Història d'una fotografia: "El punt sobre la i"

Aquesta fotografia que us mostro avui seria gairebé impossible de fer sense aquestes aplicacions que tant en faciliten la vida als fotògrafs de natura i és que encertar dia, posició i fase de la lluna en un viatge o tens una flor en el cul o has fet servir un programa d'ajuda, en el meu cas va ser la segona alternativa.
De fet vaig planificar un viatge a La Gomera amb final de festa al nord de Tenerife i el dia de transició el vaig fer coincidir amb aquella nit/matinada i és que coincidia:
- Lluna plena
- Sortida de Sol
- Posta de Lluna
- Localització.
La foto resultant és aquesta:
on la Lluna està just sobre el Roque Cinchado, el més representatiu de Los Roques de Garcia dins el Parque Nacional de Las Cañadas del Teide, amb l'afegit de que es pot veure una mica del Cinturó de Venus al horitzó i la Lluna il·luminada per la càlida llum de la sortida del Sol, una imatge que feia temps portava al cap i que només pots fer un parell de cops al any.
La planificació la podeu veure en la següent captura de pantalla
cal dir que aquest programa és gratuït, que no em patrocina ni res pel estil i que està a punt de sortir una nova versió que ho petarà tot, us deixo amb un petit vídeo de presentació i com diuen per allà: "Stay tuned"
;-) 

Comentaris

  1. Molt interessant l'explicació per valorar com cal la fotografia. Quasi podríem dir que és més important tota la organització prèvia que la pròpia presa que, només necessita com a perla que el temps meteorològic no ho espatlli. A més la foto és molt maca, única!
    un petó Pere

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè,
      En aquest tipus de fotografia la planificació és vital, sense ella no existiria a menys que tinguessis molta sort però amb sort tampoc faries la foto per desconeixement i podria ser que estiguessis mirant cap un altre lloc ;-)
      Gràcies!
      Un petó

      Elimina
  2. Aquestes aplicacions des que no faig paisatge de costa ja no les utilitzo, suposo que encara funcionen, jajaja.
    Molt ben buscada la imatge i encara mes el títol de l'entrada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que funcionen Jordi, de fet, les entenc una mica millor que les "noves" de vegades amb masses funcions i difícils d'utilitzar ;-)
      Son imatges que tens al cap i que son fruit d'haver-hi estat una pila de cops, tant de dia com de nit..
      Salut!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab