La càmera: Com més cara millor??

Molts de vosaltres sabeu de la relativa importància que li dono a la càmera i els que heu compartit alguna sortida amb mi encara ho tindreu més clar...
Deixant apart algunes bromes habituals sobre Canon-Nikon, imprescindibles entre alguns companys de sortides, sempre he defensat que la foto la fa el fotògraf no la càmera i amb les fotos que poso avui intentaré que aquesta afirmació quedi reflectida a les imatges.
He triat dos fotos dels Alps, del mateix lloc però amb horaris diferents, la primera és una semi-panoràmica feta amb al 5D MKIII, per la tarda, just abans de la posta, la figura humana soc jo i el que va prémer el disparador, l'Esteve, evidentment cap comandament a distància hagués arribat, feta amb trípode i amb un filtre degradat neutre de 0,6 per compensar les altes llums del cel amb les ombres de la part de l'estany.
La segona, feta al mateix lloc però just desprès de sortir el sol, amb una compacta, la Canon Powershot S100, 6,5 vegades més barata que la primera, a pols, sense filtres i amb una qualitat decent. He triat aquesta foto amb forts contrastos de llum per acompanyar el text, doncs una foto amb bona llum i al pic del sol la fa fins i tot un mòbil i una foto amb poca llum o nocturna és on la reflex agafa una avantatge insalvable.
Evidentment aquesta comparativa és extrema i els resultats son "parells" podríem dir que la meva intenció al fer aquesta entrada és aigualir una mica les teories d'alguns aficionats de que "com més cara millor"... quan amb qualsevol de les reflex actuals es poden treure resultats molt bons, sigui FF o APS-C, aquest no és cap factor determinant per un bon resultat final.

Comentaris

  1. La tecnologia i els € encara no han superat l'Ull artístic....

    ResponElimina
  2. Y para los que hemos utilizado la película, podemos decir que cualquier digital APS o FF de ahora supera ampliamente a cualquier Kodachrome. Antes no se hacían buenas fotos?. Las fotos se siguen haciendo con la cabeza y de lo que se dispone, esa es mi opinión. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mejores fotos y con mas dificultad... no me imagino ahora haciendo viajes a lugares remotos sin poder comprobar in situ las fotos... uff que miedo!! ;-)
      Un abrazo

      Elimina
  3. Suposo que tots hem vist gent amb equips que et treuen el singlot i que estan en mans que estan mal dirigides i a l'inrevés. Un bon sensor i una bona òptica són molt importants i tenir ull és imprescindible. Una abraçada, Pere

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és Eduard però podria omplir aquest bloc amb anècdotes que semble irreals sobre aquest tema ;-)
      Imaginat disparar el automàtic total només perquè la càmera val tan i per aquesta regla de tres té que fer bones fotos, la càmera en qüestió valia uns 3.000 € només el cos i ni tan sols tindrà cap RAW...
      Una abraçada

      Elimina
  4. Hola Pere, és evident que l'ull artístic va molt per davant de la màquina que fas servir. També ho és conèixer les capacitats i límits de la tecnologia que fas servir. Però, també et seré sincer, i et diré que ja m'agradaria tenir una màquina amb rang de llums més ampli, amb la possibilitat de fer servir ISOs més alts, etc.. Encara que només sigui per provar si sóc capaç de treure més suc de la tecnologia però no de l'ull artístic, on la millora va per altres camins.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, crec que és lícit tenir aquests desitjos, sobretot si tens una bona base i portes molts anys bregant en aquest mon, altre cosa son els compradors compulsius que canvien de model cada any esperant treure de la càmera el que no poden/saben treure del seu punt de vista, evidentment tothom pot fer el que vulgui, l'entrada d'avui només és un convit a la reflexió ;-)
      Salut!

      Elimina
  5. Hola a tots.
    Pienso que tener un buen ojo es muy importante, pues un ojo entrenado puede asegurarte traer una buena foto, también incluiría la técnica que uno decida tomar, Filtros, vaselina, etc... Pero sin duda alguna una buena cámara tan solo puede darnos satisfasciones, una buena cámara permite subir el ISO, su sensor recogerá más información debido a su mayor número de Bits, etc... Así que no estoy del todo con esta comparativa de imagenes, puesto que desde mi punto de vista, se deberian comparar dos imagenes exactamente igual, hora, encuandre, filtro, etc..
    Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Raúl,
      La idea de la entrada no iba de comparativa, como muy bien dices, hay que comparar situaciones iguales para poder sacar conclusiones, mi intención no era mas que invitar a reflexionar sobre la necesidad de tener lo mas caro, bastante extendida en algunos circulos fotograficos o foros, después se abusa del modo "Automático" y salida en jpeg, perdiendo el 80% de lo que esa cámara puede ofrecer.
      Muchas gracias por tu intervención.
      Saludos

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab