Viatjar amb una compacta: Islàndia

Dintre de poc farà dos anys que vaig publicar una entrada similar amb totes les fotos fetes amb una compacta, la Canon Powershot S100, en aquella ocasió el destí havia estat Noruega, avui serà Islàndia.
Els camins que porten a les HighLands tenen molts tresors amagats, com aquesta muntanya en forma d'unicorn que ens anuncia que la carretera començara a agafar alçada.
A les terres interiors és molt freqüent veure petits riuets plens d'aquesta molsa verd fluorescent, un color realment impactant i que et sorprèn molt la primera vegada que el veus.
Formes i textures a les HighLands, hi han unes ovelles que "dimensionen" el paisatge.
Fumaroles i terres sense vida a la zona de Hverir, prop de Myvatn
Tenir la "sort" de patir una tempesta de sorra a Islàndia deu ser com si et toques la loteria, encara que us tinc que dir que no les tenia totes amb mi i que no ens vàrem atrevir a sortir a fer fotos a fora... la conducció requeria molta atenció en aquestes condicions.
Quan el paisatge ajuda, el que menys importa és amb que el capturis, com aquest reflex de muntanyes que arrenquen del mateix oceà a la costa est.
Per acabar, una imatge del lloc on vàrem començar i finalitzar el nostre periple, prop de l'aeroport, on la natura ens va regalar algun Arc de San Martí per arrodonir l'escena.

Igual que la primera que vaig fer, aquesta entrada em venia molt de gust per el que representa. Quantes vegades heu escoltat: "clar, amb aquesta càmera!!"
Les imatges estan ordenades cronològicament i representen una mostra del que pots obtenir sense costosos i pesats equips fotogràfics en un viatge extrem, que us sembla, és una alternativa??

Comentaris

  1. Qui és bo, és bo amb qualsevol camera.
    La foto la fa el fotógraf!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esther, aquest és un post per reflexionar-hi.
      Evidentment que la foto la fa el fotògraf però hi ha gent que ho oblida i que es gasta quantitats indecents de diners en equips als que no els hi traurà ni el 10% del suc.
      Un petó.

      Elimina
  2. Jo em penso que tu faries bones fotos fins i tot amb les càmeres d'un sól ús que venen a les botigues de souvenirs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan, espero que amb entrades com aquestes dues incentivi a la gent que té ja una compacta a sortir a fer fotos i intentar millorar-ne la seva qualitat, una cosa no té que anar renyida amb l'altre ;)

      Elimina
  3. Aquesta és una entrada al bloc amb una mica de trampa.
    Aquesta Canon no és una compacta qualsevol, la podríem anomenar compacta de gama alta.
    La segona trampa es la llum, amb fotos de llums extremes el rendiment seria molt diferent a una reflex amb filtres.
    De totes maneres veig que si que es pot viatjar amb una compacta.
    salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que n'hi ha Jordi ;-)
      Encara que la trampa és animar a la gent que té compactes a no desanimar-se i a no pensar que perquè no té una "bona càmera" no pot fer fotos decents ;-)
      Salut!!

      Elimina
    2. Jo també opino com en Jordi Amela. Les fotos són magnífiques, no n'hi ha cap dubte però les condicions són "favorables" i la màquina una molt bona compacta avançada.
      Dit això no hi ha res a retreure ni el mèrit és menor.

      Elimina
    3. Bones Daniel, està clar que sense les condicions "favorables" els resultats serien molt diferents i llavors si es fa imprescindible una reflex de gama mitja.
      Salut!

      Elimina
  4. Bon paisatge, bona llum i bon ull fotogràfic. Què hagués passat si no haguessis desvelat amb quina màquina les havies fet? ;))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, si no ho hagués desvetllat... no hagués pogut fer aquesta entrada amb el rerefons que volia ;-)
      Suposo que alguna en petit podria donar la talla
      Salut!!

      Elimina
  5. Els verds fluorecents de la segona i tercera semblen impossibles i la pols daurada de la cinquena brutal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eduard, els de la segona, que vàrem veure en alguns llocs ho semblaven en directe, t'ho pots ben creure, verd fluorescent creat per la natura en mig del no res ;-)
      La pols de la cinquena... des de dins el cotxe i amb el que quedava per arribar a lloc... no es veia tant be allà ;-)

      Elimina
  6. Hola Pere!! Bona apreciació,jo conec més d'un què ha deixat la quantitat de trastos que portem per una compacta d'alta gama i chapeau!! El què està clar que es poden fer bones fotos amb una compacta , i dolentes amb una reflex d'alta gama, depèn de l'artista. Ets un Artista!!!! abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Francesc, tant com deixar tot l'equip no ho sé però al ritme que va tot això és possible que dintre de poc hagin compactes que no ens facin enyorar els nostres equips
      Una abraçada

      Elimina
  7. Una pasada la segunda foto Pere. Está claro que la brecha en calidad entre las compactas y las reflex se acorta. Veremos dentro de unos años como estará esa diferencia. El momento ideal para aligerar nuestras artrosis, jeje. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ese es otro de los motivos José, nuestras maltrechas espaldas y caderas... que ya no dan para muchos trotes con 10/12 Kgs suplementarios ;-)
      Un abrazo

      Elimina
  8. Muy guapas Pere, yo he hecho casi todas mis fotos con una compacta, hasta hace muy poco que me compré una reflex, ahora uso las dos.
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Antonio, entonces tu has vivido la evolución que han alcanzado en los últimos tiempos, aunque no se suplen si se complementan ;-)
      Saludos

      Elimina
  9. En bones condicions de llum, com ja s'ha dit, moltes vegades és difícil trobar diferències. Aquestes fotos són espectaculars :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones condicions de llum, 12 Mp, RAW, tamany i pes, està clar que pot fer les delícies de qualsevol aficionat, altra cosa son les condicions extremes i/o amb poca llum ;-)

      Elimina
  10. Molt maques.
    Una preciositat de lloc i de fotos.
    Salut.

    ResponElimina
  11. Bé, degut al post de la Canon S110 que vas fer de Noruega i que per Nadal jo viatjo sempre amb un grup d'amics poc aficionats a la fotografia,me la vaig comprar i ara és la meva companya dels viatges .
    Però sempre trobo a faltar a la seva germana gran...:-(
    També estic d'acord amb alguns comentaris, si la llum acompanya, si el paisatge ho mereix i si tens el temps necessari , segur que surten molt bones fotos!!!
    A tu et surten bones fins i tot amb el mòbil, crack que ets un crak!!!
    Petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse, tant com per deixar l'altre equip a casa no crec però en moltes situacions que no trauries la reflex amb aquesta pots fer el fet.
      Un altre aspecte no dit fins ara és la facilitat en convertir-la en una càmera subaquàtica per pocs diner i bons resultats ;-)
      Un petó

      Elimina
  12. Una pasada aquests verds radiactius que semblen reventar el canal verd !!!
    Potser la qüestió es que sí calen equips amb moltes prestacions que et permetin superar situacions complicades que no farien moltes compactes, però es ben cert que de tant en tant ( com apuntava Javier Vecino fa poc en una entrada seva) sortir sense tanta càrrega, amb una compacta i gaudir del passeig i del paisatge. I, per què no, cuantes vegades una compacta no ens salva una situació inesperada ???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Àngel, aquest verds en directe si que son una passada, sembla que algú hi hagi gastat un pot de pintura fluorescent...
      Ara com ara és impossible prescindir dels nostres equips quan sortim a fer fotos però com be apuntes sempre et poden salvar una situació inesperada, com la de la tempesta de sorra... ;-)
      Salut!

      Elimina
  13. Pere, està clar que en situacions "normals" de llum, el 95% de la foto es del fotògraf, la seva sensibilitat, artística i el saber captar el que vol, barrejat amb un bon processat (per bo em refereixo a sutil pero efectiu, que és necessari fer a qualsevol fotografia digital)
    A les compactes els trobo a faltar rang dinàmic quan hi ha molta diferència de llum dins la mateixa escena, i també per nocturnes (sobretot de llarga exposició), que directament la descarto.
    No obstant, de dia, és cert que per mi és una alternativa i que faig servir quan no vull portar pes i gaudir també d'altres coses.
    Fins i tot vaig tirar fa poc una foto amb el mòvil d'una posta de sol perque se'm va acabar la bateria de la càmara i he quedat força satisfet amb el resultat :-)
    Només un dubte. Imagino que les tires en RAW, no ? Jo tinc una S95 i també estic encantat quan retoco amb RAW.

    En qualsevol cas, les fotos son molt bones, i ningú diria que estan tirades amb una compacta, però tampoc ningú hauria, perque el que importa es el fotògraf, no la tecnologia que fa servir

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Arnau, crec que tant la S95, la S100 o la S110 tirant en RAW treuen uns fitxer prou decent si, com be dius, la llum és bona. La S100 la vaig comprar per iniciar-me en la fotografia submarina sense tenir que tirar la casa per la finestra i em va sorprendre el rang dinàmic que té i la versatilitat que dona.
      Està clar que cap de nosaltres, acostumats a portar molts Kgs d'equip, en volem més però penso en molta gent que comença i que no sap si li agradarà prou com per fer un gran gasto, una petitona d'aquestes li pot fer les delícies, no creus??
      Si desprès s'enganxa sempre serà a temps de fer les inversions que calguin ;-)
      Salut!!

      Elimina
    2. 100% d'acord amb tu. Es una bona manera d'iniciar-se.
      I jo també la faig servir per fer foto "snorkeliana" :-)

      Elimina
  14. M'havia passat per alt l'entrada de les imatges fetes amb la compacta, son totes fantàstiques, enlluernadores, una bona lliçó per si ens volem conformar pensant que les nostres fotos no son espectaculars perquè l'equip és senzill.
    M'agrada una mostra tan variada de paisatges islandesos, per cert la penúltima és la única que puc identificar el lloc, si no m'erro, recordo una foto d'un reflex a l'aigua de la platja, d'aquesta muntanya, amb en Jordi caminant.
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè, darrerament estava valorant molt seriosament reduir el pes de l'equip i amb les noves compactes de gama alta no et diré que pots fer les mateixes fotos 100% però si les condicions acompanyen no tenen res a envejar.
      Si, ja n'havíem parlat, és prop de Höfnn ;-)
      Un petó

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab