Wake Up!

La majoria de vegades quan anem de viatge tenim unes quantes imatges prefixades a la nostra ment, ja sigui per experiències anteriors, per haver vist moltes fotos per internet o simplement, deixant volar la nostra imaginació.
Geysir és un dels llocs més coneguts de Islàndia, té fàcil accés per la carretera 35, camping, parking, fins i tot un hotel i un camp de golf al costat i s'hi han fet milions de fotos.
No era un objectiu "principal" del viatge ja que hi havia estat abans, de tarda i amb molts visitants, les circumstàncies varen fer que poguéssim fer nit al parking del hotel que hi ha a tants sols uns centenars de metres del lloc.
Si teníem sort (estava plovent), per el matí podríem veure néixer un nou dia amb el sol sortint per darrera la cortina d'aigua. Poso el despertador a les 5:45 i a dormir...
La sort ens va afavorir a mitges, no plovia, el cel estava mig cobert però just per on tenia que sortir el sol hi havia una banda de núvols baixos que possiblement ens taparien el moment estel·lar de al sortida de sol.
Va ser curiós que a aquelles hores i amb el temps que havia fet per la nit hi trobéssim un fotògraf canadenc que havia tingut la mateixa idea i havia dormit dins del turisme en el que viatjava just al nostre costat, vàrem intercanviar unes quantes paraules i quan les llum varen començar a aparèixer és va fer el silenci, l'Strokkur, l'únic actiu, ja que el veritable Geysir està inactiu des de fa anys, cíclicament deixava anar amb potència aquesta aigua bullent fins al cel.
Les nostres càmeres amb modo de disparo en rafega capturaven tota la seqüència, una darrera l'altra, de totes les erupcions fins que el sol va estar prou alt com per fer-nos saber que ja era hora d'esmorzar.
Un dels fruits d'aquestes rafegues és la foto que ve a continuació, muntatge de 4 fotogrames escollits entre els 20 que vaig fer-ne d'una erupció que havia durat 4 segons.
Bon cap de setmana!

Comentaris

  1. Molt maques, Pere, la seqüència ha quedat ben xula.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Era un repte que m'havia proposat si al final teníem bones llums en aquest lloc, la majoria de vegades està núvol, gris i sense vida.

      Elimina
  2. Hola Pere, la fama per atraure turistes la té ben merescuda. I la idea d'aixecar-te tant aviat crec que va tenir premi. Són d'aquelles imatges, que com dius, queden a la memòria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon,
      És l'avantatge de dormir en una camper, veus el cel només obrir els ulls i això a Islàndia no té preu ;-)
      Salut!

      Elimina
  3. Qualsevol diria que és un lloc hipervisitat! L'explosió és una seqüència que em fa pensar amb el naixement d'un arbre. m'agrada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eduard, si hi poso les 20 imatges sembla un time-lapse però és la manera de poder capturar aquests instants ;-)

      Elimina
  4. Doncs si! la seqüència m'ha agradat molt! Més potser que la imatge sola. La seqüència ens mostra el moviment...la força ...!
    Estic d'acord amb el comentaria de l'Eduard...sembla ben bé el procés d'un arbre al fer-se gran!!! :-)
    I ara sé...que quan hi sigui al davant....almenys la teva imatge em vindrà a la ment.
    M'agrada parlar de fotografia ;-).
    Que tinguis un bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho sabia Montse, de fet, Tu en tens molta "culpa" ;-)
      Un petó

      Elimina
  5. Preciosa la serie con la erupción del geyser. Un abrazo

    ResponElimina
  6. Molt xula la sèrie.Sense desmerèixer la primera fotografia.
    Bon moment esclat de colors i esclar d'aigua.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La foto és típica Esther, no tant el moment de llum i colors, ja que la majoria va a aquest lloc en altres hores ;-)
      Un petó.

      Elimina
  7. Hola Pere! Quina passada de lloc, veure això ha de ser de nassos i a sobre poder-ho fotografiar un "lujazo" , molt maca la serie !
    Un saludo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Fran,
      Quan ho vaig veure per primera vegada em vaig quedar bocabadat però en poca estona ja estava cronòmetre en ma per endevinar la seqüència, en aquest darrer viatge ja ho tenia molt més clar ;-)
      Salut!!

      Elimina
  8. Hola Pere. Qué bien sienta madrugar y dormir en un parking si es para hacer fotografías como ésta. La foto muy chula, un buen cielo como fondo y un protagonista estupendo.

    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Antonio,
      Cierto, en un parking o donde sea, la verdad es que puedo decir que he dormido en alguno de los lugares mas emblemáticos de Islandia, menos comodidades que en un hotel pero la vivéncia no tiene precio ;-)
      Saludos.

      Elimina
  9. Un clar exemple del possible premi que es pot aconseguir matinant, és una imatge esplèndida i la sèrie,una seqüencia meravellosa.
    En horari normal i còmode hi ha massa espectadors al voltant.
    un petó Pere

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè,
      Massa?? no, més!!
      La primera vegada tot i la fina pluja, estava ple de gent, pràcticament només vaig poder fer un parell de fotos sense ningú, aquesta darrera vegada m'hagués costat una mica posar-hi una figura humana.. jeje
      Un petó.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab