Roques Encantades

Tots sabeu de la meva passió per la fotografia nocturna, des de petit els estels em tenen enganxat i quan estic davant un cel net i clar com el de la foto hi podria passar hores i hores contemplant-lo, veient el camí que fa la nostra Via Làctia i gaudir de la llum celístia acompanyat de Antares, la meva estrella preferida..
Per poder fer alguna fotografia "curiosa" cal afegir algun ingredient més a l'escena, el cel de per si ja és prou maco  però si tenim a ma algun element per composar o per dotar de més personalitat i força a la foto no s'ha de desaprofitar, per això cal haver observat el lloc amb "ulls fotogràfics" de dia, buscant aquelles siluetes que sense il·luminació o amb una llum adequada poden complementar la foto que hem previsualitzat amb llum diürna.
Aquest és el cas de la foto d'aquesta setmana, feta com deureu haver endevinat a més de 2.000 metres d'alçada, allunyat de tota contaminació lumínica i on les baixes temperatures ajuden a acabar d'aclarir i netejar el cel.
És una exposició de 30 segons, f/2.8 ISO 6.400 amb el Samyang 14 f/2.8, aquestes roques ja a la posta m'havien cridat l'atenció i de nit no em varen defraudar, però la foto amb les roques a contrallum no m'acabava d'omplir i vaig començar a jugar amb el flaix, fins que finalment, aplicant-hi un gel càlid i amb una potència mínima vaig aconseguir ressaltar les roques i equilibrar la llum del cel a la coherència general de l'escena que acabava de crear.
Espero que us agradi.
Bon cap de setmana!

Comentaris

  1. Molt bona Pere!! Bon cap de setmana, abraçada Francesc

    ResponElimina
  2. Me encanta la tonalidad de la iluminación del pp. Muy guapa composición. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola José, hice tantas tomas con diferente iluminación que al final me he quedado con una de las menos "naturales" quizas... comparandolas en el mac, esta era la que lucia mejor, aun cuando es irreal ;-)
      Un abrazo

      Elimina
  3. No hi ha com viure una nit estelada.
    Bona imatge,bon cap de setmana.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Esther, i amb cel net del tot.. que això ja és més difícil...
      Un petó

      Elimina
  4. Bona foto! composició, llums i obres,....

    ResponElimina
  5. Me recuerda mucho esta entrada a otra que hiciste (Un camí marcat per les estrelles) creo que hace un año. Veo la foto y me entran ganas de salir corriendo a cazar estrellas, pero hoy tampoco va a poder ser; ya llegará. jejejeje!

    Por criticar y así compensar un poco la rabia del no poder salir (jejejeje!) creo que esa roca de la izquierda, bueno, más que la roca el espacio/aire que hay entre la roca y la esquina de la foto me causa cierta tensión. Tal vez sin dejar ese hueco y cortando la roca sin miramientos pienso que la toma quedaría mejor.

    En cuanto a la iluminación, me gusta, pero volviendo a la susodicha roca, veo en ella una luz plana, lavada; da una sensación de esas que se crean cuando pasas el reductor de ruido sin contemplaciones y queda la toma hecha un "full"?

    Ala, ahora ya me puedo meter a la cama más relajado y sin pensar en cazar estrellas ;-P

    Un abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buena crítica Iker, intentaré contestarte por partes, estuve en ese lugar unas dos horas, por la tarde ya habia estado y el encuadre o encuadres que hice fueron bastantes, esta de todas las que tienen "luz artificial" es la que encuentro mas compensada, no la que mas me gusta ;-)
      No tiene ningún tipo de antiruido ni levantamiento de sombras, los planos de las rocas no estan todos a la misma distancia y claro, mi forma física entonces daba para lo que daba, pude iluminar para crear volumen y profundidad que era lo que buscaba pero en 30 segundos y un solo flash de mano es lo que hay, no se como la ves tu pero a mi particularmente el resultado me gusta, aunque sin ninguna luz me gusta mas jeje

      Ya llegará!!!
      Un abrazo

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Fotografia de Aurores II

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab

Interpretar la Via Làctia