Madeira per fotògrafs (I)

Fa unes setmanes vaig tornar de Madeira, un viatge que tenia aplaçat des de desembre de 2012 i que per una cosa o altra no he pogut completar fins aquest any.
Si fa temps que seguiu aquest bloc ja sabreu de la meva obsessió per les illes, potser algun dia faci una llista de les que he visitat... a mode de inventari ;-)
Des de fa anys, destino al voltant d'una setmana a les illes tropicals, ja sigui a Canàries o qualsevol altre ja que sol coincidir amb el període que son més boniques, acolorides i per descomptat fotogèniques, com és el cas de Madeira, protagonista de la entrada d'avui.
 Ribeira da Janela
Tinc pensat fer dos entrades del viatge, una exclusivament de paisatge i una segona de fauna, flora i macro per completar una petita guia per qui tingui pensat anar-hi.
Molt m'havien parlat del aeroport de Funchal però crec que és una experiència que s'ha de viure, ja que hi arribes desprès de volar una estona vorejant la part est de la illa i al final aterres en un tros de terra que s'ha guanyat al mar gràcies a uns pilars (no faré més comentaris....)
Per proximitat a Funchal, el primer lloc que recomano visitar és la Punta da Sao Lourenço, una petita península que es troba a la part més oriental de la illa i on cal destinar-hi temps a recórrer-la i buscar els racons més fotogènics, que n'hi han uns quants.
Punta da Sao Lourenço
És un lloc on pots anar-hi tant de sortida com de posta, de fet, vaig tenir més sort a la posta que al matí ja que cada nit va ploure i molts de matins també, una vendició per la flora però que moltes vegades fa la punyeta al visitant. Un cop feta la albada en algun punt, una bona opció és fer un treking, del que us recomanaria per sobre de tots els altres, el que va del Pico do Arieiro al Pico al Pico Ruivo, té un desnivell considerable i s'ha de tornar pel mateix lloc però les vistes i les oportunitats fotogràfiques son enormes, a mi personalment em va sorprendre i molt.
Pico do Arieiro
Molts dies, per no dir tots, les boires fan acte de presència i et transporten a un mon imaginari, on només el teu bagatge fotogràfic et fa capturar moments diferents de qualsevol altre fotògraf que hi hagi estat abans.
Deixo en última instància Ribeira da Janela, el lloc que va motivar que planegés anar-hi al 2012, ara, potser una mica sobre-fotografiat però que quan ets allà imposa com si no l'haguessis vist mai, tant de matí com de tarda i amb el mateix comentari que he fet sobre la pluja, diària i concentrada a nit i matí, però que si tens sort et permetrà capturar el sol sortint per darrera els illots que el fan tant característic.
Em podria estendre anomenant molts altres llocs però desprès també requeriria de més dies de viatge per completar-los tots com cal ;-)
Costa de Porta da Cruz i Santana
Una darrera recomanació és que no deixeu de fer alguna de les "levadas" (antigues canalitzacions d'aigua que s'han condicionat per fer treking) i donar la volta a la illa, encara que sigui amb cotxe ja que les nombroses cascades que hi han al nord valen la pena perdre-hi una estona.

Com a resum dir que és un viatge relativament econòmic, l'allotjament, al menys en aquesta època és assequible al igual que el menjar, del que us recomanaria provar al menys una vegada, una "espetada", una mena de pinxo de carn típic d'allà i si us agrada el peix, la "espada" o qualsevol varietat de bacallà. També destacaria la hospitalitat dels habitants i la bona conservació dels llocs d'interès.

Comentaris

  1. Muchas ganas, ... desde también años, ... de ir,

    ... pero como ya lo vivo desde también años!!!


    (Una maravilla, ... no?, ... : )

    ... ya lo veo y leo Pere.


    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Flor,

      No es un viaje muy caro y creo que al igual que todas las islas tiene su aquel, una parte endemica que ya de por si bien vale un viaje ;-)
      Como dices, una maravilla

      Besos!!

      Elimina
  2. El primer 'concepto' de Madeira (infantil), ... pero me emocionaba, ... era pensar en una isla todo acantilados, ... sin playas accesibles, ... : )

    ResponElimina
    Respostes
    1. No se si desvelarte si hay playas accesibles... ;-)
      En todo caso digamos que la madre Naturaleza se porto bien ahí
      ;-)

      Elimina
  3. Conozco Madeira, ... en fotos, ...

    ... y la conozco como Jordi Busqué la vivió,...y compartió.


    Pero, sigo, a veces soñando con mi Madeira.


    Beso fuerte!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo también la conocí un poco a través de Jordi ;-)
      Se le extranya un poco...
      Querer es poder, hace tiempo que intento luchar por lo que quiero, a veces lo consigo otras no pero no desfallezco en el intento ;-)
      Animo!! (no queda tan lejos...)
      Besos

      Elimina
  4. Aquestes dues primeres imatges són molt maques, però ja espero amb impaciència aquesta segona entrada de flora i fauna.
    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La primera y una altra localització varen ser les que varen despertar el meu interès en la illa, ara, dona per molts més dies més del que va durar el viatge. ;-)
      Una abraçada!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab