Orquídies de la Garrotxa I

Ja estem en plena temporada de orquídies a La Garrotxa i avui us en volia presentar tres de les més primerenques, totes pertanyen a la família Ophrys. La primavera és una estació on el dia ja s'ha allargat molt per fer fotografia de paisatge, a més, si no tenim la sort de poder viatjar a llocs engrescadors, sempre podrem dedicar unes quantes sortides a fotografiar aquestes petites joies de la nostra terra.
Ophrys araneola
En aquesta entrada he mirat de posar una mostra amb les quatre maneres diferents de fotografiar-les que jo he fet servir, la primera, un bon apropament, centrant-me en la orquídia i buscant un fons entre difús i uniforme.
Ophrys araneola
En aquesta segona, he buscat donar-li un toc creatiu aprofitant una doble exposició per simular que l'orquídia està sota la pluja.
Ophrys insectivora subespecie insectivora
Allunyant-me del subjecte i utilitzant una obertura molt gran, del ordre de f/3,2 per aconseguir un gran desenfoc però en lloc de buscar uniformitat en el fons, buscant altres flors que complementessin la composició aportant tocs de color diferents.
Ophrys insectivora subespecie aymoninii
I finalment, aquesta més clàssica amb el fons blanc, per el que he fet servir una làmina de plàstic i he sobreexposat al màxim, arribat gairebé a fer una clau alta.
En properes entrades intentaré completar amb altres espècies igualment interessants que podem trobar molt aprop de casa.

Comentaris

  1. Molt interessant Pere, m'agraden les quatre, penso que la diversitat de possibilitats d'acostar-nos a la flor per obtenir una bona imatge és el millor de l'entrada i ens demostres com amb una petita orquídia podem crear una bella fotografia.
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè, celebro que hagis trobat interessant l'entrada, ara és temps d'agafar el macro i sortir a gaudir d'aquestes petitones.
      Un petó.

      Elimina
  2. Preciosas Pere, muy bien vistas. Un abrazo

    ResponElimina
  3. Ostres, als aiguamolls ens floreixen al febrer-març. Si es que a la teva terra carda molta fred! Em quedo amb la primera, m'agrada el fons que l'abraça. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Febrer-Març, doncs aquí les primeres varen començar a mig abril i ha estat a l'entrada de maig quan han explotat... ara si no plou tot quedarà sec en poc temps.
      Salut!

      Elimina
  4. Molt guapes Pere.
    Com l'Eduard m'agrada molt el fons de la primera.
    Petons.

    ResponElimina
  5. El macro és la disciplina reina de la fotografia en primavera.

    La fotografia, penso que ho he dit moltes vegades, no només m'aporta gaudi en el moment de l'excució i relax i també plaer visual a posteriori, però a més a més també m'aporta cultura.

    El trobar localitzacions implica saber el tipus d'habitat i necessitats d'aquella espècie (animal o vegetal), conèixer la seva taxonomia, nom vulgar en diferents idiomes, característiques, rareses... en definitiva coneixements que excepte que no estiguis immers en el món de la botànica o la entomologia dificilment et fixaries.

    Gràcies per explicar-nos possibilitats d'enfocar un "treball" de camp amb orquídees. Molt didàctic.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dani, tens molta raó, a mi també m'ha aportat cultura, buscar, trobar i estudiar aquestes flors, t'apropa molt a elles i això enriqueix culturalment apart del que puguis gaudir amb la fotografia ;-)
      I et diré un secret: enganxa!!
      Salut!!

      Elimina
  6. Molt xules, Pere. Jo també sóc de l'opció de la primera

    ResponElimina
  7. Entenc que la primera no és una doble exposició, oi?
    Si és així molt xulo aquest fons.
    Ja t'he comentat més d'una vegada que la composició en aquesta espècie d'orquídea, no la trobo gens fàcil, el recurs que has utilitzat en la tercera es una opció que ja m'havia plantejat pero encara no l'he portat a la pràctica, prenc nota.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,
      La primera NO és una doble, només ho és la segona, les altres totes son una sola exposició.
      El fons té la seva "historia" i l'he pujat per veure que tal anava d'acceptació.
      La tercera opció és la més colorista, encara que la sopa d'all ja està inventada de fa temps, sempre és bo recordar-ho per gent que comença ;-)
      Salut!

      Elimina
  8. Hola Pere i les meves felicitacions per endavant. Et soc sincer, m'agrada la primera i com a molt, la tercera. Considero que el mon de les orquídies (i en les flors, insectes, etc), si el dividim entre creatiu i "natural" hi ha espai per a tot. Malgrat aixó quant veig que hi ha gent que quant surt a camp, ja comença a carregar amb molts artilugis per aconseguir una foto diferent, es quant es corre el risc de perdre l'horitzó. Penso modestament que una clau alta es pot fer de manera molt natural, una flor pot estar enfocada o no, clavada o moguda, pero si marxa gaire del seu "entorn natural", per a mi, repeteixo, per a mi, es comença a disfressar i pot "semblar" a qualsevol cosa, i així també un bolet, un tronc... o una altre cosa. I sens dubte una encoratjada per la teva feina i la teva canya. ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Quim, t'agraeixo molt la teva sinceritat, és el que espero en les entrades que faig. Estris no gaires, només la càmera, el trípode i una làmina de plàstic blanc, et diré que l'entrada va més per la vessant didàctica que per la artística... coincidim bastant en els gustos. Seguiran més entrades potser en les properes seré més original i creatiu o potser seguiran aquesta línia, no ho tinc clar però aquesta temporada d'orquídies he pogut recollir un bon arxiu i amb les guies de Garrotxa i Alta Garrotxa, completar una formació sobre el tema que en el meu cas era inexistent ;-)
      Gràcies per dir-hi la teva Mestre!
      Una abraçada

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab