó!

      Elimina
  5. No penso comentar mes les teves aventures, estic fart de que hem caiguin les dents cada cop que veig una entrada teva... Ara mateix tinc massa baba a la boca, barregada amb escuma d'enveja...
    Ara ja veig que es posarà de moda...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira qui parla!!!
      M'he tingut que canviar varies vegades de "pitet" desprès de veure Monsiuer Midi...quina meravella!!
      Salut!

      Elimina
  6. Qué buena la entrada!
    Me gusta mucho por el trabajo de iluminación, y sobre todo de paciencia que has mostrado para la misma.
    Las fotos son envidiables!
    Ya tengo ganas yo también para darle a la Vía Láctea, pero tengo que dar con el motivo, como tú lo has hecho.
    Gran trabajo Pere!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Iker, solo encuentra algun lugar sin mucha contaminación lumínica, una noche sin luna y un cielo despejado y...ponte a disfrutar!
      Gracias por la visita!

      Elimina
  7. Excel·lents Pere,

    Ja m'agradaria a mi saber fer aquest tipus de fotos y sobretot saber localitzar la via láctia perquè no he sigut mai capaç de preveure-la. també es cert que no porto cap smartphone in situ que deu ajudar molt.

    N'hauré d'aprendre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dani,
      Des de Figueres es una mica complicat per la contaminació però prop d'aquí tens llocs on es pot gaudir de cels nets, només cal tenir sort amb la meteorologia, preveure la incidència de la lluna i moltes ganes de fer fotos.
      Una abraçada!

      Elimina
  8. Hola Pere.

    Son espectaculares estas fotos. Las dos composiciones son geniales. Estás trabajando de manera brillante las fotos de la Vía Láctea. Enhorabuena

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel,
      Como bien sabes hay que tener un pelin de suerte para este tipo de fotografia y tener varias noches sin una sola nube...lo considero "mucha suerte" el resto sale solo.
      Un abrazo!

      Elimina
  9. Hola Pere, m'agraden per la originalitat de la presa, fora de les típiques nocturnes, sobretot la composició de la segona que sembla que hi hagi "contacte estellar".
    Salut !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, la segona era la menys "programada"..de fet va estar durant el matí precedent quan la vaig "visionar".
      Gràcies per la visita!
      Salut!

      Elimina
  10. Quin lloc més xulo per unes nocturnes.
    T'han quedat amb una atmosfera irreal captivadora.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Vicenç, es tant xulo com difícil però te unes enormes possibilitats, si t'animes ja ho saps..
      Salut!

      Elimina
  11. Fantastiques!!!!! Uffff.... Quina pasada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab