Per estar allà...

Fa pocs mesos vaig publicar dos entrades sota els títols:
I Tu, perquè fotografies?
I Tu, per qui fotografies?
que varen provocar cert debat, tant sols fa mig any i aquesta setmana, parlant amb un company de feina, les he repassat, la sorpresa ha estat gran!!
Perquè?
Doncs curiosament ja no penso igual que quan les vaig escriure, no sé el perquè ni com ha passat però si que m'he adonat que quelcom dintre de mi ha tornat a canviar una vegada més...
RioTinto - abstracció feta amb el 70-200mm
No sé si us ha passat quelcom similar en espais tan curts en el temps però us puc assegurar que m'he llegit les dues entrades i tots i cada un dels comentaris i respostes i no puc dir que avui escriuria el mateix.
És una sensació rara, fa poc creia estar en la certesa de que el que feia era el correcte i que NO hi havia cap més variant possible, avui no ho tinc tant clar, m'agrada el que faig i molt però contemplo la possibilitat de que els altres puguin fer coses diferents, sigui o no fotografia, siguin o no processats agressius, sigui la foto feta al costat de casa o a RioTinto, Lofoten o Islàndia, copiada, clàssica o "creativa"... m'es igual.

Internet és un monstre que ens devora en poc temps i cremem etapes en espais molt curts, moltes vegades (com aquesta que m'ha passat a mi) sense adonar-nos del que ens està passant, la realitat d'avui pot ser la ficció del demà o a l'inversa però veig que això va molt ràpid.
Gent que avui comença a fer quatre fotografies amb una mica de colors, demà ja és "mestre" per una majoria, amb desenes o centenes de likes, gent consagrada i que marca tendència passa amb un absolut anonimat, que consti que no és cap retret només és que potser fruit de tants dies de calor sostinguda amb temperatures extremes m'han acabat de "coure" el cervell i he tornat a baixar un punt o dos la intensitat amb que visc la fotografia.

Des de fora veig companys que defensen aferrissadament el que fan ells com si no existís res més, no puc dir res, jo també ho he fet i espero que sigui una etapa passada.
Mal que em pesi no puc criticar una fotografia d'Svalvard, Patagònia o Olímpic N.P. per el sol fet que n'hi han moltes o perquè jo no hi he anat, al contrari segueixo amb les ganes intactes d'anar-hi i potser fer aquella fotografia... o una altre però sense deixar de fer-ne cap com temps enrere feia i el més important poder estar allà, aquesta per mi és la veritable raó per la que faig Fotografia de Natura i que a la vegada dona sentit a la meva vida, per estar allà.

Comentaris

  1. Pere, realment tanta cabòria a aquestes alçades de Juliol i amb la calor que fa no deu ser bona. D'això que comentes en l'entrada alguns li diuen evolució, d'altres li diuen indefinició o volatilitat. Però el que és cert és que en el moment actual estàs en aquest punt i ja està. Ja em dit moltes vegades que els que no ens guanyem les garrofes amb això de la fotografía tenim la sort que podem fer el que ens vinga en gana. Per descomptat la resta de gent també ho pot fer. A mi m'agradarà més o menys, però cadascú que faça el que li vinga en gana. Faltaria més!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja,ja,ja molt d'acord amb tu Josep amb aquestes calors millor no escalfar la closca.
      Penso que és millor fer la teva i deixar fer la seva els demés així surten idees noves i nous moviments/ tendències. Si veig alguna foto,il.lustració,obra d'art,graffiti,dibuix etc....que m'arriba, tan és la tècnica aplicada o la manera d'obtenir-la...sempre i quan sigui respectuosa per descomptat.
      Bon estiu i Bones calors!!!

      Elimina
    2. Josep, de tant en tant en tinc que fer alguna d'aquestes, és superior a mi i en aquest cas, la calor m'hi ha empès ;-)

      Elimina
    3. Respectuosa i que no s'enganyi a ningú, per mi son les premisses, en la resta hi cap tot.
      Bon estiu Esther!

      Elimina
  2. Cal deixar que cadascú faci el que cregui convenient i el que mes li agradi.
    Sobretot els que fem fotos per afició i són lotra pretensió que passar-ho el millor possible.
    Ja tenim massa pontífexs.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona "etiqueta" Vicenç, pontífexs!! :-))
      A la nostra edat no ens en calen, oi?
      Salut!

      Elimina
  3. Clar que si, Pere! Totalment dacord!
    El que compta es que sigui a tu a qui li agrada el que fas. Jo sempre dic que "tu ets l'artista de la teva obra" i per tant has de fer els teus "treballs" al teu gust i seguint la teva idea i inspiració. Que ningú et posi barreres imaginàries ni et digui que pots i que no pots fer.
    Jo sempre he tingut el somni de fotografiar Islandia i m'he menjat mil cops el comentari de "si tothom ha anat a islandia!" o "les aurores boreals estan molt vistes". Ja ho se, pero si un dels meus somnis es ser allà i veure les aurores tant se me'n fa si ho han fet centenars abans que jo. I segur que no tindré la millor fotografia que mai s'ha fet d'aquest fenòmen, pero el moment viscut no me'l treu ningú!
    Ànims amb la teva evolució personal, aviam amb que ens sorprens en quatre dies! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, aquestes entrades tan "reflexionades" en realitat no ho son, la majoria de vegades venen donades per el que he llegit o he escoltat en àmbits "fotogràfics", frases o afirmacions que em fan pensar, la majoria de vegades son amb la intenció amagada de que tot el que fan és lo millor i els altres estan equivocats cosa que no comparteixo i que em porta a pensar que de vegades el que es critica és el que un vol fer i no pot... ahí lo dejo ;-)
      Ja saps que soc un enamorat de Islàndia i per més que ho vulguin devaluar no m'en cansaria mai d'anar-hi, igual que altres llocs mítics. No entenc com pots criticar un lloc on no has estat...
      Quatre? nooo, segurament seran alguns més... ;-)

      Elimina
  4. Exacte, la fotografia et fa perseguir un paisatge, unes llums, uns detalls, uns organismes i aquesta descoberta en els llocs més variats de la terra tha d,omplir d,alló més.
    Ara he llegit una ressenya de la teva xerrada a SCFN publicada a la revista de la ICHN, Felicitats!
    Què passis un bon estiu! I que la calor no ens afecti gaire... ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això mateix Eduard, que més dona que hi hagin estat abans o que sigui el lloc de moda fotogràfica si tu no l'has vist mai i ja prèviament renuncies a anar-hi, bé per convenciment o bé per falta de recursos, que de vegades critiquem el que no podem tenir (això és molt d'aquí...)
      Si, a mi també em va arribar ahir, gràcies!!
      Bon estiu i una abraçada!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab