Madeira per fotògrafs (II)

Segona part dedicada a Madeira, aquest cop centrada en tot lo que no és paisatge pur, començaré amb les flors ja que també la pots conèixer pel sobrenom de "Jardí tropical" i és que la situació geogràfica, el clima i la orografia la fan un veritable jardí, on pots trobar centenars de plantes, algunes endèmiques, altres invasives però cap et deixa indiferent.
He trobat tajinastes a nivell de mar i per sobre de 1.000 metres,  tots de un color blavós però bastant diferents, en alçada hi havia una espècie endèmica semblant als tajinastes blaus de La Palma, que son els que surten a la foto següent
Tajinaste blau (Echium nervosum), endèmic de Madeira
i a menys alçada uns altres menys llargs i més amples semblants al que podem trobar a La Gomera 
com el que surt a la foto feta prop de Ponta de Sao Lourenço, en aquest cas acompanyada de una colias, que va permetre jugar una bona estona abans d'anar a fer la posta de sol.
Cal destacar que amb pocs kilòmetres podem passar de unes plantes a unes altres de característiques totalment diferents, com per exemple en la península de la Ponta de Sao Lourenço que sembla desèrtica i hi trobem més de 150 espècies diferents de plantes i ja no us dic si comencem a guanyar alçada, fins i tot a la part muntanyosa hi vaig trobar orquídies, concretament la orchis scopulorum. 
Colònia de dragos aprop del aeroport
Em va sorprendre trobar una zona plena de dragos canaris (Dracaena draco) com el que il·lustra la foto anterior, un bon lloc per dedicar-hi unes hores tant de dia com de nit.
Menció apart la laurisilva, molt més gran i antiga que la que havia vist mai i molt diferent de la que he pogut fotografiar a les Illes Canàries i que ja de per si sola, justifica un viatge.
Com vaig comentar en la entrada anterior, val molt la pena recórrer algunes de les diferents "levadas" ja que seguint-les hi trobarem molta varietat d'espècies.
Els amants dels ocells no en sortiran decebuts, ja que a la illa hi trobarem algunes espècies endèmiques com aquest pinsà de Madeira, una subespècie que només es troba aquí i que son molt confiats, fins i tot tenia problemes per enfocar amb el 100-400mm per la seva proximitat.
Pinsà de Madeira (Fringilla coelebs madeirensis)
També trobarem perdius en la part alta de les muntanyes del interior i si tenim sort podrem veure i fotografiar el petrell de Madeira, una de les espècies més amenaçades del mon i que només es troba aquí.
Per acabar amb aquestes entrades dedicades a aquesta illa, la meva recomanació és anar-hi a la primavera que crec que és quan la trobareu més maca, encara que crec que amb el clima que té, pot ser bona idea anar-hi a qualsevol època del any.

Comentaris

  1. Molt interessant Pere! M'has fet venir ganes d'anar-hi, no imaginava aquestes petites meravelles!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè,

      No és com les illes o paratges del Nord però segur que hi trobaríeu molts llocs interessants, sobretot a les muntanyes, pensa que surten de nivell de mar i s'alcen fins a 1.860m creant un paisatge de muntanya com el coneixem per aquí ;-)
      Apart tots aquests regals extra.
      Un petó

      Elimina
  2. Hola Pere,

    ... parece que vayamos 'parejos', ... si en la otra entrada nombré a Jordi, precisamente le compré una de sus fotos, para regalar a una buena amiga, con el tajinaste rojo de Las Canarias, ... : )


    Me ha gustado mucho también esta segunda entrada de Madeira,


    ... y qué bien te lo pasas, ... : )


    Muchos besos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Flor,
      Recuerdo un par de fotos de tajinastes rojos de Jordi, una con las estrellas quietas y otra con circumpolar, tengo un buen archivo de ese tema desde 2014 ;-)
      Me alegro que te gustara.
      :-))

      Un beso!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab