Melitaea cinxia

Les papallones son un dels insectes mes atractius del nostre planeta, des de que vaig tenir la meva primera reflex... i d'això ja fa una pila d'anys.... sempre he buscat la manera de poder captar-les amb tota la seva bellesa, a diferents hores, amb diferents sistemes, però la majoria de vegades amb resultats decebedors.
Un bon dia, vaig conèixer al Jose Manuel Sesma, un prestigiós entomòleg i un gran comunicador, que va donar una xarrada sobres macrofotografia a Castellbisbal (BCN), a partir d'aquell dia res va tornar a ser igual, i algunes de les fotos que només tenia en la meva imaginació varen començar a fer-se realitat, no tant per la tècnica, sinó per la manera de fer i afrontar una sessió de macro.


Un exemple es la foto que avui us presento, una Melitaea cinxia, un espècimen molt corrent de les nostres terres, sobretot aquí a La Garrotxa, aquesta encara te signes de la rosada de la nit anterior i fins i tot, porta un paràsit enganxat al mig de l'ala i amagat sota d'ella un possible depredador.

Canon 5D Mark II, objectiu Sigma EF180mm f/3.5L Macro USM, trípode i una obertura petita per agafar la màxima profunditat de camp.

Comentaris

  1. Has sabido aunar con "genio" pasión y detalles de cirujano, ¡como si técnica y arte fueran antagónicos!. En serio, desde que conozco tus macros ésta es la sensación que tuve.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Gràcies per 'presentar-nos'a José Manuel Sesma!!

    ResponElimina
  3. Gràcies a tots per els comentaris i les visites.
    Salutacions.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Cova del Bisbe

IMATGES QUE INSPIREN - Una nova experiència

Història d'una Fotografia: L'altra Família Baobab