Montphoto 2014

Quan tens un cap de setmana tan intens com aquest que està acabant, arribar a casa i "desconnectar" és com un premi, no sabria dir si ha estat com un casament (per lo atabalat) la culminació de un somni (per els premis) o....
El que si puc assegurar és que un any més ha estat una reunió familiar, la família dels amants de la fotografia i la Natura, alguns més parents que altres però en conjunt hi eren tots, els "germans", els "pares", els "tiets", els "cosins" i fins i tot, els "avis", valgui aquest símil per comparar els diferents llaços que m'uneixen a aquesta gran família que és MONTPHOTO, on un any més, destacaria l'ànima i esperit de Paco Membrives i la que ja és la seva substituta, la Mònica Busquets i reste de col·laboradors habituals, alguns treballant duro "a l'ombra".

Han estat tres dies on s'ha parlat, respirat, admirat i viscut la FOTOGRAFIA DE NATURA, amb ponències i audiovisuals on destacaria alguns per sobre els altres, la fotografia personal de Marina Cano, les impressionants muntanyes de Javier Camacho, el recull de fotografies d'arreu del Mon de David Allemand, el curt però trepidant vídeo del Victor Tabernero, la realista i crua exposició de la Britta Jaschinski, els plantejaments de un projecte d'autor de José Benito Ruiz i el vídeo sobre els monos de berberia del Francisco Mingorance que desgraciadament no ha pogut conduir ell mateix.
I com a plat fort del Festival, la entrega de premis del concurs internacional de fotografia MONTPHOTO 2014, on tenia tres fotos finalistes i totes tres han assolit algun o altre premi, "La Gran Migración" ha estat Menció d'Honor a la categoria de MUNDO ANIMAL i Primer Premi en la mateixa categoria dins MONTPHOTO-AEFONA, "Destino Final" Primer Premi en la categoria INSPIRADOS POR LA NATURALEZA i "La Tormenta Perfecta" Primer Premi i Premi de la Votació Popular a la categoria COSTA BRAVA PIRINEO DE GIRONA.

Des d'aquest petit bloc, vull saludar a tots els companys dels que no m'he pogut acomiadar personalment, desitjar un bon viatge als que han vingut de lluny, felicitar a tots els finalistes i premiats i sobretot, a tots els no finalistes i als no preseleccionats que son la veritable flama i suport del concurs i animar-los a participar-hi de nou l'any vinent.

Comentaris

  1. Fantàstica imatge, ara entenc lo de voler volar ;-) Enhorabona per la collita, Pere

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Eduard, un plaer saludar-te, ho repetirem!!

      Elimina
  2. Moltes felicitats Pere, merescuts premis d'aquestes magnífiques fotos. Et vaig veure dissabte pel matí, però tenia pressa ja què havia de fer de pare de la petitona i cuidar de la mare que porta el germanet que neixarà pel març, però des d'aquí et felicito i t'envio una abraçada de felicitació i desitjant que ja estiguis en plena forma.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'hagués agradat saludar-te Francesc, ja fa dies que no coincidim.
      Moltes gràcies!!

      Elimina
  3. Completament d'acord Pere, un magnífic cap de setmana on el batec de la natura ha estat present en les ponències i amb la complicitat de tota la gent allà reunida. Sense dubte una gran feina de tots els companys de Montphoto encapçalat pel Paco Membrives.

    Enhorabona un cop mes pels premis! ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho és Xavi, any rere any i cada cop ho tenen més difícil ja que el llistó va pujant.
      Moltes gràcies!!
      Una abraçada

      Elimina
  4. Enhorabona per la collita, i per la sembra que any rere any van fent els que tiren endavant aquest festival tant espectacular.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que així sigui Ramón, un plaer tornar a saludar-te.
      Moltes gràcies!

      Elimina
  5. És el primer any que hem passat quasi el cap de setmana a Monphoto i n'estic molt contenta. Estic totalment d'acord amb els apunts que fas dels audiovisuals, han estat diferents visions i sentiments compartits amb nosaltres per aquests artistes, imatges de natura que t'aporten vida i experiències que fan tocar de peus a terra per la crua realitat de molts espais i animals, el testimoni de Britta Jaschinki no pot deixar indiferent ningú, feia posar la pell de gallina.
    Les exposicions també mereixen molt la visita!
    Ja tinc ganes del proper Monphoto.
    Felicitats una vegada més pels premis!
    un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest any si hem tingut una mica més de temps per parlar... cel·lebro que us hagi agradat, la llàstima és tenir que esperar un any sencer per repetir... però tot arriba ;-)
      Moltes gràcies Mercè!!
      Un petó.

      Elimina
  6. Un cap de setmana intens.
    Sempre és bo tenir un punt de trobada on compartir vivències,inquietuds (i alguna copa), un lloc on conèixer gent nova, posar cara a gent coneguda virtualment i on saludar velles amistats.
    Un lloc on admirar a fotògrafs que et fan emocionar, conscienciar i fins hi tot esgarrifar al mostrar-nos el seus treballs.
    Novament Felicitacions per la collita recollida,ets tot un bon pagès!
    :P
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Esther, ha estat un cap de setmana "rodó"
      I ja esperant la propera edició ;-)
      Un petó

      Elimina
  7. Felicidades por los premios, vaya curriculum que te estas haciendo. LA foto es bella y desconcertante, muy buena. Nos vemos pronto, un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias José, en la Gala no tuve oportunidad de explicarla, es una especie de alegoria que se me ocurrio después de ver la imagen, unos gansos en el futuro no lejano dirigiéndose a una isla sin vegetación ni nada como "Destino Final", un momento que esperemos nunca llegue a darse.
      Hasta pronto!!
      Un abrazo

      Elimina
  8. Felicidades Pere, por ese merecido premio en MONTPHOTO

    Un saludo

    ResponElimina
  9. Felicitats Pere, t'ho mereixes!!
    Un gran cap de setmana a Montphoto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Lucia, un plaer saludar-vos, com sempre ;-)
      Una abraçada

      Elimina
  10. Hola Sr. Soler, enhorabuena por los premios, las tres fotografias son merecedoras de esos reconocimientos. Disfrute mucho viendolas en la exposicion y en la gala de entrega de premios.
    Un saludo desde Girona

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Mario, me alegra que te gustaran.
      A seguir asi, compartiremos escenario muy pronto.
      Un saludo

      Elimina
  11. Moltes felicitats, campió. Ara sí que estàs a tocar de "la décima" :-)

    ResponElimina
  12. Enhorabona Pere, com acaparem!!
    Un excel.lent treball i uns premis merescuts!
    Salut!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab