El Cel nostre de cada dia

Fa poc parlava amb un company sobre la nit, les estrelles i com capturar-les, cada vegada anàvem mes distanciats en el com i amb el que, bàsicament ell deia que per poder fer una bona foto nocturna on es pugessin apreciar amb claredat les estrelles i les constel·lacions calia com a mínim un telescopi i si en volíem treure una foto, acoblar-hi una càmera especial. La meva idea anava justament per l'altra banda, no tant sols  NO fa falta un telescopi, sinó que amb una càmera reflex normaleta i amb un gran angular es pot fer una foto de paisatge astronòmic.
I com la millor manera de veure les coses es amb imatges, la foto d'avui es centra en aquest tema, feta amb la Canon 5D Mark II amb un 17-40mm a 17mm!!!, si! un ultra-gran-angular... .
L'idea era posar un element que fos "familiar" en el primer pla i en la part del cel, capturar el major número d'estrelles i constel·lacions, vaig muntar el trípode mirant al nort, en busca de les conegudes Osa major i Osa menor, amb l'estrella Polar i com a element, el meu cotxe en mig d'un prat de muntanya, lluny de la contaminació lumínica, obrint la porta uns segons perquè quedes "pintat" amb la llum de cortesia interior, i aquí en teniu el resultat.
Sota aquest text es troba la mateixa foto amb les constel·lacions unides i amb el nom de cada una, per poder comprovar que, inclús amb la dificultat de la baixa mida i resolució que tenen les fotos, es pot apreciar perfectament la composició del cel que tenim cada dia sobres el nostre cap :)

Comentaris

  1. Una gozada el trabajo que has hecho Pere. El cielo es tremendo y la iluminación del coche pone a la imagen "con los pies sobre la tierra". Magnífica, un abrazo.

    ResponElimina
  2. buenísima. Enhorabuena por la foto!!
    un saludo

    ResponElimina
  3. Molt bona,foto i documentació.
    La foto es d'anunci,molt ben aconseguida.
    Bona feina,mestre.

    ResponElimina
  4. Aquest cel és al.lucinant !
    El detall del cotxe m'agrada per arrodonir una composició més atractiva.
    És un treball excel.lent, el dibuix de les constel.lacions és genial i molt explicatiu pels que no ho coneixem tan bé.
    Felicitats !

    P.D. Quines ganes que tinc de poder veure un cel així al natural!

    ResponElimina
  5. Cel.lebro que t'agradi Miquel :)

    Gracias por pasarte Paco.
    Un abrazo!!

    Gracias por tu visita y comentario David, un abrazo!

    Dintre de res, en faràs d'iguals o millors, no en tinc pas dubtes Esther..
    Un petó.

    Mercè, penso que un cel així .. era de les poques vegades que l'havia vist a La Garrotxa, tinc moltes fotos nocturnes i cap amb una claredat i netedat com aquell dia.
    Un petó.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab