Cala Roques Planes

Aquesta setmana li dedico l'entrada a Cala Roques Planes, un lloc tant conegut com maco i centre d'inspiració de molts de nosaltres en quan a fotografia.
Per la disposició en vers al sol és un lloc ideal per fer-hi les sortides i les seves roques de curioses formes ens permeten milers de composicions diferents.
Es un lloc on hi he tingut les sortides de sol més potents de tota la Costa Brava, tant que algunes de les fotos ni m'atreveixo a mostrar-les ja que ni baixant la saturació a nivells negatius resulten creïbles per el que no ha viscut aquell espectacle.
Em conformaré amb dos de molt més suaus, sense estridències però que a la vegada tenen algun component que les fa atractives a la vista i en certa mesura, originals en quant a composició.
I el veritable motiu del perquè d'aquesta entrada es que anar a aquesta cala pot tenir un "sobrecost" addicional, m'explicaré:
Darrerament el petit aparcament que fem servir quan hi anem està sent visitat per lladres que no tenen cap escrúpol en trencar els vidres dels cotxes per tal de fer-se amb qualsevol pertinència nostra.
La Policia Municipal hi va fent visites periòdiques durant tota la nit però és molt fàcil de controlar-ne la seva arribada i per tant als que hi seguireu anant us recomano que no deixeu res a la vista ni res de valor dins el cotxe.
També m'agradaria denunciar als brètols que varen pintar l'immens graffiti en una de les parts amb més personalitat de la cala i que fins a dia d'avui ningú ha tingut a be fer-la treure.
Ens queden pocs racons verges i que valguin la pena en la nostra estimada costa, NO permetem que ens en privin!!!

Comentaris

  1. Respostes
    1. Jonathan, tranquil·lament si...però quan tornis al cotxe et pots trobar amb un bon ensurt.
      Esperem que els enxampin ben aviat!!

      Elimina
  2. Quina llàstima!
    Vaig lleguir alguna cosa semblant en un altre bloc i ara em fa respecte anar sola a la plata.
    M'agrada aquesta segona.
    Un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, al bloc del Xose Casal fa uns dies.
      Deixar d'anar-hi no però si anar més en compte amb les nostres pertinències.
      Sip, la segona és diferent oi?
      ;-)
      Un petó.

      Elimina
  3. ostres, gràcies per avisar de lo dels lladres! Jo hi anava ben tranquil.la!!! Et dono la raó, hi he anat de vegades i no he sigut capaç de treure'n una imatge decent, però nomes veure sortir el sol a roques planes, té un no sé què de màgia, que sovint en faig prou d'haver-ho gaudit!
    M'agraden molt totes dues!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Montse, quan els municipals m'ho varen dir en una de les persones que vaig penar va ser amb Tu també, sé que és un lloc que t'agrada i en el que hem coincidit en un d'aquest dies que tenen moments de màgia, ho recordes oi??
      Una prova està a la final del Montphoto :-)
      Un petó.

      Elimina
  4. Muchas veces la luz nos sorprendió con unos colores que, cuando los ves en casa parece que les hayas dado una edición de color a todo trapo!
    Estas dos que nos muestras, una fría y la otra más cálida, son lo que tú dices, fotos sin estridencias.
    Me gustó mucho la primera por la forma peculiar que muestra esa roca y por la combinación de tonos frios con cálidos.
    En cuanto a los "sin nombre" de los ladrones y graffiteros ... Les iba a meter la rótula por el culo! (Y que sepáis que no es de bola para suavizar la cosa, eh?!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Iker,
      Me apunto a lo de la rotula, aunque la mia es de bola...tiene bastantes "aditamentos" jaaaa!
      No sé las sesiones que he gastado en esta cala pero te aseguro que puedo contar con los dedos de UNA mano las que no me he ido saisfecho :-)
      Un abrazo!

      Elimina
  5. Això dels colors tan potents ens passa també per aquí en els capvespres de l'Albufera, alguns són d'escàndol.
    Molt bo aquest raconet i una pena que cada vegada siguin menys els racons verges.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Vicenç,
      No cal que ho diguis, ja t'he vist algunes...concretament la segona de la teva darrera entrada és molt d'aquest estil, quina potència!
      Aquest raconet no és tant un raconet, hi ha una bona extensió de roques per composar i crec que és difícil esgotar els enquadres.
      Salut!!

      Elimina
  6. Veig que m'has pres un trosset de la costa, doncs hi tens una bona sèrie de fotos...
    Jo cada vegada vaig mes amb compte doncs no es sap mai que et pot passar, per aixó surto cada cop més quan plou que segur que llavors no surten ells...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bons Esteve,
      Respecte del que dius....és difícil fer una bona sortida de sol si plou 8^)
      No crec que arribi al arxiu que Tu en tens d'aquesta cala però vaig fent... :-)
      Salut!!

      Elimina
  7. Pues vaya tela como esta el patio....Mi "temporada" en roques planes y el paller empieza a partir de noviembre, cuando el sol comienza a salir mas al sur y hay mas posibilidades de éxito, asi que gracias por avisar, yo llevo el coche lleno con todos los cacharros playeros de los niños....
    Me gusta la profundidad de la compo de la primera, y la distribucion de elementos y sedas de la segunda. Yo aqui todavia no he tenido suerte con las luces, a ver cuando me toca un festival de color de éstos
    Saludos Pere

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xose,
      El patio está mal, muy mal... y lo que nos viene encima...
      Creo que estamos en una de las dos estaciones adecuadas para que se sucedan este tipo de amaneceres...por ejemplo los dos del pasado finde fueron de lujo.
      Saludos!!

      Elimina
  8. Les fotos son ben maques, naturals, com a mi m'agraden ;-)
    En quant a l'altre tema ja m'havien avisat que hi ha algun parquing al Delta de l'Ebre que passa el mateix. A Eivissa hi ha algun dels llocs emblemàtics de posta de sol que el terra del parquing està ple de vidres...
    Jo tenia un amic que, fart de que li obriren el cotxe, va acabar optant per deixar-lo sempre obert. Un dia va trobar un sense sostre dormint a dins, je, je...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Pepet,
      Aquestes son naturals...si arribo a posar altres també "naturals" però amb un component de potència i color inusual segur que poca gent s'hagués cregut que allò podia ser possible. :-)
      No es mala idea deixar el cotxe obert...al menys no et trenquen res :-)
      Salut!

      Elimina
  9. Tant tranquila que sembla zona a partir de l'Octubre, a part de vigilar amb els objectes del cotxe, potser aviat tindrem que anar sempre acompanyats pel que pugui passar.
    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,
      Ara no és que sembli tranquil·la la zona, sembla desèrtica!!!
      Però el amics de lo dels altres no descansen mai, tindrem que anar més amb compte...i tenir ben assegurats els equips.
      Salut!!

      Elimina
  10. Ostres, molt gràcies pels avisos. Fa quasiun any que no vaig per aquesta zona i les vegades que hi he anat no he tingut cap problema. Amb el petit aparcament et refereixes al de la carretera? Aquest l'utilitzo per anar a Cap Roig, per a anar a Roques Planes deixo el cotxe a dintre de la urbanització, en el mateix carrer sense sortida que va a donar a les escales.

    Jo ja et vaig dir que fer sortides i postes en segons quins llocs i sol cada vegada em feia menys gràcia. Per molt bona foto que pogués obtenir no m'agradaria que fos la última per substracció d'equip o per integritat física.

    ResponElimina
  11. M'he confós d'aparcament.... aix quin Cap, per Cap Roig no hi te a veure (no per proximitat) amb Roques Planes, em refereia al Paller i no, no aparco al carrer aparco a prop de l'escala també però és una escala que no m'agrada gaire per lo fos y que no veus qui está a l'altre costat fins que no hi has passsat, és fàcil que et vinguin a enxampar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'avis me'l varen fer per les dos cales, tant a Roques Planes que aparques al final del carrer tallat com al Paller que ho fas en un carrer més ample es donen aquest tipus de robatoris, no tant a cotxes sinó a chalets però segur que si tenen l'oportunitat no la desaprofitaran.
      Tens raó amb l'accés al Paller, és ideal per un parany...un túnel sense llum que acaba en un revolt on et poden esperar.
      No sé quantes vegades hi he anat sol però crec que amb unes poques precaucions hi continuaré anat, qualsevol dels dos llocs m'agrada i molt.
      Salut!

      Elimina
  12. Buscan informacio d'aquesta cala mha surtit el teu blog , he de dir que m'ha encantat , unes fotos precioses!!! pero mha deixat una mica preocupada aixo de la seguretat a aquesta cala , tenia previst amb una amiga anarhi el diumenge que ve a la surtida del sol a fer fotos pero ara ja no se si es bo anarhi soles , com ho veus? salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola dmp, tot just hem començat la temporada de marines, de moment no he escoltat res negatiu d'aquet lloc des de la primavera passada, només cal tenir compte de no deixar res de valor a la vista i anar acompanyat, jo no deixaria d'anar-hi ;-)
      Sort!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab