Tardor 2013 a La Garrotxa

Aquest any la tardor ve amb retràs per la meva terra, sembla que vulgui passar de llarg per la quantitat de fulles que ja han caigut tot i que les que no ho han fet no tenen els colors característics.
Amb l'entrada d'avui us informaré de com es troben ara mateix les nostres fagedes, potser us puc evitar un viatge en va als que hi aneu amb interessos fotogràfics.
A data d'avui, les fagedes de La Garrotxa estan així:
- Fageda de Milany, té color amb predomini de grocs però hi ha molt de verd encara i el terra està sec.
- Fageda de La Salut, similar a l'anterior, potser la propera setmana estarà al punt, no hi ha aigua apart de la petita bassa que serveix d'abeurador.
- Fageda de la Grevolosa, s'hi comença a veure algun groc i algun taronja però no està al pic, la foto que il·lustra aquesta entrada és una abstracció d'aquest matí, allà també està sec i el petit rierol no porta aigua.
- Fageda d'en Jordà, li falta molt, està verda i seca, molt seca, si no hi han grans ventades potser dintre de 10-12 dies s'hi podrà veure color.

Comentaris

  1. Osti, un parte!
    T'ha faltat acabar amb:
    "Pere Soler, TV3, La Garrotxa"
    :-)

    ResponElimina
  2. Boníssim el comentari de la Susss!!!
    Bona informació Pere! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si és que té cada acudit... tot i que el to de l'entrada no era pas en modo broma on ;-)

      Elimina
  3. Atenció, especial informatiu per a fotògrafs :-D
    No sé com afecta el vent de nord a la Garrotxa, però amb el que anúncien per a demà, jo crec que ja s'ens ha acabat l'hivert, al menys aquí :-(
    I jo que avui no he pogut salre, a veure si demà puc fer res.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Chabier, acabo d'arribar de fer el vol per els "cims" que tenim per aquí, hi ha agut un petit moment de color però com pots veure ja soc a casa, dia gris, ventós i el terreny continua amb una sequedat inusual. Espero que tu hagis tingut més sort.
      Salut!

      Elimina
    2. Aquí no n'ha fet tan com deien, i aquest matí he trobat un lloc on encara hi quedava tardor (i no hivert com deia en l'anterior comentari). La pena que no tenia un tele per a jugar i les fotos no son gaire bones. Pero bé, ja he vist el potencial que té aquest lloc i hi tornaré la pròxima tardor. Salut.

      Elimina
    3. A veure si la propera tardor m'hi puc apuntar que ja fa temps que no pujo per els teus dominis ;-)
      No et pots queixar amb tota la bateria que has publicat al teu bloc ;-)
      Salut!

      Elimina
  4. Ja no miraré més en Maldonado,ara em passo al "ParteSoler".
    Gràcies per la info!
    Abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No conec aquest que comentes, deu ser d'alguna cadena que no miro, soc més del Mauri i en Molina ;-)
      De res.
      Una abraçada

      Elimina
  5. Bones descripcions. Sóc pessimista de mena i crec que aquest any cauran les fulles i ningú serà a temps de fotografiar-les. Cada vegada, la tardor és més curta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, si es compleixen les previsions per aquests propers dies segur que serà així. Aquest any hem pagat l'estiu plujós amb una tardor seca.
      De totes maneres aquesta entrada l'he fet perquè ahir matí em vaig trobar gent que havia fet un grapat de kilòmetres per veure tardor, atrets per unes fotos "re-retocades" que desvirtuaven totalment la realitat. S'ha d'anar en compte amb això, no soc contrari de que es faci però cal comentar com s'ha fet perquè la gent no s'emporti absurds com aquest.
      Salut!

      Elimina
    2. Tens raó. I a més, hi afegiria que hi posessin l,any. Hi ha gent que torna a penjar fotos d,anys anteriors .. que poden despistar del tot.

      Elimina
    3. Hola de nou Ramon, malauradament aquest any crec que no tindrem tardor per la nostra terra, amb el temps que ha fet el cap de setmana i el que està fent ara mateix... moltes fulles al terra i molt poc color... i si, podrien posar la data o tant sols l'any en que han estat fetes i no confondre al personal ;-)

      Elimina
  6. :-). Genial !!! y practic. El vent que anuncien també per aqui, no augura una bona tardor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Àngel, aquest matí estava per la zona de Coll-fred i el vent ja ha arribat, no amb la força que deien però si es compleix la previsió de reforçament a la tarda potser si podem dir adéu a la tardor pròpiament dita, esperem que no ;-)

      Elimina
  7. Precioso detalle Pere, este año va a ser un desastre. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola José, por lo menos por aquí si, tendria que cambiar mucho.
      Un abrazo

      Elimina
  8. Ni bolets ni fotos, haurem d'adaptar-nos als canvis o morir :-( Gràcies per la info.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Eduard, tenia un parell de llocs per fer bolet i ara mateix allà no podria estar més sec :-(
      Salut!!

      Elimina
  9. Pere, fa un parell de setmanes vaig estar a la zona del Bisaura, per intentar gaudir de la tardor com els dos últims anys i la decepció va ser tant gran que ja no he tornat a sortir a fotografiar a bosc.
    Crec que tindrem que pensar en passar pàgina i esperar que la propera tardor sigui "normal".
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi, si haguessis vist la tramuntana que feia avui...no és el millor auguri i les previsions encara son més preocupants... sempre ens queda el pla B ;-)
      Salut!

      Elimina
  10. Hola Pere!
    Ahir vaig intentar agrair-te la informació via mòbil però alguna cosa va fallar. Em va anar molt bé per acabar de decidir si ens acostàvem avui a alguna de les fagedes i ho vam deixar per diumenge vinent.
    Com també expliques, resulta sorprenent veure segons quines fotos, em va passar fa uns dies quan tornàvem de la Vall de Boí, tot i haver estat a diferents alçades, varem veure molt poc color, una mica de groc però vaja encara es veia que anava endarrerida la coloració de tardor, doncs al cap d'un parell de dies en l'espai del temps varen ensenyar una foto de l'Artiga de Lin, els grocs i taronges eren espectaculars, vaig arribar a pensar que devia ser d'un altre any.
    un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè,
      Recordo que em vares comentar aquella foto de l'Artiga de Lin però fa poc ne'm vist de la nostra Fageda i per l'estil quan tot està verd... a la gent que ve de lluny no li fa gaire gràcia que se'ls enganyi d'aquesta manera, aquest és el perquè d'aquesta entrada ;-)
      Un petó

      Elimina
  11. Hola Pere !
    Molt bona i util la teva informació !!
    Gràcies per la info i per el teu Bloc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan,
      Moltes gràcies a tu per la visita i per estar "per aquí" ;-)
      Salut!

      Elimina
  12. Molt bé noi, molt voluntariós. Ara queda fer el parte de neu a l'hivern i de floretes a la primavera. A l'estiu et deixarem descansar :-)
    La veritat és que enguany no tacaven boscos de color...

    ResponElimina
    Respostes
    1. En prenc nota, tot sigui que pugui pujar al Pirineu aquest hivern... ;-)
      Encara resta una petita esperança, a veure la setmana vinent...

      Elimina
  13. Bones Pere,

    La tardor ve tard per la teva terra i per les del voltant també. A més a més amb la tramuntana d'aquesta setmana veurem si es salva alguna fulla per a que li doni temps a canviar de color.

    Haurem d'estar atents.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dani,
      Tens molta raó i avui continuen les fortes ratxes de vent... aquest matí he estat a la Fageda i el verd era el color dominant encara però havia moooolta fulla al terra ;-)
      Salut!!

      Elimina
  14. Hola a tothom;
    A hores d'ara sabeu com està el color de la Fajeda? Aquest diumenge voldria venir a fer una caminadeta i després del vent i fred dels darrers dies no se que em puc trobar. Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Carles,
      Tal com t'he comentat, no sé si el ponent que està fent ara mateix afectarà molt a les fulles que encara queden però el color en aquests 7 dies ha canviat substancialment, ara ja hi ha predomini de grocs amb algun torrat, si no fa massa vent i les temperatures no tornen a ser tant baixes com aquesta nit, diumenge pot estar al punt.
      Salut!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab