ETOSHA - El gran parc de Namíbia

Un nou capítol del darrer viatge a Namíbia, la estada a Etosha, el gran parc de Namíbia, un lloc on la visita és obligada si vas de viatge a aquell país. Les carreteres que hi porten son relativament bones, asfaltades i amb moltes rectes, que permeten accedir-hi amb poques hores des de gairebé tots els llocs emblemàtics.
Girafes bevent en un dels waterholes il·luminats
Consta de tres grans llocs on allotjar-se, Okakuejo, Halali i Namutoni que estan administrats per Namibia Wildlife Resorts, la empresa oficial del govern que també porta la majoria dels altres grans parcs, com el Namib. La veritat és que estan molt ben gestionats, tenen un preu molt assequible, les instal·lacions son netes i amb un manteniment correcte i en tots ells hi pots menjar d'una forma més que decent i per un preu molt ajustat.
El wi-fi és de pagament i va amb uns tiquets que no duren gaire però que et permeten estar en contacte amb l'exterior i en tots tres hi ha una piscina on refrescar-se en les hores que les temperatures son més altres, a la època que hi vaig estar, a partir de les 9:30/10:00 am ja superaven els 30 graus i la forta humitat ambiental feia que prendre un bany fos un petit plaer molt apreciat.
Piscina del Namutoni, un resort que s'ha adaptat a partir d'un antic castell
És el parc on hi pots trobar més vida salvatge, on si tens sort, podràs veure i fotografiar els lleons, elefants, girafes, zebres, tota mena d'antilops, nyus, hienes, facoquers, orix i una gran varietat d'aus, entre les que més em varen sorprendre varen ser els abellerols, la veritat no esperava trobar-me'ls allà i encara menys que hi haguessin tres espècies diferents.
Waterhole de Okakuejo
Cal tenir en compte que aquests tres llocs tanquen durant les hores de foscor per lo que has de ser a lloc abans de la posta de sol i no podràs sortir de safari abans de la sortida de sol però per sort, tots tres tenen basses on els animals van a veure de nit i amb una bona il·luminació et permet fer captures con les girafes que presideixen aquesta entrada.
Grades plenes del waterhole de Halali
Com tota la gent que passarà nit al lloc té la mateixa idea has d'anar ràpid a agafar el lloc que creguis que serà el millor per fer la foto que busques ja que un cop el sol està a l'horitzó i a punt d'amagar-se no queda ni un espai lliure. Desprès, un cop fosc, la gent poc a poc va marxant i et pots moure amb més llibertat i buscar altres plans.
Grades de Okakuejo ja entrada la nit
En aquesta darrera foto s'aprecia el que deia, pràcticament estem sols amb tot l'espai del mon i t'hi pots quedar tota la nit si vols i si el cos aguanta. Veure els animals com surten de la foscor i s'acosten a beure sempre és un espectacle i val la pena perdre-hi unes quantes hores.
Resumint, un lloc que en la època adequada et reportarà moltes satisfaccions i on podràs gaudir de la fauna en total llibertat durant les hores diürnes.
Totes les fotos excepte la primera estan fetes amb el mòbil.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab