Tsingy de Bemaraha

Un dels racons mes allunyats de la civilització que vàrem visitar en el viatge a Madagascar va estar el Tsingy de Bemaraha que avui serà el protagonista del reportatge.
Tot just havíem viscut unes aventures del tot increïbles al Bosc sec de Kirindy,  en Manel i jo comentàvem que ja poques coses mes ens podrien sorprendre a l'illa, però el viatge encara ens en guardava unes quantes mes.
Desprès de creuar dos rius en "luxosos" transbordadors, un d'ells, el famós Tsiribina, de superar una forta pendent a cops d'embrague... tot per no reduir una marxa i just abans de que el cremes i ens quedéssim sense 4x4 al mig de...ningú sap on ... vàrem arribar, ja de fosc a Bekopaka.
A mig matí i desprès d'una altra bona estona en tot terreny vàrem arribar al lloc on comença la ruta que et porta a fer una volta per l'interior del Tsingys.
La primera sorpresa va estar una petita "via ferrada", més com a mesura de seguretat que res més, que ens va "baixar" fins a l'interior, molt similar a una cova, on la temperatura era molt agradable i l'interès fotogràfic elevat.
Aquí vàrem tenir la col·laboració de un dels portejadors que ens acompanyaven, amb el frontal encès i que ens va anar molt bé per donar "dimensió" al lloc.
Al veure com es filtrava la llum per un forat, no vaig poder deixar de captar-la, imitant la típica imatge del famós Antelope Canyon a l'oest americà.
El camí, ara ja en continua pujada, anava serpentejant pel mig de les arestes que tallaven com afilades navalles, podem dir que tenim les nostres cames "curtides" per els Tsingys, dons les petites ferides varen estar del tot inevitables. En Santi molt amablement, va posar per donar un toc de color al mig de tanta pedra.
I per fi vàrem arribar a la part més alta, quina calor!!! Tot i estar a l'estació freda, vaig veure valors propers al 40º al termòmetre... i pensar que uns dies enrere a Andasibe estàvem a 16-17º!!!
No vaig poder reprimir-me i vaig gravar una petita panoràmica amb l'Iphone des d'un dels llocs més alts d'aquest impressionant i únic laberint natural.
Ja de tornada i després de completar un altre tros de via ferrada, vàrem arribar a una altre especie de cova, bé, arribar es un dir, dons si no haguéssim trobat uns turistes que ens varen donar una mica de menjar i veure....aquesta història potser hagués tingut un altre final...

Comentaris

  1. Caram! Un viatge d'autèntica aventura!

    ResponElimina
  2. Caram, si ja tenia a Madagascar a la llista de llocs on anar, ara a pujat uns quants llocs!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. m'ha agradat sobre tot la tercera foto, la llum que es filtra dona una calidesa i textura a les roques molt maca... i tal com dius, emulant a les de "l'Antelope Canyon"
    s@lut

    ResponElimina
  5. Un lloc i un reportatge excepcional, com sempre!!!
    No sé si sobreviure a tanta enveja!!! ;-)
    Un petó!!!

    ResponElimina
  6. Una entrada molt "exótica" on es deixa entreveure l'aventura viscuda i manides per les peripècies que expliques sobre el 4x4, els cantos tallants de les roques i els turistes altruïstes.

    De ben segur que hi tornaries de bon grat per fer fotos amb millos condicions de llum, m'equivoco?

    Les de l'interior de les pedres (no sé si són propiament coves) estan molt ben iluminades. Imagino que o bé trípode (poc per les dimensions em fa l'efecte) o bé ISO's alts tot i que no aprecio soroll.

    Salutacions Pere!

    ResponElimina
  7. Bona sèrie. Supose, com en Daniel, que si ho tingessis ben aprop tornaries en millors condicions. Així i tot molt ben exprimit el moment que vares tenir.
    Salut, fiera!

    ResponElimina
  8. Una gran experiència, personal.
    L'expliques amb gran detall i document, excel·lent reportatge, tot i així, no res com viure les experiències en persona,oi?
    M'imagino els teus nets asseguts als teus genolls, dient:"Avi ,ara explique'ns, aquella de.... Tsingy de Bemahara.
    Un petó!

    ResponElimina
  9. Bones Pere, estreurdinari lloc, i fantastiques fotos,quin viatge mes ben aprofitat, aquest de Madagascar.

    ResponElimina
  10. Certament Santi, gràcies per la visita.
    Salut!

    ResponElimina
  11. Quim, es un lloc diferent, vagis on vagis, segur que no et defrauda.
    Salut!

    ResponElimina
  12. Ricard! Quan vaig veure aquell raig entrant per l'escletxa, el cap no parava de processar les fotos que havia vist d'A.C., el moment va durar poc, però alguna foto vaig poder fer ;)
    Salut!!

    ResponElimina
  13. No ha nascut encara el que pugui amb tu Montse ;)
    Gràcies per el teu suport!
    Un petó!

    ResponElimina
  14. Trípode Dani, trípode!
    Ja em coneixes...em pensava no es "veia" del tot, no "s'entreveu" l'aventura...al menys era la meva intenció.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  15. Millors condicions... si.. però es dificil en un viatge, estàs quan estàs i has de decidir i resoldre en aquell moment, i en aquest lloc, lo dificil es arribar-hi...repetir??? ... Potser algun dia...queda molta illa per veure :))
    Una abraçada Dr.!

    ResponElimina
  16. M'agrada llegir, veure i viure...no necessàriament per aquest ordre Esther...
    M'has arribat a l'anima amb lo dels nets..jejeje... ojalà!
    Un petó!

    ResponElimina
  17. Dons m'hi hagués quedat uns dies mes, sobretot per el nord...amb vaig quedar amb ganes de mes...
    Gràcies per la visita Cesc!

    ResponElimina
  18. Feia dies que no visitava el blog i m'ha agradat aquest nou enfoc, la serie de fotos de Tsingy fan un reportatge que transmet millor un indret tan espectacular.
    Els enllaços a més fotos del mateix tema també crec que enriqueix la galeria.
    Bon cap de setmana Pere!
    un petó

    ResponElimina
  19. Mercè, aquest lloc no el podia resumir en una sola foto com acostumo a fer, es el perquè del reportatge, ho continuaré fent amb els diferents llocs que vàrem visitar allà i que es mereixen mes que una simple foto.
    Gràcies per la visita.
    Un petó!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab