Les Llàgrimes de Sant Llorenç

Any rere any, per aquestes dates, els Persèids son fidels a la cita nocturna amb tots els amants de les estrelles, esperava la data amb una il•lusió afegida, coincidia amb lluna nova, amb tot el que representava en quan a poder-ne gaudir plenament, amb tota la seva intensitat, dons no estarien “apagats” per la llum de la Lluna.
Però, a mida que s’anava acostant el dia, les previsions meteorològiques eren pitjors... fins que arriba el 12-8 i ja a mitja tarda cau una tromba d’aigua.. miraves al cel i tot gris i negre, tants mesos esperant i res... un altre cop.. em tindré que conformar sense veure, gaudir i fotografiar aquesta famosa pluja de meteorits...vaig pensar... i ja ho vaig donar per perdut...
Ja entrada la nit, al voltants de les 23:30 surto a la terrassa de casa i.... Ohhh!!!! El cel estrellat!!!!
Segur que va estar per l’emoció del moment, però em va semblar el mes maco que havia vist mai... i ja, sense perdre temps, agafo els estris de fotografia, el 4x4 i cap a buscar un lloc per veure “l’espectacle”.
Us tinc que dir, que entre boira i boira, que n’hi va haver.... vàrem poder veure una pluja d’estels amb una claredat i una llum magnifiques, hi va haver un moment, al voltants de la 1:30 que semblava que estàvem en un fi de festa major amb focs d’artifici!

I per arrodonir la nit, s’hi va “afegir” la Via Làctia, com podeu veure en la foto que acompanya aquesta entrada, amb un dels granets de sorra estel•lar del cometa 109P/Swift-Tuttle desintegrant-se al tocar la nostra atmosfera.
El toc de color taronja, respon a la contaminació lumínica provocada per les llums d’un pàrquing proper difuminat per la boira, no em va desagradar l’efecte que produïa en la imatge i ho deixo perquè jutgeu vosaltres mateixos.
Espero que us agradi.

Canon 5D Mark II, Canon EF17-40mm f/4L USM a 17mm, trípode i cable disparador.

Comentaris

  1. Mira que te n'he vist d'espectaculars, però per mi, en aquesta t'has superat!

    ResponElimina
  2. VEUS!!!!
    Com tenies que superar-te?
    Ja sabia jo, que ens tornaries a oferir una fotarra de gran bellesa.
    Peró ara em pregunto, quan et superis a tu mateix que faràs?? per que ja estas tocant la perfecció,noi.
    Et segueixo, fins la propera.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Veig que t'estàs convertint en tot un expert en astronomia, allò del cometa 109P/Swift-Tuttle m'ha arribat a l'ànima.
    És una imatge impactant, com totes les que estàs pujant d'estrelles. A mi el toc taronja m'agrada...
    Salutacions.

    ResponElimina
  4. Bona feina Pere, t'ha quedat molt bé i, com tu dius, la CL del parking tampoc molesta gaire. Fins i tot li dona un toc de color.

    ResponElimina
  5. Realmente espectacular!!!,una fotografia de libro, me quito el sombrero Pere y te felicito por el gran trabajo realizado,enhorabuena.

    Un abrazo amigo...

    ResponElimina
  6. Sense paraules QUINA IMATGE!!!
    Realment fs unes nocturnes espectaculars.
    Salut Pere.

    ResponElimina
  7. Fascinante la inmensidad que has captado, quede boquiabierto, es preciosa. A mi, me pillo en las islas y con un cielo bien cerrado, pero disfrutar tu imagen suple aquella frustración.
    Un saludo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab