Fairy Pools

Aquest lloc ens va fer travessar la illa de Skye i caminar un bon grapat de kilòmetres a la carrera, va ser una decisió de darrera hora i ja quan vàrem arribar al parking la llum s'estava esvaint.
L'objectiu eren aquestes "Fairy Pools", concretament la que surt a la imatge, tothom ens parlava de la "Green One" o el "Green Pool", havíem vist un piló d'imatges, les darreres a l'oficina d'informació i turisme de Portree, ja ens pensàvem que estaven una mica saturades los fotos, sobretot del color verd però tot i així i vàrem decidir anar, potser va ser una tria un pel "arriscada" per el que era el ritme del viatge... Un viatge que podríem anomenar "lent", sense cap mena de urgència per cap dels components i sense la necessitat de treure el fotó de la teva vida, així potser aquella tarda es va convertir en la mes estressant... jeje
Només començar el camí ja vàrem poder observar que el riu no estava en el seu millor moment, anava amb poc cabdal i a tots en va venir el cap que potser seria una tarda perduda però cap va deixar de caminar amb il·lusió i ganes cap al naixement del riu, en busca del pou verd amb múltiples fonts.
No recordo el que vaig caminar, vàrem passar llocs molt macos, cascades molt fotogèniques però no eren l'objectiu, fins i tot quan hi vàrem arribar i els companys s'hi varen quedar, jo vaig continuar el camí... muntanya amunt perquè no em creia que fos aquella bassa... Tant que vaig arribar a un punt on el riu anava sec, llavors em vaig adonar que si, era el lloc que havia deixat enrere feia poc, tocava desfer el camí i baixar cap a les "Fairy Pools", concretament a la última.
Enquadres havien pocs, llums no gaire engrescadores, polaritzador si... polaritzador no, filtre si ... filtre no, era una mica com un caos el poder treure quelcom decent del lloc.
Jo en vaig marxar bastant decebut (fotogràficament) no per les xerrades i bon rotllo amb els companys i baixar de fosc, sense obrir el frontal per els escalons va estar una experiència que segur que tots recordarem.
Curiosament, avui volia fer una entrada i repassant les fotos del viatge, m'ha sorprès aquesta en concret, potser no és la millor foto del lloc però si que és lo millor que vaig poder/saber treure'n.
Espero que us hagi agradat la petita historia i la foto.
Bon cap de setmana!

Comentaris

  1. Es un placer leerte Pere, siempre encuentras palabras entretenidas para acompañar cada fotografía. Creo que te has traido una escena bonita y serena del sitio; quizá no tenga las luces y cielos bíblicos que sugiere el escenario, pero tiene una luminosidad muy agradable, sin estridencias, y unos bonitos toques de color cálido en las piedras de la cascada que se salvan del agua. Un detalle el de las esquinas superiores, que se hacen eco en matiz cálido, buen ojo para colocarlas y equilibrar así su peso.

    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Decidimos canviar el norte de Skye porque no habia una sola nube, un cielo azul a rabiar y nos la jugamos, viendo las fotos, creo que saqué mas de lo que había.
      Celebro que te gusten las narraciones Antonio :-))
      Saludos

      Elimina
  2. A primer cop d,ull se m,ha fet estrany el "tall" de la bassa i he pensat que has volgut resaltar l,entorn de la vall però al llegir.te és quan he entès la composició. Quan es va a llocs llunyans per molt que planifiquem sempre hi ha la incertesa de si algunes variables siguin les propicies, bàsicament la meteo. De totes maneres has pogut treure.li molt bé el suc del lloc. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta compo està feta amb "calçador", a l'esquerra una gran roca de un color clar que trencava del tot l'harmonia, no hi havia gaire lloc per res més, inclús vaig pujar dalt de la roca però com he dit, vaig marxar d'allà amb una sensació estranya.
      Desprès vaig veure un piló de fotos del lloc, algunes amb bastant de PS i altres amb la realitat totalment alterada, vull dir, amb zones clonades, com de vegades he dit i em refermo, pots perjudicar a molta gent amb enganys o alterant la realitat d'una manera exagerada... que van als llocs amb unes expectatives molt altes per el que realment hi ha ;-)
      Una abraçada

      Elimina
  3. Hola Pere! Jo amb el que em conformaria ja és en poder visitar aquests llocs,ja, ja, jaaa... segur que vàreu disfrutar d'allò més! I sí, tens raó, a vegades et fots la gran patejada d'excurció i la recompensa final no acompanya, amb "bones" condicions de llum això ha de ser un espectacle company, de totes maneres aquesta aigua és una passada, el color i la transparència son maquíssims.
    Un saludo :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Fran,
      Tens molta raó amb el primer comentari, estar allà ja val el viatge, les sensacions, emocions i xerrades omplen, la natura fa la resta ;-)
      Moltes gràcies!
      Salut!!

      Elimina
  4. Yo creo que alguna lo comentamos, pero es tan difícil que en un viaje fotográfico consigas las condiciones óptimas del lugar al que vas. Asi que para no estresarme cuando salgo de viaje ya me mentalizo que esas condiciones no las voy a tener, más que nada para evitar fustraciones y estrés. Buen relato y muy buena la foto, esos cálidos del fondo son guapísimos e ideales para contrastar el cielo. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que lo hemos hablado José y mas de una vez...
      En este viaje no nos podemos quejar, 2 dias de lluvia sobre 10 y en alguno de los amaneceres/atardeceres luces espectaculares (las que no tuvimos en Octubre...) pero en este sitio en concreto es lo que havia, quizas si pensara de otra manera y utilizara las técnicas de "procesado" (por decirlo de alguna manera...) los resultados serian otros... pero esto es lo que había o lo mejor que yo supe sacar.
      Un abrazo

      Elimina
  5. Un plaer la història i un altre la imatge. A mi m'agrada molt i ja he anotat el nom pet fer l'excursió quan pugui tornar a Skye. Hi hem fet muntanya i uns quants camins però no recordo una excursió seguint el curs d'un riu i trobant salts d'aigua.
    Bon cap de setmana Pere.
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè, aquest camí que porta a aquest lloc transcorre pràcticament tot al costat de un riu i va de salt en salt, n'hi han per triar i per vendre... encara que nosaltres ens vàrem centrar en aquest, el més famós..
      Un petó.

      Elimina
  6. Per mi la fotografia no es el més important, mes aviat l'experiència viscuda, o haver estat en un lloc com aquest.
    Encara que cadascú es marca les seves fites.
    A mi m'agrada que ens mostris el lloc,sigui o no un fotó.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Evidentment Esther, les fites se les marca cada un, per això destaco la flexibilitat d'aquest viatge, on no hi havien fites o ben poques i els resultats superen amb escreix les expectatives, t'ho pots ben creure i com a complement, les vivències, emocions, anècdotes, etc... etc..
      Aquesta foto podria mostrar més que el lloc però les circumstancies van ser aquestes ;-)
      Un petó.

      Elimina
  7. Love this view, really wonderful! I never thought this would be Scotland.
    Un petó/Greetings from Belgium

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thanks a lot Hilde, It's Skye, into the Black Cuillins, I Think looks better with some more water...
      Un petó.

      Elimina
  8. Hola Pere, les millors fotografies (com a mínim per a un mateix) són les que porten una història al darrera. No crec que el Veni, Vidi, Vici funcioni massa amb fotografia :)
    Per cert, la lluminositat en els filaments d'aigua m'encanta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem d'acord Ramon, per això sempre dic que les millor fotografies les aconseguiràs al costat de casa, al menys les que segurament en el temps valoris més.. ;-)
      Salut!!

      Elimina
  9. Segur que el trajecta va ser espectacular!!

    Al final podràs escriure un llibre amb les teves vivencies ...i acompanyada de fotos pot ser una passada !
    Un petó Pere

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carmina,
      No sé si donaria per un llibre però ja en porto un bon grapat ;-)
      Un petó

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab