La Fageda de La Grevolosa

Estem immersos a la tardor, les nostres muntanyes es posen les millors gales i ens conviden a visitar-les amb la càmera a la ma i amb molta ambició per treure-lis el cantó bo. Alguns fem viatges en busca de llocs desconeguts, per tenir la foto "original" o poc vista, altres ho fem anant a localitzacions més conegudes però amb el mateix propòsit.
Avui us volia presentar una alternativa per els que vivim aprop de La Garrotxa i que no és altra que la Fageda de la Grevolosa, no tant coneguda com les altres, està al costat del Coll de Bracons i a mig camí entre Joanetes i Sant Andreu de la Vola.
Aquesta fageda te com a característica principal l'alçada dels seus faigs, alguns sobrepassant els 40 metres i amb amplades superiors al metre. Quan estàs a dins sembla que estiguis a l'interior d'una catedral en la que aquests altíssims faigs son els seus pilars i les branques i fulles les seves voltes.
Pujant cap al coll ja s'intueix la tardor, com podeu veure en aquesta vista panoràmica de la part muntanyosa que acaba amb el Puigsacalm, majoritàriament coberta de boires i on els colors s'afanyen a escalar les seves parets escarpades.
Només passar el Coll de Bracons ens trobem amb un esclat de colors com el de la foto, impressionant paleta de tons ocres que et conviden a parar el cotxe a cada pas i fer una instantània del lloc.
Aquestes dos darreres fotografies son un exemple del que ens trobarem dins de la fageda, arbres gegants que ens faran empetitir, ho podeu veure amb l'Esteve i els seu 1,80 m. al costat de un dels més representatius.
I el colors característics que cobreixen la part del cel quan alcem la mirada, els grocs, tant diferents de les altres fagedes que tenim a la nostra terra com la d'en Jordà o les del Montseny o Berguedà.

Només una recomanació a tots els que hi aneu: Tingueu cura del lloc i sigueu respectuosos amb el medi, així el podrem gaudir durant molts anys amb les mateixes condicions.

Comentaris

  1. Ja fa temps que li tinc l'ull posat a aquesta fageda, però quan arriba la tardor tinc l'agenda tan saturada que no li puc fer forat. Toca esperar l'any que vé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Santi,
      Ja sé que la vostra tendència "natural" és el Montseny però de vegades va be anar a altres llocs per apreciar més el que tens davant ;-)
      Salut!

      Elimina
  2. Com ja saps, hem estat aquest cap de setmana al Berguedà. De camí cap allà, seguint la carretera que un dia em vas ensenyar, m'hagués parat a cada instant.
    Vam estar parlant de que el proper any, hauríem d'anar a la Garrotxa, a veure si ja estàs en òptimes condicions i ens fas de guia! :-)
    Ens presentes quatre versions diferents, i menys mal que no preguntes amb quina ens quedem, ja que no sabria què respondre!
    Ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,
      4 versions i ni una "pedra"...t'ho pots creure??? ^^
      Queda pendent la visita a les fagedes de la Garrotxa.
      Un petó.

      Elimina
  3. Jo la vaig conèixer amb en Javier Vecino fa molts anys i em va semblar preciosa. Molt interessant per fer detalls i molt potent de color...
    M´agrada com ho has presentat al fb :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jep,
      Per si et serveix, està al punt ara mateix i si tens una mica de sort amb la boira ja no et dic. L'única llàstima es que no baixa ni gota d'aigua...però veient com està Santa Fe aquest any tampoc és cap novetat.
      De veritat que penso que és com aire fresc en front de tanta fageda "fotocopiada" ;-)
      Salut!

      Elimina
  4. Hola Pere, guapa la serie, sembla un lloc molt interessant. Com et comentava aquest matí i sobretot en la primera foto i sabent que pràcticament no has tocat res del raw, el rang dinàmic que té es espectacular, ja m'agradaria tenir.ho a la meva càmera... !!
    Salut !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep,
      Aquestes fotos son un bon exemple de no tocar pràcticament res al RAW i és que el rang dinàmic de la MKIII en contra dels anàlisis de pàgines web interessades o no és molt bo. Des de que la tinc NO he utilitzat cap cop el degradat de tres passos que era el que més utilitzava amb la MKII, està tot dit.
      Salut!

      Elimina
  5. Quina meravella Pere!
    Una bona mostra de la bellesa que ens regala la tardor. M'agrada molt cada imatge i el seu conjunt i la manera com ho complementes amb les teves paraules.
    Fas venir moltes ganes de gaudir en directe d'aquest lloc tan especial.
    un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè,
      T'ho recomano, ara no pots dubtar massa doncs ja no hi trobaries fulles als arbres. Un lloc diferent, proper i accessible.
      Un petó.

      Elimina
  6. Quan vaig veure la foto de l,esteve garriga em vaig penedir de no haver-hi anat. M,explico. Dissabte, mentre anava en cotxe per la recta de les Preses, encara dubtava de si anar a Roques encantades o pujar a la fageda de la grevulosa. Es una llastima no haver-me decidit per a la segona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Ramon,
      Ara no caic amb quina foto vols dir de l'Esteve, potser se m'ha passat.
      Roques Encantades és un lloc diferent i molt poc conegut però fotogràficament te un gran problema i és el fort contrast de llums, només és pot fer quelcom aprofitable en un dia de pluja o boira, al menys és la percepció que he tingut les vegades que hi he anat...ja veus que no tinc cap entrada amb aquell indret ;-)
      Salut!

      Elimina
    2. jo també tincl,esperança de poder-hi anar amb boira. ;)

      Elimina
    3. No haver-hi trobat mai boira indica que potser per l'orografia és difícil que hi entri, potser millor un dia plujós i fred d'aquells de mig hivern??
      ;-)

      Elimina
  7. Fa ja un temps que em vas parlant d'ella i cada cop li tinc més ganes...ara amb les teves fotografies, ja et pots imaginar com ha crecut el meu interés.
    Precioses imatges.
    Un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esther,
      Tu ho tens casi tot, Montseny i Berguedà i ben a l'abast i amb lo gran que és tot allò segur que hi ha racons increïbles i poc visitats també, és qüestió de fer-hi la "teva" versió i que funcioni ;-)
      Un petó.

      Elimina
  8. El otoño nos sorprende con cada rincón. Los vestidos que utiliza, tanto por su amalgama como por su viveza, son un reclamo fotográfico difícil de resistir. Pena que llega y se va como los trenes de cercanías, que si no andas vivo se te escapan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Iker,
      Vosotros teneis casi la exclusiva de los otoños potentes, aunque por contra ultimamente se ha inundado la web de esas imagenes y eso no contribuye a acrecentar el interés por esas localizaciones, por lo menos desde mi punto de vista. Tengo que decirte también que aquella última con el 50mm no tiene precio ;-)
      Un abrazo!

      Elimina
  9. Ara potser ja no serà la fageda del meu avi...... L'any vinent estarà plagada de seguidors teus..... :-).

    Quant hi vam coincidir l'any passat........


    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,
      Potser no o potser si, el cas és que és un indret ben maco i amb moltes possibilitats, si es te respecte per ell el conservarem durant molt de temps...

      No pateixis que tampoc tinc tants de seguidors i de totes maneres encara em queden un parell de fagedes més a la butxaca... jajaja

      Elimina
  10. Un paisatge molt atractiu.
    Uns colors de tardor molt macos.
    Preciós lloc.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Vicenç,
      El lloc és maco i ara mateix està al punt i te l'avantatge de no ser tant accessible com les fagedes del Montseny o altres de conegudes.
      Salut!!

      Elimina
  11. Va ser una bona jornada, tornar a trovar-nos i xerrar una mica de tot.
    Tens tota la raó en que s' ha de conservar aquests indrets per a futures generacions.
    Un indret que amb boira ha de ser espectacular pero cal anar-hi ben d'hora sinó sembla les rambles...
    Aquet parell de fagedes que tens a la butxaca...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esteve, a aquest pas aquest parell de fagedes...potser l'any vinent ;-)
      La boira hi dona un plus espectacular que jo només he pogut veure una sola vegada i per uns instants....espero poder-ho repetir algun dia.
      Salut!

      Elimina
  12. Pere aquestes fagedes que tens a la butxaca, cuida-les. Ara amb la facilitat que tenim tots a trobar qualsevol cosa a la xarxa, la popularització de les càmeres reflex aps a preu molt econòmics, i finalment els enllaços que trobem a les xarxes socials, aviat ja tot estarà massificat.
    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi, ja saps que les tenim pendents, algun dia hem estat a punt d'anar-hi però per una cosa o altra no ha pogut ser...2013 serà l'any!
      Salut!

      Elimina
  13. Molt bona serie Pere, s'agraeix veure fotos de tardor noves.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Gorka,
      Aquesta era l'idea de fons, desaturar una mica a la penya de les fotos del Montseny i del Pais Basc que son molt maques però molt vistes i amb poc recorregut per sorprendre.
      Salut!

      Elimina
  14. Molt maques, Pere, realment el lloc és preciós. Aquest cap de setmana el Berguedà m'ha sorprñes com no pensava que ho podria fer. I és que està ple de racons i llocs "verges", només cal tenir esperit de trobar-los. Jo, enguany, després d'aquest cap de setmana, passo del Montseny :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pepet,
      El Berguedà és molt extens i te racons impressionants..i anant amb bons/es guies tot és més fàcil.
      Espero veure quelcom aviat ;-)
      Salut!

      Elimina
  15. Qué envidia siento de que podáis tener cerca de casa unos hayedos tan fabulosos. Muy buena serie, Pere. El Montseny ya lo tenía en mi agenda desde hace tiempo. Tendré que apuntarme este también.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel,
      Vosotros teneis Gredos muy cerca que también és muy bonito. Si te acercas por aquí me pegas un toque que por os puedo ayudar en algo.
      Un abrazo!

      Elimina
  16. Buena entrada Pere, se agradece ver fotos otoñales de sitios poco fusilados.La tercera con la inclusion humana me parece tremenda
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xose,
      Espero que si "fusilan" este sitio sea con buenas y originales fotos para así potenciar el turismo a estas latitudes.
      Saludos.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab