Astúries, el retorn

Fa pocs dies que he tornat de una petita escapada per les costes occidentals d'Astúries, uns llocs primigenis com pocs tenim a la nostra península. Han estat dies de tranquil·litat, natura, degustació i també de retrobament amb bons amics asturians.
El temps no ha acompanyat gaire i en contrapunt al darrer viatge que hi vaig fer, aquests dies han estat dominats per el vent del sud, provocant temperatures extremes de fins a 29-30 graus algun dia, absència de pluges i algun que altre cel "aprofitable" com el de la foto que acompanya la entrada, que titularia: "Retrobament a l'alba amb Skeleton", a la famosa platja de Portizuelo, prop de Luarca.
Canon 5D + 16-35mm F/4 L IS
Escapada compartida amb l'Esteve Garriga, un parell de sortides i sopar amb el David Álvarez, unes quantes sortides per degustar la natura amb majúscules amb el José Fernández i finalment també s'ens va unir l'Arturo Lasso, així que es podria qualificar de trobada fotogràfica en tota regla.
Vaig aprofitar aquests dies per provar a fons el nou 16-35mm F/4 L IS de Canon i valorar el canvi per el meu inseparable 17-40mm F/4 L i la veritat és que el nou en surt guanyador, sobretot en destacaria la qualitat i nitidesa a les cantonades, la nul·la aberració de coma fotografiant de nit a màxima obertura i la gairebé inexistent aberració cromàtica, deixant en segon terme la facilitat per enfocar en condicions pèssimes de llum o pràcticament a les fosques.
Comparteix el mateix diàmetre de filtre de 77mm i he notat que té menys rosca i això és important a l'hora de muntar el filtres i a favor del vinyeteig.
A continuació us enllaço un parell de retalls al 100%, un de la cantonada inferior esquerra i l'altre del centre dreta perquè pugueu apreciar el detall i la nitidesa que dona.
Toca una reflexió de si val la pena incrementar una mica de pes i pagar casi el doble per tenir aquestes millores que he comentat, potser hi han moltes més però a la pràctica diària son les que més he notat.
També he tingut la oportunitat de provar encara més a fons l'altre novetat de Canon, el 24-70mm F/4 L IS amb funció macro però d'aquest ja us en parlaré en una propera entrada.

Comentaris

  1. Que luz más potente Pere ... fantasmagórica. Está claro que hay que pillarse ese objetivo. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola José,
      Es la primera vez que estoy en ese lugar sin lluvia!!! ;-)
      El objetivo promete, lastima de la meteo que nos impidió probarlo aun mas.
      Un abrazo

      Elimina
  2. Parece que le has sacado buen provecho a la escapada, aunque fotográficamente el cielo no haya dado de su parte, no? Amigos, review,... y alguna que otra fotillo que no está nada mal, eh?!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Iker,
      Efectivamente, un reencuentro de viejos amigos y si tenemos en cuenta lo bien que se come en esa parte de Asturias... jeje
      Cielos hubo alguno... pero menos de los esperados
      Saludos

      Elimina
  3. El resultado con el matiz rosado previo al amanecer inundándolo todo de luz cálida me gusta. El objetivo parece que se comporta bien, en las ampliaciones que has puesto ni rastro de aberración cromática verde o magenta. Lo del peso ya no me gusta tanto, sobre todo para subir a la montaña, cada vez voy mirando más ese aspecto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Antonio,
      Eso fue todo lo que hubo y aun gracias que momentos después estaba todo de un gris sin contraste...
      El peso tampoco es tanto en relación a su viejo competidor aunque para los que valoren este aspecto, diferencia si hay. Por cierto yo también lo miro, cada vez mas... esa edad ;-)
      Saludos

      Elimina
  4. Hola Pere, un gustazo compartir esos días con vosotros. Lástima que no pudieran ser más, lo dejaremos para la próxima.
    La foto de skeleton es brutal, habrá que pasarse algún día.
    un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola David,
      Llegar a esta localización antes tenia su que pero con los temporales de principios de año, la dificultad se ha reducido por lo que no tienes excusa jeje
      Venir a vuestros dominios siempre es un placer, no en vano es uno de los mejores enclaves de costa que conozco en la península, sobretodo por el tema de la ausencia de huella humana... que dure!!
      Un abrazo

      Elimina
  5. Molt guapa Pere. Un lloc preciós.
    Salut.

    ResponElimina
  6. Bona imatge, Pere.
    Aquest objectiu pinta molt bé, important l'absència d'aberració al fotografiar estrelles, ja en pujaràs alguna mostra. De totes maneres jo també crec que cal valorar molt la diferencia de pes i sobretot la diferència de preu... No se... Cadascú sap el que vol. La nitidesa del 17-40 a les cantonades no és excel·lent, però jo la qualificaria d'acceptable. No sé...
    Conclusió: Ja m'estàs fent dubtar, ja, ja, ja...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem d'acord, el 17-40 té unes cantonades "acceptables" però res a veure amb aquest objectiu a F/4, les estrelles son puntets i no artefactes voladors ;-)
      Estic valorant 17-40 + Samyang per 16-35 F/4... That's the question..
      Salut!!

      Elimina
  7. Haurem de ser molt bons minyons perquè els el tió ens el cagui, això si, abans el 17-40 ha de dir prou. El meu ja s'ha submergit en un riu i caigut un parell de cops al terra i segueix estan viu en les mans d'un sapastre com jo ;-) Una visió molt diferent de la que ens mostra el Jose del Skeleton. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és la cara B de la roca, abans costava molt arribar-hi per tema de passos i marees però els temporals de l'hivern han facilitat l'accés a canvi de eliminar el que hi havia per anar davant... coses del Cantàbric ;-)
      Una abraçada

      Elimina
  8. Bones, ellloc realment si que es fantasmagoric i mes quan va clarejant i comences a veure aquesta singular roca que va agafant textura...
    En quant a l'objectiu, espero el review de l'altre... hehehe

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo li tenia moltes ganes a la part del darrera, ja veus... al final va resultar més fàcil del compte, llàstima de la poca consistència de les llums i la curta durada però al menys aquest any no ens va ploure.. jeje
      S'està gestant ;-)

      Elimina
  9. No saps pas l'enveja que m'heu fet en aquesta escapada, tinc pendent tornar a la zona que li tinc MOLTES ganes...
    Espero tornar-hi aviat.
    D'aquesta òptica he llegit autèntiques meravelles, per les teves paraules entenc que encara no la tens i que te la van deixar.
    La foto de Portizuelo esta feta desde darrera oi?
    Tinc moltes ganes de veure més entrades d'aquesta escapada.
    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No Jordi, el objectiu ja és meu però n'estic valorant el canvi o no per els altres dos (17-40+14mm)... no tinc presa i ho valoraré adequadament ;-)
      La foto està feta per l'altre costat, ara costa molt (sense mollar-te) arribar davant, doncs no hi han roques i molt poc anar a darrera, capricis de la natura.
      Salut!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab