"Costa Brava", creus que li escau el nom?

Recordo que fa molts anys, quan per exemple Cala Frares era un lloc desconegut per la majoria de fotògrafs i aficionats a la fotografia, que hi vaig viure una tarda intensa, dura i fins i tot amb cert perill...
I podeu pensar: "Perill a la Costa Brava?" a molta gent els hi pot fer gràcia però res més lluny de la realitat, de vegades s'hi registren forts temporals on les ones poden assolir alçades de més de 6 metres i amb les que accedir a Frares per exemple ho fa una aventura sense saber el final, sempre feliç però moltes vegades frega els límits de lo raonable per aconseguir una foto.
Com deia abans, fa molts anys amb la companyia de la meva filla, vàrem accedir a Cala Frares amb temporal de llevant, fins i tot vàrem tenir que grimpar una mica però finalment hi vàrem poder plantar el trípode i la sessió va donar uns bons fruits, fins i tot un parell de premis en concursos.
Penseu que cada cert temps entrava una ona més gran i forta que les altres i teníem que fer-nos enrere fins tocar amb la esquena la pared del fons, l'aigua ens arribava als peus i amb cert cangueli va anar passant el temps fins tenir que sortir per cames ja que les ones fortes eren cada vegada més freqüents i veia la nostra integritat compromesa.
La foto d'avui no és d'aquell dia, sinó d'un altre dia de tempesta en el que algunes de les ones més altes passaven per sobre tots els frares de la cala, un fet poques vegades vist en directe però que et fa entendre el nom de "Costa Brava" i mantenir-li el respecte que s'ha guanyat al llarg dels segles.

Comentaris

  1. Magífica imatge, Per, com no podia ser d'altra manera :-) Pel que fa a la perillositat del mar dir-te que avui s'ha confirmat que el cadàver pescat per una barca d'arrossegament és el d'un company desaparegut l'any passat. Amb el el mar poca broma! sempre hi ha una onada que no està dins del cicle de "les tres maries" que és molt més alta, t'ho puc ben assegurar. Una abraçada, mestre :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes vegades es fa broma amb que si és una bassa comparat amb el Cantàbric, potser si però quan la bassa s'enfada... compte!! No sabia lo d'aquesta notícia :-(( però si lo de la onada que va per lliure, l'he patit en més d'un lloc ;-)
      Una abraçada

      Elimina
  2. Molt bonica Pere, i si que li escau el nom. Tot i que la nostra mar poques vegades "s'enfada", quan ho fa millor tractar-la amb respecte. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Miquel i també per deixar-ho escrit al bloc, on segur que estarà més temps visible que al facebook on tot és efímer 😉😉
      Salut!!

      Elimina
  3. Esa fuerza 'incontenible', ...

    ... desbordante, (nunca mejor dicho, ... : )


    Es un placer pasar siempre por aquí, Pere.

    (... y un lujo)


    Besos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta vez siii, desbordante!! Esa es la palabra Flor ;-)

      Muchas gracias de nuevo!!

      (y van...)

      Besos!!

      Elimina
  4. Per mi el nom sempre anava associat més a la bellesa salvatge dels seus penya-segats i la seva orografia. Però si a sobre hi ha tempesta, el nom té tot el sentit del mon. La foto molt maca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La procedència del nom és la que tu cites Noa però hi han dies... que et porten a pensar si també podria ser per la bravura de les onades ;-)
      Moltes gràcies!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab