Krafla

La zona de Krafla al nord d'Islàndia, es el mes proper a un volcà en erupció que he vist mai, tot està ple de fumeroles, de basses de fang bullint, d'esquerdes, d'estanyols plens d'aigua sulfurosa, de...de.... de tantes coses que et fan pensar que aquella zona està "viva" i que es molt jove...
Aquesta foto es d'un centre d'energia geotèrmica a prop de Myvatn, que al veure com quedava el cel, poc desprès d'amagar-se el sol...SI, d'amagar-se el sol...jeje...(no em demaneu quina hora era....) vàrem decidir parar i fer un parell de fotos, ara i ja desprès d'un bon temps...m'alegro que així ho féssim i tenir aquest moment documentat, dons l'espectacle s'ho valia i em permet tornar a reviure'l...
I aquí es poden veure els grans contrastos que hi ha per  la zona, en una mateixa foto, tenim parts de terra amb sofre sec, un estanyol de aigua sulfurosa, una zona de lava i al fons muntanyes de colors... es pot demanar mes???

Comentaris

  1. bona Pere!
    però...
    sempre podem demanar més, el millor és saber conformar-nos amb allò que aconseguim
    quina diferència de fotografies les del vostre viatge i les del nostre, certament les destinacions són absolutament contapossades, però no ho dic a nivell de paissatges, ho dic per que els paratges sempre son "buits", en canvi a nosaltres, cada aturada era com un eclosió de mainada, en cap d'elles vaig comptabilitzar-ne meys de 15 o 20...
    malgrat que no existis cap poblat a prop!!!
    s@lut

    ResponElimina
  2. Bones Ric@rd!!
    Si que son diferents els viatges, i com molt be dius, no tant sols a nivell de vista, sinó que no hi ha gent en els nostres, es normal, tant per cultura com per distancies Islàndia es freda i en contrapunt a Africa hi ha superpoblació, manca de feina i diners... i la majoria viuen de la mendicitat...el contacte es inevitable, viuen d'ell.
    Ara com a experiència em quedo amb els dos destins ;)
    Salut!!

    ResponElimina
  3. N'hi ha per tot en aquest país!!gel,foc,verd, neu que be,que estiguéssiu,per allà.
    Un petó!

    ResponElimina
  4. Ttttrrrrr ttttrrrr ttttrrrr rrrrrrrr
    :-)

    ResponElimina
  5. Molt maques amb aquests contrastos de colors que a mi em recorden les tonalitats "pastel" (no sé si també es diu així en català).
    No en tens cap del cràter del Viti amb les llums de la primera foto.
    A la primera foto li has fet algun tractament "especial"? Es que li veig alguna cosa rara e el perfil de la fumarola de més al mig i una mica en el perfil de les muntanyes llunyanes. Pot ser perfectament deguda a la compressió del jpg (jo per això encara que les pengi a una mica menys de 800px pel costat més gran els hi deixo fins a un pes mínim de 300 Kb, per evitar aquestes possibles aberracions per la compressió=

    ResponElimina
  6. Tu ho has dit Esther, hi ha de tot, i molt ;)
    Segur que t'agradaria!!
    Un petó!

    ResponElimina
  7. No en tinc cap Daniel, la primera es del mateix dia que vàrem estar al cràter del Viti, però ja de nit, a prop de Myvatn, hi ha un bon tros des de Askja fins a Myvatn com per fer-lo a aquelles hores.... i els rius!!!
    He mirat el que dius en la pantalla gran i no veig o no se ben be el que em vols dir, sempre aplico la correcció de perfil en LR i no ho se, potser efecte de la reducció o efecte del pola + degradat que vaig utilitzar.
    Gràcies per dedicar un temps a observar les fotos Daniel, agraeixo molt el teu comentari!!

    ResponElimina
  8. Em referia a que les fumaroles tenen un toc com irreal. No perquè no hi puguin ser sino el perfilat que tenen respecte del fons a mi em recorda més quasi a un 3D (o semblant) tot i que ja sé que no ho has fet.

    Per això et deia lo de la compressió del jpg. Potser a amb un pes major de 80Kb i de ben segur a l'arxiu original i vist des del RAW en el Lightroom això es veu molt millor.

    Respecte a lo dels comentaris ja saps que m'agrada ser crític, trobo que es la manera d'anar aprenent i millorant (a u poca cosa et puc criticar ;) ). Sempre ho faig desde la crítica constructiva, desde el respecte i la humilitat (jo l'època fantasma la vaig tenir als 16 anys que es quan toca l'edat del "pavo" ja ho tinc superat jajaja)i sempre tenint en compte els coneixements tècnis i l'esforç que ha necessitat la foto.

    Una abraçada ;)

    ResponElimina
  9. No ho he dubtat ni un moment Daniel. Tinc tres mes semblants, me las has fet mirar i veig mes o menys el mateix, només hi han els negres "pujats" i el vibrance al 25% per fer sortir mes els blaus ;)
    La fumarola era mooolt densa, podria ser això? si que tens raó i sembla que tingui "volum" ;)
    Bona nit!

    ResponElimina
  10. Em quede amb la netedad del cel de la primera i amb el truquesa de la bassa de la segona. O siga: em quede amb totes dues :-)

    ResponElimina
  11. Jo hem quedo amb la primera, m' agrada molt. De fet quan la vaig veure per el Facebook ja hem va agradar pero ara que l' he tornada a mirar...mmmmmm!
    Per cert, podries acavar aviat amb aquesta sèrie que tinc les babes a ran de terra. Acava amb l'enveja cotxina que et tinc! Hehehehehe

    ResponElimina
  12. Felicitats Pere! Estas fent una bona crònica del viatge! Ah, per mi, el fum de les fumaroles t'ha quedat genial! , molt espés, molt natural! M'encanta la foto!

    ResponElimina
  13. Pere!!!
    Com sempre, done molt de gust veure les teves fotos especials, treballades i meditades...Tinc ganes de veure'n més d'aquest, segur, viatge memorable a l'illa del nord...
    La primera foto es brutal... un Q.C.!
    Una abraçada,
    Borja

    ResponElimina
  14. Dr.! La netedat de cel de la primera va estar el colofó d'un dia que va començar amb núvols, fina pluja una estona, es va obrir una mica, vàrem trepitjar neu i finalment aquest cel, desprès d'una posta de sol rogenca ;)
    Ja veu en un sol dia...
    :)
    Salut!

    ResponElimina
  15. Val Esteve, ja no queden gaires entrades d'Islàndia, unes tres o quatre com a molt i ja haurem donat la volta a l'illa de manera resumida ;)
    Ep! Ens veiem aviat!

    ResponElimina
  16. Hola Lourdes, ja tornes a estar aquí??
    La crònica va avançant, ja queda menys per acabar ;)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  17. Hola Borja!!
    Celebro veure que el teu bloc ha retornat a l'activitat, enhorabona!!!
    Una abraçada Crack!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab