Orquídia tacada dels pantans

Aquestes darreres setmanes està plovent més del compte per la zona on visc, algunes de les tempestes han estat èpiques com la de fa dos setmanes, assolin la quantitat de 72 litres en 25 minuts, aquesta setmana tampoc ha estat exempta d'aquestes tempestes de tarda, els dos darrers dies ha caigut una bona quantitat de pluja, perquè dic tot això? doncs perquè tenia aquesta setmana "marcada" per anar a veure unes floretes molt preuades que surten en el nostre Pirineu.
Aquest matí a punta de clar ja estava al lloc amb l'il·lusió d'un nen petit però quan he anat per creuar el riu des seguida m'he adonat que no podria passar, el cabdal s'havia multiplicat i feia una missió molt arriscada intentar anar a l'altre costat, he tornat dos vegades al cotxe i altres dos he reculat per tornar a intentar-ho fins que he acabat amb les botes plenes d'aigua.
Cachis! he perdut el matí, he pensat... però ja dins el cotxe he decidit agafar el famós pla B i aprofitant que encara era d'hora m'he enfilat a peu per el GR-11 direcció a Molló, la forta pendent i la mullena de genoll avall feien difícil caminar correctament i precisament gràcies a aquesta conjunció de despropòsits he anat pujant poc a poc i això m'ha permès fer un bon grapat de fotografies de flors, orquídies i fins i tot bolets.
Com aquesta Orquídia tacada dels pantans (Dactylorhiza maculata), que he pogut capturar amb els primers raigs del sol filtrant-se pel mig dels arbres i gràcies a aquests, que m'han fet de filtre i han tamisat la llum, l'he pogut captar amb poc contrast i amb una bona colla de colors encerclats com a fons, de fet ja era aquest l'efecte que buscava però amb l'altra protagonista, que segurament dintre de poc caurà si les pluges paren d'alimentar tant generosament les capçaleres dels rius.
Com a detall complementari vull dir que no m'he "ajudat" de cap estri addicional, ni tan sols està feta amb trípode, una sola foto, fons natural buscat (primeres llums) i una mica de paciència ;-)


Comentaris

  1. Bonic exemplar Pere! i un fons molt guapo, els colors també t'hi combinen molt bé. Només ho he intentat un cop això del macro amb Orquídies i he de dir que m'ho vaig passar bomba! Ara…, costa molt i és molt entretingut, suposo que amb la pràctica es van descobrint cosetes per millorar en la técnica.
    En fi, els plans B també funcionen ja, ja, jaaa!
    Un saludo,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Fran,
      Aquests darrers dos anys porto un piló d'hores amb les floretes, la veritat és que és un mon que atrapa ;-)
      Gràcies!
      Salut!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Si que ho és Esther i a més barat, sense grans desplaçaments ni despeses.
      Salut!

      Elimina
  3. És molt bonica!
    M'hauràs de fer un monogràfic de com fer bones fotos de floretes a la muntanya, jeje, dies enrere vaig tenir la sort de poder-ne veure moltes però saber captar imatges especials ja és una altra història.
    A veure si pots fer també el pla A i podem veure'n el resultat.
    un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè,
      Ara que tens temps no tens excusa, així que ja ho saps però tindrà que esperar, amb aquesta calor i a les alçades d'estiu que estem ja estan totes pansides i passades.
      El pla A el vaig assolir la setmana següent ;-)
      Un petó

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab