Compte enrere

Ja ha començat el compte enrere...no veig el moment de tornar a fer les maletes per anar cap al Gran Nord i és que el fred "atrapa". Una vegada em varen dir abans d'anar per primera vegada a Africa: "Ves en compte, que Africa t'enganxarà per sempre..." i al principi va estar així, és un continent que he visitat fins a quatre vegades i segurament alguna més en el futur.
Però lo que realment enganxa és el fred, al menys a mi, estar tot el dia sota zero és una experiència gairebé mística, inoblidable i que crea una forta addicció.
 Fa dies que llegeixo sobre una possible erupció solar de magnitud X, la més alta de l'escala i que podria provocar molts problemes a tota la tecnologia de les zones properes als pols, sobretot el nord, això unit a que es preveu que aquest 2013 si que serà finalment el darrer any d'aquest cicle solar, fan que les ganes de tornar a viure aquella experiència vagin creixent dia a dia.
Avui volia compartir amb tots vosaltres aquesta foto d'una aurora revelada a blanc i negre que de fet no és tant diferent de com les veuen els nostres ulls, doncs la majoria de les que he vist han estat blanques (Ohh!!! Ha caigut un mite!!) i mentre més em miro aquesta foto, més real la veig.
Però també us deixo la que "realment" surt de la càmera fruit de les llargues exposicions, els ISO alts i els Balanços de Blancs a mida.
El compte enrere segueix el seu ritme....tic...tac...tic...tac...

Comentaris

  1. Me gusta más la versión en color Pere, es una pasada. Que envidia poder ir a esos parajes, supongo que alguna vez lo haré. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola José,
      Este año serà sin Luna, ponemos el listón un poco más alto pero la idea es poder ver la V.L. que con la Luna Llena del año pasado no pudimos ver.
      Seguro que los verás ;-)
      Un abrazo!

      Elimina
  2. Jo hem quedo amb la de color, aiò no vol dir que en blanc i negre no funcioni, segur que funciona però m'agrada més la de color, una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manel,
      He fet una prova per sortir de la monotonia de les aurores en color, tinc ganes de veure quina aceptació tenen. Al monitor de casa, trio la de b/n sens dubte.
      :-)
      Una abraçada!

      Elimina
  3. M'agrada en blanc i negre.
    I com una es romanticona el que veus es, que esta ple de cors.tic...tac...tic...tac...Un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esther, per si et serveix de consol...jo n'hi veig dos jajaja
      Un petó.

      Elimina
  4. Bé, jo també em quedo amb la de color. Però ara mateix estic sota shock... Dius que ha caigut un mite i et quedes tan ample??!! jajajajaj
    Em sembla que en alguna ocasió D.Montero també havia comentat que a l´histograma el verd estava a tope, i en canvi ell no el podia veure en directe... Però em vaig pensar que era un problema concret d´ell...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, el Daniel te raó. Ja ho hem comentat algun cop, els nostres ulls no tenen la capacitat de captar el canal verd intens de les aurores i el "transformen" amb un blanc super brillant, en directe son igual de maques :-)
      Ara faltarà que surti algú que si les pugui veure verdes...jajaja.

      Elimina
  5. Jo també em quedo amb la de color, suposo que haver vist tantes fotos d'aurores condiciona. Jo també estic uuna mica nerviós, espero que la climatologia acompanyi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan,
      És el més important, tenir un bon cel anticiclònic, dels que aquí no ens agraden...aurores aquest any hi han cada dia però evidentment fa falta el cel clar per poder-les veure ;-)
      Sort!

      Elimina
  6. Ostres Pere!!!
    Aixo es com quan vaig saber lo dels Reis Mags !!..Quina sorpresa !...en blanc ?..:-))

    A mi les fotos en blanc i negra saps que m'agraden molt...però en aquest cas trio el color !!

    Un petó.

    A mi Africa em va enganxar molt...els països nòrdics encara no he anat !..:-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carmina!!
      Bona comparació...però si, és més o menys el mateix.
      Ja sé que Africa et va enganxar però això és més fort encara ;-)
      Un petó.

      Elimina
  7. Hola Pere!! Molta sort i sobretot bones llums per aquelles contrades, ja tinc ganes de veure noves fotografies que portaràs, que de segur que són bones!!!

    abraçada, Franecsc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Francesc, esperem que els astres no estiguin en contra jeje.
      Una abraçada!

      Elimina
  8. Doncs jo al contari que la majoria, sens dubte em quedo amb la versió en B/N.
    De veritat que no es veuen verdes?
    M'has deixat glaçat!!
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De veritat Jordi però l'espectacle és igual impressionant, la llum és molt brillant, semblant a un conjunt d'estels :-)
      Salut!

      Elimina
  9. Aquí un altre que vota pel color... ja saps com m'atreuen els colorins 8^)

    Bona sort amb les aurores!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejeje, Ja veig que aquest cop vaig "contra natura" 8^)
      Gràcies Gorka!

      Elimina
  10. S'agraeix veure coses diferents. M'Agrada el B/N i m'has deixat al lloc quan has desmuntat un mite.
    Molta sort i amb el teu bon fer, segur que portaras coses espectaculars...en colors o en B/n, pero genials sens dubte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Angel, feia temps que tenia entre cella i cella fer una entrada amb aurores en b/n, potser no son tant cridaneres però si que ho trobo original, no en veiem cada dia a la web...i mira que hi han fotos d'aurores...
      Gràcies!

      Elimina
  11. Mira que estic pensant en fer un disbarat i anarme'n hi, doncs hem fas masses dentetes

    ResponElimina
  12. Me gustan las dos, el blanco y negro tiene su encanta y rompe la habitual imagen de auroras.
    Un saludo y mucha suerte en esa aventura

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xose,
      Basicamente es lo que pretendia, romper con el mito y romper con un tópico de que tienen que ser siempre en color, a ver como termina... :)
      Un saludo.

      Elimina
  13. A pesar de que se vean como la imagen de B&N, seguro que sigue siendo estremecedor ver una aurora (espero no irme a la "caja" sin ver una de estas maravillas). Como la mayoría me quedo con la de color, con el detalle de la luz del pequeño pueblo a la izquierda. Un abrazo Pere

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Asier,
      No tengas ninguna duda, ese blanco brillante anacarado nada tiene que ver con una nube y con un poco de suerte viene acompañado de naranjas o morados, eso no se olvida ya nunca... :)
      Un abrazo!

      Elimina
  14. Me quedo con la de color. Qué envidia me dan estas fotos tuyas de aurora boreal. De momento este año tampoco podré ir a verlas... Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel,
      No hablemos de envidias que yo tengo la lista muuuuy larga cuando miro tus fotos ;)
      Aunque segun dicen este año va a ser muy potente, este fenomeno no se acabarà mientras dure nuestro sol, o sea que oportunidades habrá y muchas.
      Un abrazo!

      Elimina
  15. Jo també em quede amb el color. En B/N podría passar l'aurora per núvols, mentre que en color no hi ha lloc a dubtes... no?
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Pepet,
      Ja veuràs que no es poden confondre amb núvols, ni per intensitat, ni per moviment, ni per bellesa :))
      Salut!

      Elimina
  16. Comparteixo al 100% l'opinió de l'amic Pepet.
    Que et vagi bé i abriga't.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Vicenç,
      Ben abrigat aniré, gràcies! ;-)
      Salut!

      Elimina
  17. GUAPISIMES LES DUES...ARA, VOSALTRES QUE DOMINEU EL RETOC PODRIES FER LA DE B/N EN COLOR MENYS EL CEL I L'AURORA... EXPERIMENTA...

    SALUT
    JOAN

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan,
      Una bona recomanació encara que no està dins els meus coneixements de "retoc"...a lo millor algun dia m'apunto a un curs.
      Salut!!

      Elimina
  18. Sana enveja, especialment pensant que l'any passat una mica tard,. però amb quatre deies de nevades no vaig veure ni el cel..... ¡¡¡¡¡¡¡¡ ;-))

    que tingueu sort, compte que l'explosió solar segur que es produirà i he llegit per algun lloc que potser des dels cims del Pirineu es podria veure alguna aurora perduda...... es veu que n'hi ha constància de temps remots ¡ ¡ ¡

    Bon viatge ¡ ¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,
      La sort amb la meteorologia és molt important i més en un lloc on no acostuma a ser favorable. Ahir hi va haver dos fortes ejeccions solars, espero que algú les aprofiti per fer bones fotos o per gaudir el moment.
      De totes maneres la taca aquesta que segueixen els americans està a punt de petar...ojalà esperi uns dies :-)
      Gràcies!

      Elimina
  19. Estic mandrosa. No vull triar. La Blanc i negre si fossin núvols serien espectaculars. La de color, aurora, una meravella.
    Us desitjo molta sort en el proper viatge i que es compleixin totes les expectatives que porteu a la maleta...amén de tots els estris per abrigar.vos bé!!! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,
      Aquest any tenim un repte important amb la més absoluta foscor però és un repte motivador i ja se'm fa llarga l'espera ;-)
      Gràcies!!

      Elimina
  20. Jo també flipo pel mite que acabes de desvetllar, i jo que em pensava que eren de colorins a part del verd tradicional... i per cert, emportet l'antiga analògica que si hi ha una erupció de magnitud X no et foti la digital en l'aire ja,ja, jaaa ;-)
    Bona llum!
    Fran :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Fran,
      Com explico, els nostres ulls no veuen el verd com ho capta la càmera, els altres colors si però aquests son tremendament difícils de veure, has de tenir molta sort i que hi hagi una erupció bestial, com la X jajaja.
      Ja estic tramitant el permís de residència noruec per si no podem tornar :-)
      Salut!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab