La rotació de la Terra

Des de fa temps que estic penjat per la nocturnitat, com he comentat en repetides ocasions, be, i per experimentar noves tècniques i noves maneres d’immortalitzar l’espai.

La foto d’avui es una mostra de com es pot arribar a un mateix fi de diferents maneres, abans quan volia fer una circumpolar, tirava unes quantes fotos de varis minuts i les unia amb un programa que es diu Starstrail, amb uns resultats.... mes o menys... però... si una mica artificials o al menys era la meva apreciació, dons be, aquesta d’avui es una circumpolar d’una sola exposició, de 20 minuts i amb la complicitat del cel, dons la poca contaminació lumínica que hi havia m’ha permès penjar la foto sense gairebé cap mena de processat, aquesta es ja la primera que me deixa una mica mes satisfet, dons a les traces no s’hi veu cap puntet entremig que revelaria la pausa entre foto i foto i que delataria un muntatge fet amb el programa abans mencionat.
També ha jugat a favor meu, la poca fressa que dona la meva càmera i el poc escalfament, dons ha deixat els colors intactes i sense aquelles dominants entre rosat i magenta clar que denoten un escalfament anormal en el sensors. En quan a la composició es mes aviat senzilleta, però m’hi agrada que es pot apreciar perfectament el Pic de les Bruixes en una escletxa entremig dels arbres i que dona sensació de llunyania i de posició a la foto, evidentment realitzada a l’Alta Garrotxa, en un lloc que ja el tinc ben marcat al mapa, dons te unes possibilitats enormes per la llunyania de les llums contaminants. Un detall que potser passaria per alt es que s’hi aprecia una mena de núvol estirat en forma de diagonal a la meitat dreta de la imatge, dons, no es sinó que la via làctia, que queda emborronada per la rotació de la Terra i que li dona un toc addicional a aquest cel.
Espero que us agradi.

Canon 5D Mark II, Canon EF17-40mm f/4L USM, a 17mm, 1200 seg. , trípode i cable disparador.

Comentaris

  1. Bona captura, felicitats per aconseguir el que volies.Pero,no se,que em fa pensar,que encara, no estás del tot satisfet i que continuaras.
    Així, que seguire pendent del teu treball.
    Un petó.

    ResponElimina
  2. doncs sí, ens agrada!!!
    i com diu l'Ester, segur que ens continuaràs sorprenent!

    ResponElimina
  3. "Si Galileo levantara la cabeza..."
    Molt sencilla i correcta. Aquesta 5D és una petita joia. No em queda suc per treure-li ni res...
    Salutacions

    ResponElimina
  4. Si que m'agrada, és un document molt xulo realçat amb les teves explicacions !
    Fins ara per una banda valorava les imatges que em produïen alguna sensació especial però ara gaudeixo d'una nova experiència amb el conjunt de fotografies i explicacions tècniques o mots que descriuen la sensibilitat que hi ha darrera de cada imatge que ens regales en el teu bloc. Gràcies !
    Un petó

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab