IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

El passat 9 de gener vaig poder participar en una de les jornades organitzades per Xatrac - La Casa del Mar a la Casa de la Cultura de Lloret de Mar "IMATGES QUE INSPIREN" on a partir de les imatges premiades al concurs Montphoto - 2018, els alumnes varen fer una votació i un treball sobre les mateixes.
Una de les imatges que vaig incloure a la presentació
Vaig tenir la sort de que una de les meves imatges presents a la exposició fos una de les més votades pels alumnes de 10 i 11 anys i em varen convidar a fer una petita presentació del meu treball i també donar resposta a les preguntes dels alumnes que havien fet un treball previ sobre les imatges escollides.
Amb el Paco Membrives fent la presentació
Amb la companyia de Santi Escartín, director de Xatrac i part del seu equip, (Marta Muñoz i Meritxell Casellas) i Paco Membrives, director de Montphoto, vàrem fer la presentació desprès d'haver inaugurat l'acte les autoritats municipals de Lloret.
Seguidament vaig fer una breu presentació de una selecció d'imatges representatives meves per acabar amb el torn de preguntes dels alumnes.
Recorregut dels alumnes per la exposició de Montphoto 
Va estar una experiència nova per mi i la veritat és que m'ho vaig passar molt bé, no és el mateix parlar de fotografia amb nens i nenes de 10-11 anys que amb els fotògrafs, companys i amics amb els que si estic acostumat a fer-ho, em varen sorprendre algunes preguntes, com la que em va fer un nen al veure una illa, va dir: "Aquesta és la illa del Cristiano Ronaldo?" algunes també varen ser enginyoses i ben buscades.
La foto escollida pels alumnes i una part del seu treball
Va resultar molt sorprenent també veure algunes de les interpretacions que havien fet de les fotografies que formaven la exposició del concurs i molt interessants els punts on donaven més importància i poder comparar com altres, molt importants per mi passaven desapercebuts.
Crec que puc resumir-ho com una jornada on jo vaig aprendre dels alumnes, ells tenen un punt de vista que no ha estat massa "contaminat" i molt diferent al nostre però gens descartable.
A continuació i com a punt final, us deixo amb un petit vídeo-notícia feta per Nova Ràdio Lloret.

Comentaris

  1. Bona feina Pere, crec que aquesta iniciativa és una gran idea i, segur que havia de ser una experiència única el contacte amb la mainada i veure com sentíem les imatges.
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també ho crec i amb molt de gust vaig participar-hi, a més, al costat del Paco és un èxit assegurat ;-)
      Moltes gràcies Mercè!!
      Un petó

      Elimina
  2. Cuantas cosas bonitas e interesantes haces Pere !!!

    ... te lo digo admirada.



    Muchos, muchos besos !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Algunas son un premio al esfuerzo y dedicación de tantos años Flor, la que comparto hoy ha sido verdaderamente una experiencia distinta, me ha gustado compartir las fotos y vivencias con los alumnos ;-))

      Muchas gracias!!
      Besos

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab