Viatges fotogràfics

Avui tenia ganes de compartir aquesta foto feta a Islàndia la passada tardor, fora de les rutes convencionals de "viatges fotogràfics", es tracta d'un lloc en el cor de les Highlands, les Terres Altes, on no poden anar aquests viatges llampec que t'ofereixen l'oro i el moro per quatre rals però que tots acaben als mateixos llocs, la majoria al costat de la carretera principal i archi-fotografiats i amb el temps just per fer les quatre fotos de rigor que has vist milers de vegades a "Sant Google".
Panoràmica de dos fotos horitzontals amb la 5D i el 70-200mm
No patiu, no us vull pas vendre cap viatge meu, ni en penso fer cap en pla comercial, això queda per els professionals, que paguen els seus autònoms i cobreixen els viatges amb els permisos i assegurances reglamentaris, només ha estat un petit rampell, al veure'n la proliferació que tenen aquestes darreres setmanes i que espero que me'l sabreu perdonar ;-)
Un petit consell, abans de contractar-ne un, mireu l'experiència en aquell país del fotògraf, la qualitat del seu treball, la trajectòria i que hi entra i que no, us evitareu desagradables sorpreses.

Comentaris

  1. Ras i curt. Molt bon consell, sobretot venint de tu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t'expliques Ramon...
      Espero que si serveixi de profit per algú ;-)

      Elimina
  2. Moltes gràcies Pere, tens tota la raó. Tots hem de viatjar i fer-ho ens enriquirà. Per exemple documentar-te i organitzar-te tu mateix el viatge és una de les parts més interessants i ho fas des de casa estant. Si em permets també afegiria que hem d'aprofitar els caps de setmana i cercar llocs nous plens de bellesa a casa nostra, que n’hi ha un piló i encara no han sortit al feixbuc ;-). Una abraçada i que vagi ràpida la recuperació

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens molta raó Eduard, la preparació és una de les parts més engrescadores, és on comences a dipositar l'il·lusió en el viatge.
      Gràcies, fer fotos en llocs com aquest no té gaire mèrit ;-)

      Elimina
  3. Tinc unes dents que em toquen al terra al veure aquesta foto!!...Quines ganes tinc de fer un viatge ! ufffff.
    Un peto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara mateix em costaria molt ratllar el terra però si que tinc unes ganes boges de marxar.... ja porto masses mesos aquí :-((
      El lloc és d'aquells.. diguem... "poc accessibles" ... ;-)
      Un petó

      Elimina
  4. Molt bona panorámica i bon consell, nosaltres vam planificar el viatge i es quan el disfrutes mes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Josep Mª, buscar, decidir, trobar, planificar, això forma part del viatge i lo més important... vas i pares a on tu vols ;-)
      Salut!

      Elimina
  5. Tranquil que no corro el risc que em timen en aquests viatges, ja que no me'ls puc pagar.
    Ja m'agradaria, ja.
    Bonica foto.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això sempre pot canviar, els viatges que faig no acostumen a destacar per les despeses, solen ser d'allò més assequibles, com sinó?? ;-)
      Gràcies.
      Salut!

      Elimina
  6. Com es comenta per aquí dalt, poder la part més captivadora del viatge és la preparació. Qualsevol altra cosa és com donar-li un pure a un nadó, tot ben cuitet i triturat perquè no s'ennuegui :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona similitud, clar que venint de Vostè... ;-)
      Salut!!

      Elimina
  7. Bueno yo lo tengo claro, si algún día voy por mi cuenta ... me asesorás tú sino te importa. Preciosos los claro-oscuros de la imagen con una bella composición. Un abrazo

    ResponElimina
  8. Les llums i els colors d'aquesta imatge son precioses.
    Potser algú dia....
    Si mi prima, Tiva m'ajuda....hauràs de obrir una OAFV (oficina d'assessorament al fotògraf viatger)
    ;-)
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Esther, ja quan estàvem allà érem conscients del moment de llum, al menys jo ho pensava ;-)
      Dona, si la teva prima Tiva t'ajuda... em podries "llogar" de guia.
      Un petó

      Elimina
  9. Hola Pere. Sobre este tema hay para escribir un libro con varias ediciones je je . Sabes de sobra la de veces que me he quedado “patidifuso” cuando veo a ciert@s “naturphotographers” vendiendo tal viaje, tal taller o los tan famosos “workshop” que circulan por la red sin tener ninguna experiencia en este tipo de historias. Los hay de diferentes tipos, los que organizan viajes lejanos sin haber estado nunca (a estos los llamo “los aventureros”) y que se dedican a recopilar información de otros e incluso compran o se descargan por la cara fotografías del lugar en cuestión para mostrarlas en sus carteles, los que se dedican a los talleres o workshops asegurándote que luego vas a ser la repera cuando ni ellos saben hacer una foto decente, y los que teniendo experiencia, técnica y nombre se dedican a sacar la pasta al pobre de turno vendiéndote un super viaje con supervisión y luego te abandonan a tu suerte para que te busques la vida haciendo fotos mientras ellos hacen las suyas por supuesto . Y finalmente están los verdaderos profesionales que conocen los lugares, que te supervisan y se dejan la piel para que tu experiencia sea lo más grata posible aparte de pagar sus impuestos, seguros de viaje y demás.
    En fin, ya te comento al principio que sobre este tema hay para rato. Personalmente pienso que si alguien está interesado en hacer un viaje “fotográfico” se informe muy bien de la persona que lo organiza (viendo su trabajo, si tiene experiencia en viajes etc.) porque las decepciones no se incluyen, éstas vienen después.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Arturo,
      Buena reflexión, "desguace" y clasificación, en este caso, yo los tres primeros grupos los meteria en el mismo saco, el de vender humo y de la nula o poca preparación, dile desconocimientos técnicos, desconocimiento del lugar o simplemente desconocimiento de manejo de grupos, en cualquiera de estos casos el éxito del viaje es una loteria, que cuando toca, todos contentos pero cuando no... pueden haber grandes problemas, incluso de convivencia.
      Gracias por tu acertada intervención.

      Elimina
  10. Suposo que tires pels workshops que últimament és fan a Islandia, un indret que està de moda i tothom s'hi atreveix.
    Aquesta llum que il.lumina la muntanya, és màgica, una imatge preciosa
    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Jordi, Islàndia i Noruega, sobretot perquè la majoria dels que els fan no diuen tota la "veritat" i la gent es troba amb el que es troba quan ja és massa tard.
      Gràcies!!
      Salut!

      Elimina
  11. Hola Pere,
    La veritat és que tinc poca cosa o res a dir en aquesta entrada perquè no tinc experiència en viatges fotogràfics de tercers. Jo coincideixo en lo que diuen altres companys i és que excepte que necessitis una logística molt complicada o alguna cosa similar lo millor i més agradable és intentar fer-te tu mateix el viatge a mida. Jo ho veig com un inici del viatge avançat sense, encara, haver-te mogut de casa fins a la data del vol.

    Evidentment això pot comportar que per desconeixença o per impossibilitat puguis deixar o perdre't de veure alguna cosa però tot i amb això... jo ho prefereixo.

    Salut!

    PD: Vas més recuperat? ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dani,
      Ja, però hi ha una gran majoria que no ho fa així i aquesta entrada va dirigida a ells... Jo també els recomanaria el que tu dius però hem de pensar que busca que tot estigui fet i no tenir preocupacions afegides.
      Salut!

      P.D. dia a dia i poc a poc, però mirant endavant ;-)
      Gràcies!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab