Montphoto, contigo em-pezo todo!!!

Permeteu-me la llicència de posar el títol en castellà avui i és que la famosa frase del Piqué anava perfecte per aquesta entrada. Feia dies que l'anava preparant però per un motiu o altre no trobava mai el moment d'acabar-la i publicar-la fins que aquest passat cap de setmana mentre estava a la Gala d'entrega de premis de Montphoto-2015 vaig decidir que a la tornada ho faria, primer com una mica de resum "des de fora"... aquest any per primer cop des de 2011 i com a espectador des de.... ja he perdut el compte de les gales/jornades/veredictes als que he assistit.
He volgut il·lustrar l'entrada amb una foto, per dir-ho així, en realitat un foto-muntatge que vaig presentar l'any passat a la categoria de "Inspirats per la Natura" i que com podeu veure en la segona imatge no va passar ni la preselecció inicial, perquè la poso??
Primer per ensenyar a molts, sobretot els que comencen que si fas un tipus d'edició o fotomuntatge com aquest ho has de dir, millor encara, explicar que hi has fet i que no porti a errors d'interpretació i a falses glories efímeres en les xarxes socials a costa de confondre al personal per això la segona imatge és una captura del que vaig presentar al concurs on s'hi pot llegir perfectament la explicació que la acompanyava.
I segon per donar-me peu a parlar del que he trobat a faltar enguany, no tant aquesta categoria més creativa i de la que la majoria potser no n'havíem entès les bases sinó la de la "Costa Brava-Pirineu de Girona" on hi teníem cabuda una bona part dels que començàvem en aquest mon del concursos importants, gent que amb prou feines tenia idea del que triar o com presentar-ho però que trobava en aquest concurs la il·lusió de tot un any, mai se m'hagués ocorregut presentar-me a un concurs de més enllà de les nostres fronteres si abans no hagués estat reconegut pel més important de casa nostra.
Aquesta categoria ha quedat reduïda a un premi simbòlic a una sola foto, al igual que el premi especial de Lloret, no dubto que l'organització ho ha fet amb bon esperit i amb anim de millora però el que he percebut per primera vegada és la manca de gent de la terra a sobre l'escenari, gent com en Jep Flaqué, Joan Guillamat, Joan Masdeu, Pere Aurich, Gorka Lopez i tants i tants altres bons fotògrafs que han sortit o s'han donat a conèixer en aquest concurs i a través d'aquesta categoria en concret. Una categoria que si tenia una cosa bona era que a la entrega de premis l'escenari sempre estava ple, ningú hi faltava i aquest any hi han hagut categories que dels 9 premiats prou feines havia dos o tres, encara que segurament la repercussió serà molt més important ja que els premiats que no hi eren, majoritàriament eren estrangers.
Dit això, cal destacar la bona organització i la forta implicació de tot l'equip que hi ha al darrera, sense ells no seria possible assolir un nivell de qualitat cada any més gran i sobretot enguany amb la millora aportada pel nou projector, els vídeos i la imatge varen ser destacables, tant, que ha estat un dels punts forts del Festival, potser al mateix nivell que l'aposta ferma pels joves, amb jornades i activitats paral·leles però que els ha fet sentir importants per uns dies i això ho valoro molt positivament.
Amb els veredictes evidentment no m'hi posaré, està clar que és un concurs i cal agafar-ho com a tal, un any t'agraden més, altres no tant però no es pot criticar la seva tasca, segur que ho fan el millor que saben, tant si ens afavoreix com quan no ho fa.
I per últim volia destacar el bon ambient regnant, tant amb els amics i companys, com amb els nous coneguts, tots junts amb la mateixa afició i bon rotllo.
Adéu Montphoto 2015, benvingut Montphoto 2016!!

Comentaris

  1. Un plaer tornar a saborejar montphoto encara que, a diferència teva, sempre hi he anat d'espectador :). Enhorabona als organitzadors. És una cita anual que intento no perdre'm.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I fas bé Ramon, sempre és interessant i un bon lloc per retrobar vells amics ;-)

      Elimina
  2. Per mi que hi vaig com espectadora, a més de la curiositat per veure les fotografies seleccionades i premiades, Montphoto és una oportunitat per gaudir del treball de bons fotògrafs, crec que és un luxe que tenim al costat de casa.
    Felicitats a l'Equip que ho fa possible!
    Un petó Pere

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ho és Mercè, el Festival sempre té un nivellàs, els meus comentaris anaven per el concurs en si ;-)
      Un petó

      Elimina
  3. Jo també crec que és un error l'eliminació de la categoria Costa Brava i Pirineu de Girona. De fet era la categoria que m'ajudava a decidir-me a participar aquest concurs tot i que també ho feia en altres categories. Els que fem fotografia de proximitat teníem un "petit avantatge" en aquesta categoria, tot i que mai vaig col·locar cap finalista, jajaja.
    Aquest any ja no m'hi vaig presentar.

    Per cert aquest muntatge que ens mostres és ben espectacular i ben fet, no coneixia les teves habilitats en el PS!!

    Salut i ha gaudir els pròxims dies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja sabia com pensaves Jordi, tu i molts altres companys amb els que comparteixo sortides, aquest ha estat un dels motius pel que he publicat l'entrada, hem perdut una molt bona "plataforma de llançament", si, segurament el concurs es farà més gran o important però crec sincerament que ha perdut un part molt important de la seva essència amb l'eliminació d'aquesta categoria.
      PS? mmnnn les meves inicials?? jeje ja saps que jo no domino ni tinc habilitats amb aquest programa...
      Salut i gràcies!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab