Motxilla fotogràfica o Motxilla normal?

Recent arribat d'un curt viatge per els Alps Francesos i Suïssos on han predominat les grans passejades a les sessions eminentment fotogràfiques, m'han vingut ganes de fer una entrada parlant de com transportar l'equip de forma més o menys ordenada i sobretot còmode i és que amb tantes estones amb la motxilla a l'esquena he tingut temps de pensar, meditar... tornar a pensar i tornar a meditar (no patiu que de moment no em recluiré...)
Aquesta foto és un clar exemple que a vegades has de caminar una bona estona, amb desnivells importants i potser hi has de fer nit i tot, si dones importància a les bones llums i als moments èpics que es puguin produir no pots estar pendent de si tens la suficient roba, menjar, etc. Per poder salvar una sessió que d'altra manera hauries de deixar a mitges. La foto d'avui en concret està feta prop del capvespre i amb una mica de mala sort es va acabar de tapar del tot, sinó l'idea era de perllongar-ho amb nocturnes etc. Aquest cop no va ser el cas però ho podia haver estat i anava preparat.
Per primera vegada en els meus viatges, he utilitzat una motxilla "normal", gran, de 70 litres i d'una coneguda marca a la que li he esborrat els distintius per no fer cap mena de propaganda, amb dos compartiments on cabia tot l'equip fotogràfic, un d'ells amb càmera, targes, memòries, disparador i un objectiu que vaig situar al compartiment inferior, separat del resta de la motxilla i de molt fàcil accés.
I l'altre al fons de la motxilla pròpiament dita amb el 70-200mm, duplicador, macro, etc. Al qual podia accedir també molt ràpidament amb la cremallera inferior, deixant una gran quantitat d'espai per la roba i altres coses que podeu veure a la foto de sota i que conformava tot l'equip que vaig portar més el trípode i els bastons de caminar, també cal remarcar que portava un camelback de 1 litre integrat a la motxilla.
El pes total del conjunt a tope era de 20 kgs, que era el que suportava durant el camí als refugis o llocs on anàvem a dormir, la resta del dia o nit el pes baixava considerablement, escollint acuradament el que podria necessitar fotogràficament o d'intendència.
A la foto sembla que hi ha molta roba però quan estàs dies per sobre de 3.000 metres les temperatures en aquesta època es mouen sempre al voltant dels 0 graus i cal anar preparat per pluja o neu i pel vent que pot sorgir d'imprevist.
Finalment us deixo una foto dels dos compartiments que abans parlava, on podeu veure com l'equip va molt protegit per aquests separadors i cada bossa es tanca amb un sistema molt fàcil i que impedeix que les peces puguin caure o moure's de lloc.
Espero que aquesta entrada serveixi als que planegeu alguna sortida com la que he fet, ja que abans de sortir, jo tenia molts dubtes i no en vaig trobar cap de similar i fins el darrer moment no vaig saber si emportar-me la motxilla fotogràfica habitual o aquest invent i com a resum us he de dir que vaig encertar de ple ja que apart de la capacitat (més del doble) el que més vaig notar va ser la comoditat i la majoria de vegades ni m'adonava que la portava.

Comentaris

  1. Muy guapa el reflejo de las montañas con esa división de piedra. Estoy pensando en ponerme una cadera como la tuya .... tipo robocop, jeje. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mejor no lo hagas José, no compensa... jeje aunque a mi me haya dado una nueva visión de la vida. Gracias!!
      Un abrazo

      Elimina
  2. Jo he optat per comprar-me quan pugi una motxila fotogràfica que té dues "caixes" paregudes a les que mostres per a portar l'equip. Quan me'n vegi a fer nit per les montanyes les ficaré a la motxila gran de montanya i anirà en millors condicions que no ara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chabier, vaig estar mirant totes les opcions d'aquests tipus de motxilles que dius, fins i tot vaig buscar i rebuscar la Lowepro Rover 45 l, que per el que dius, suposo que és el model que busques, casualitats... vaig trobar un frances a un refugi que en portava una, res a comparar en quant a cabuda, tret de que estava millor resolta (normal) ahhh i el preu... el preu bestial, tres vegades més...
      Salut!

      Elimina
    2. Sí, és aquesta (tot i que no em fa gens goig la color, m'estimo més una negra). La compraré quan em paguin un concurs fotogràfic que he guanyat :-)
      Però les dues caixes van molt bé per a guardar el material fotogràfic i portar-lo a la motxila de montanya de 75l.

      Elimina
    3. Saps que de tant buscar-la al final la veia maca i tot, en directe no ho és tant però i els preus n'he vist de tots colors, des de 250 a 370 i això comparats amb els escassos 100 € i el doble de capacitat de la meva opció no té comparació i pots trobar unes caixes o bosses com les meves a poc preu a amazon o ebay.
      Salut!

      Elimina
    4. Ahhh, Enhorabona pel premi!!!
      Ja ens diràs quin és oi?

      Elimina
    5. Un de la meva liga :-) Un centre excursionista de Graus. Jo no mano fotos a concursos inportants perque sé que no hi ha res a fer, però amb aqueste em vaig pagant algunes cosetes, com la motxila o una compacta bona.
      I pel que fa a la motxila, la majoria de les meves sortides son d'un dia i combinant la fotografia amb la montanya, per aixó necessito una motxila gran.

      Elimina
    6. Bones Chabier, fes cas en Pere, estava amb ell i es molt bona opció la que presenta molt mes que la Rover, la vaig trovar justeta d espai

      Elimina
    7. Enhorabona igualment, concursos grans?? a partir de quin es considera gran??

      Elimina
    8. Opino com l'Esteve, una cosa és el que pots llegir i una altra provar-la com vàrem fer nosaltres, no hi ha massa espai lliure i és la 45 no vull pensar com serà de petita la 35...

      Elimina
  3. M'ha agradat la frase aquesta de "la majoria de vegades ni m'adonava que la portava". Tenint en compte que portaves 20Kg :-P
    Bons consells per si alguna vegada cal fer-ne ús

    ResponElimina
    Respostes
    1. La majoria de vegades... segurament no portava complerts els 20 kgs ;-)) i si és veritat que en trekkings normalets de vegades ni la notava, tu ja saps de que va això i per mi és una molt bona notícia.
      :-))

      Elimina
  4. Bones Pere,
    Molt interessant la entrada que em proposes. La meva forma física no crec que estigui per fer aquest tipus de viatges però al menys he près nota.
    Per cert, m'ha semblat que a les imatges no he vist filtres (ni tampoc n'has parlat), els has sacrificat per fragilitat?

    Imaginoq ue protegir uns filtres si que ha de ser complicat encara que tinguis un bon estoig...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dani,

      Tot és qüestió de començar i mica en mica es pot arribar a on et proposis, segur!!
      Noooo, els filtres venien amb mi, no sé fer fotos de llums extremes sense i seria com perdre les oportunitats i desaprofitar el viatge, si anaven a la motxilla, sobre els objectius, compartint espai amb necesser, ploma plegada i estoig de filtres (molt ben protegits) a la foto no surten perquè els tinc a terra amb el trípode i com molt bé has vist, m'havia oblidat de mencionar-los.

      Salut!!

      Elimina
  5. Bona nit,
    Una molt bona opció són les motxilles de la casa f-stop. No són barates, però són molt molt bones, robustes i còmodes. Tenen de moltes mides, són motxilles de muntanya però amb uns "afegits", ells els hi diuen ICUs, per l'equip fotogràfic. Jo he patit molt les motxilles de fotografia a la muntanya (amb lumbalgies i ciàtiques) i això és un altre lliga. Inconvenients, no són barates, s'han de comprar online. Paso l'adreça per si algú les vol mirar:
    http://shop.fstopgear.com/eu/product.html
    Jo he provat la Tilopa i la Ajna i són molt comodes.
    Salutacions,
    pepe

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Josep,
      Les vaig estar valorant, el preu era prohibitiu i les vaig descartar, concretament em molava la Tilopa però no podia gastar la meitat del pressupost del viatge en una motxilla.
      Gràcies per el teu comentari, aporta informació i servirà també per futurs indecisos.
      Salut!

      Elimina
  6. Jo tinc una motxilla com aquesta és molt lleugera i molt còmoda amb la cremallera central que et deixa accedir a la càmera amb facilitat i encara hi ha espai per la roba, el menjar, etc...això si mai l'he provat amb pluja, no se que tal resulta.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Esther,
      Amb pluja jo tampoc, he tingut la sort de no tenir-ho que fer... de moment... quan passi ho afegiré a aquest post.
      Mira't unes caixes com les que porto, son molt bona opció i ho tens tot a mà i protegit.
      Un petó

      Elimina
    2. La meva motxilla fotogràfica te una caixa o mes ben dit cistella amb els compartiments, només cal que la tregui de la motxilla per les nanses i col•locar-la a la motxilla de muntanya.

      En l'última sortida podia portar: la càmera ,objectius, trípode, roba, menjar, tenda de campanya, sac de dormir.

      Em va sorprendre la seva capacitat!

      Elimina
    3. Així parlem del mateix Esther= Motxilla + compartiments per el material fotogràfic ;-))

      Elimina
  7. una foto genial!!!
    un abrazo

    ResponElimina
  8. Ostres 20Kg, són molts!
    Crec que hi te mes a veure la teva bona forma física que el disseny de la motxilla.
    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho crec Jordi, la baixada ens va deixar fets pols, ni forma física ni res, en canvi si que vaig notar la comoditat i portabilitat durant les sortides "normals" ;-)
      Salut!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab